پخش زنده
امروز: -
شیوع کرونا، برگزاری مسابقات بدون تماشاگر و تاخیر یک ساله، از توکیو ۲۰۲۰ المپیکی متفاوت ساخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افتتاحیه متفاوت در استادیوم ملی توکیو، سی و دومین دوره بازیهای المپیک ۲۰۲۰ را از همان ابتدا ویژه نشان داد. ورزشگاه خالی از تماشاگر به علت همه گیری ویروس کرونا که کمتر از هزار نفر از نزدیک شاهد برگزاری آن بودند. با این حال بسیاری از ژاپنیها بیرون از ورزشگاه در اعتراض به سیاستهای برگزاری المپیک واکنش نشان دادند. این اعتراضها حتی در روز اختتامیه بازیها هم وجود داشت.
المپیک پر دردسر
شروع یکی از متفاوتترین و پردردسرترین نوع بازیها با یک سال تاخیر همراه بود، اما به رغم همه مخالفتها ژاپن این بازیها را تحت شدیدترین تدابیر ویژه ایمنی و سلامتی برای شرکت کنندگان برگزار کرد که البته با اعتراض برخی کشورها نسبت به کنترلها هم همراه بود، به طوریکه مورد اعتراض برخی کشورها از جمله آلمان قرار گرفت و ورزشکاران این کشور حضور در دهکده بازیها را به زندان تشبیه کردند.
توماس باخ، رئیس کمیته بین المللی المپیک پس از پایان این بازیها اعلام کرد؛ "ژاپن در برگزاری بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو با وجود ویروس کرونا موفق عمل کرد. "
افت ۲ پلهای ایران
در این دوره از بازیها یازده هزار و ۳۰۰ ورزشکار از ۲۰۷ کشور طی حدود دو هفته به رقابت پرداختند و در پایان آمریکا با ۳۹ مدال طلا، ۴۱ نقره، ۳۳ برنز و مجموع ۱۱۳ مدال، چین با ۳۸ مدال طلا، ۳۲ نقره، ۱۸ برنز و مجموع ۸۸ مدال و ژاپن با ۲۷ مدال مدال طلا، ۱۴ نقره، ۱۷ برنز و مجموع ۵۸ مدال ردههای اول تا سوم المپیک را کسب کردند.
ایران با سه مدال طلای جواد فروغی در تیراندازی، محمدرضا گرایی در کشتی فرنگی و سجاد گنج زاده در کاراته، ۲ نقره علی داودی در وزنه برداری و حسن یزدانی در کشتی آزاد و ۲ برنز محمدهادی ساروی در کشتی فرنگی و امیرحسین زارع در کشتی آزاد با مجموع هفت مدال در رده بیست و هفتم ایستاد.
در دوره قبل بازیهای المپیک ۲۰۱۶ که در ریودوژانیرو برگزار شد، کاروان ورزش ایران با هشت مدال (سه مدال طلا، یک نقره و چهار برنز) در رده بیست و پنجم قرار گرفته بود.
شرایط اضطراری توکیو
بازیهای المپیک در شرایطی برگزار شد که شرایط اضطراری در توکیو برقرار بود و ماسک، قرنطینه، تست کرونا و مسابقات بدون تماشاگر، همه در المپیکی وجود داشت که مثل هیچ المپیک دیگری نبود.
منع حضور تماشاگران داخلی و خارجی، محدودیت برای ورزشکاران از جمله نداشتن تعامل فیزیکی و الزام برای ماسک زدن به جز در زمان مسابقه به وجود آمد و برگزارکنندگان مسابقات در همان روزهای آغازین بازیها از شرکت کنندگان خواستند، از بغل کردن یکدیگر روی سکو و در زمان دریافت مدال از گاز زدن آن پرهیز کنند (رسمی که مدال آوران پس از دریافت مدال برای عکس گرفتن به جا میآورند).
در هنگام ورود تیمها نیز از ورزشکاران و شرکت کنندگان تست کرونا گرفته شد و کرونا مثبتها در هتل مخصوصی قرنطینه شدند. تستهای کرونا به صورت روزانه هم از شرکت کنندگان گرفته شد که برخی ورزشکاران هم با مثبت اعلام شدن تست شان از حضور در مسابقات بازماندند.
با این حال در طول برگزاری بازیها روند ابتلای موارد جدید در ژاپن رو به افزایش گذاشت و حتی مواردی در دهکده ورزشکاران دیده شد و بیشترین تعداد مبتلایان المپیکی هم مربوط به عوامل برگزاری و پیمانکاران بود.
اتفاقات ویژه
در المپیک سی دوم ۳۳۹ مدال در ۳۳ رشته ورزشی توزیع شد و پنج رشته جدید از جمله کاراته و اسکیت بوردینگ در این بازیها شرکت داشتند. حدود ۴۸ درصد از ورزشکاران در این دوره را زنان تشکیل دادند که به گفته کمیته بین المللی المپیک؛ نخستین بار حضور زنان و مردان ورزشکار به تعدادی تقریبا برابر رسید.
همچنین ژاپن از مدتها قبل شروع بازیها با توجه ویژه به محیط زیست، مدالها را از موبایلهای بازیافتی ساخت.
جذاب و دیدنی در توکیو
بازیهای المپیک همیشه پر از زیبایی ها، تلخی و شیرینی ها و لحظات جذاب و دیدنی است، از مراسم افتتاحیه گرفته تا اختتامیه از جمله؛ اسبی که در مسابقات پرش اشک سوارکار آلمانی را درآورد و نپرید، اهدای همزمان ۲ مدال طلا در ماده پرش ارتفاع مردان که یکی از نادرترین اتفاقات المپیک بود و نخستین بار از سال ۱۹۱۲ رخ داد و به طور همزمان ورزشکاران قطر و ایتالیا را صاحب مدال طلا کرد، اخراج ۲ ورزشکار گرجی از المپیک به علت گشت زنی در شهر، چهارمین مدال طلای پی در پی المپیکی "میخایین لوپز" کوبایی که او را تبدیل به پرافتخارترین کشتی گیر المپیک کرد و فینال قابل پیش بینی حسن یزدانی و "دیوید تیلور" آمریکایی در کشتی آزاد که از آن به عنوان یکی از مهمترین، حساسترین و جذابترین مسابقات المپیک یاد شد.
گزارش از انسیه بحری