پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان : صنایع تبدیلی و تکمیلی رکن اساسی تولید خرما در خوزستان هستند .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان: با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان ، معاونان ، مدیر عامل و اعضای اتحادیه خشکبار جلسه بررسی موانع پیش روی خرید خرما و راهکارهای پیشنهادی بررسی شد .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: کارخانه داران رکن اساسی تولید هستند و بخش خصوصی هیچ گاه از سازمان جهاد کشاورزی جدا نبوده است.
خدارحم امیری زاده با بیان اینکه ما حلقه واسطه کارگاه داران و تولیدکنندگان هستیم تصریح نمود: اگر کارگاهها نبودند نخلها هم سرپا نبودند.
وی با بیان اینکه تولید خرما به صنایع تبدیلی و تکمیلی بسیار وابسته میباشد اظهار داشت: پیگیر خرید هر چه سریعتر خرماهای رسوب شده در کارگاهها هستیم.
مدیرعامل اتحادیه صادرکنندگان خرما و خشکبار استان گفت: هر کارگاه بسته بندی و فرآوری خرما در استان اشتغالزایی ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر را به دنبال دارد .
یعقوب خضری افزود: در حال حاضر هزینه فرآوری بسته بندی و عدم ثبات ارزی از مشکلات بخش خصوصی میباشد که مشکلات صادرات این محصول را دچار مشکل خواهد کرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در ادامه اظهار داشت: هرساله فرآیند تعیین قیمت گذاری خرما از هفته پایانی مردادماه آغاز و هفته اول شهریور به قیمت نهایی تعیین میشود.
حسنی نسب اضافه کرد: با بیان اینکه ۵ سال به به دلیل تنش خشکسالی کاهش تولید خرما در استان وجود داشت به طوریکه در پایان سال ۹۸ میزان تولید به ۱۷۰ هزار تن کاهش پیدا کرده بود، بیان داشت : ولی در سال گذشته به دلیل شرایط مساعد میزان تولید به ۲۳۰ هزار تن رسید ، امیدواریم امسال نیز با کیفیت و تولید خوب محصول روبرو خواهیم بود.
وی افزود: در سال گذشته با وجود تولید ۹۰ هزار تن خرمای استعمران صنعتی ۶۸۰ تن خرید حمایتی صورت گرفت.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در ادامه بیان داشت : سازمان جهاد کشاورزی برای تامین نقدینگی کارخانه داران در حال رایزنی میباشد همچنین به دنبال تسهیلات ویژه برای خرید خرما توسط کارخانه داران است.
بیشتر بخوانید : خرید حمایتی خرما در آبادان، خرمشهر و شادگان
جواد سلطان کاظمی با بیان اینکه روند خرید محصول درون استان باید حفظ شود تصریح نمود: ارائه تسهیلات کم بهره از طریق صندوق حمایت نیز توسط سازمان جهد کشاورزی در حال پیگیری است.
معاون توسعه بازرگانی سازمان نیز در این جلسه خاطر نشان کرد : بهترین راهکار برای فروش بهتر خرما خرید حمایتی میباشد به طوریکه در محصول گوجه فرنگی این خرید با موفقیت روبرو بود.
محمد نژاد زاده با بیان اینکه مسیرخریدی که روی ریل اتحادیهها و کارگاهها انجام میشود باید حفظ شود افزود: با مذاکراتی که با اتاق بازرگانی ایران و اوراسیا داشتیم آمادگی خود را برای همکاری با صادرگنندگان خرما اعلام نموده ایم.