پخش زنده
امروز: -
دومین جشنواره ملی عکس و فیلم کویر و زندگی با هدف شناساندن ابعاد مختلف زندگی در مناطق کویری، رسوم و زیباییهای زندگی انسان در بیرجند برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی عکس و فیلم کویر و زندگی، گفت: بخش عظیمی از کشور عزیزمان را کویری با ریشههای عمیق فرهنگی و دارای چشم اندازهای طبیعی است.
ناصر نبی زاده با بیان این که تعداد زیادی از مردمان ایران عزیز در کویر زندگی میکنند، افزود: از همین رو با هدف شناساندن ابعاد مختلف زندگی در مناطق کویری همچون مواهب خدادادی، فرهنگ و آداب و رسوم، و بیان زیباییهای زندگی انسان در این گسترهی جغرافیایی، جشنواره عکس و فیلم کویر و زندگی برگزار شد.
به گفته وی با پیگیریهای انجام شده، امسال دومین دوره از جشنواره عکس و فیلم کویر و زندگی به صورت ملی با محورهای چشماندازهای زیبای طبیعت کویر، انسان، زندگی و کویر، آداب و رسوم، جشن و مراسم آیینی در نواحی کویری، محیط زیست و حیات وحش، تعامل انسان و طبیعت کویر در قرنها و هر اثری که بیانگر فرهنگ، روح زندگی و زیبایی و شکوه کویر برنامه ریزی شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی به دریافت یک هزار و ۷۸۰ عکس از ۲۴۶ عکاس و ۵۷ فیلم مستند از ۵۰ فیلمسازدر این جشنواره اشاره کرد و گفت: داوری بخش فیلم را احمد اَلستی، مرتضی رزاق کریمی و مهرداد اسکویی و داوری بخش عکس را علی قلمسیاه، مسعود زنده روح کرمانی و سعید محمودی ازناوه برعهده داشتند.
نبی زاده افزود: چشم انداز ما برای دورههای آتی، برگزاری این جشنواره به صورت بین المللی است.
اسامی برگزیدگان دومین جشنواره ملی عکس و فیلم مستند «کویر و زندگی» به شرح ذیل است:
بخش فیلم مستند:
بهترین فیلم
از میان فیلم های: آدور، آسَک و تالاب کَجی، فیلم آدور ساخته آقای محمدصادق اسماعیلی از کرمان عنوان بهترین فیلم را کسب کرد.
بهترین کارگردانی
از میان ۵ فیلم: آدور، آسَک، تالاب کجی، سیدجواد و عاشقانهای برای یک دوست، ضمن تقدیر از آقای محمد رضا دهستانی برای فیلم سید جواد، آقای مهدی زمانپور کیاسری، کارگردان فیلم آسَک از مازندران، به عنوان بهترین کارگردان معرفی شد.
بهترین تصویربرداری
از میان فیلم های آدور، آسَک، ده سلم، کاکل و نازگل، ضمن تقدیر از آقای احسان عمیدیان، تصویربردار فیلم ده سلم، آقای هادی ثابت برای فیلم کاکل از خراسان جنوبی، عنوان بهترین تصویربرداری را از آن خود کرد.
بهترین طرح و پژوهش
از میان فیلمهای تالاب کَجی، ده سَلم و سیدجواد، آقای محمد عبداللهی، نویسنده و پژوهشگر فیلم تالاب کَجی، از استان خراسان جنوبی عنوان بهترین طرح و پژوهش را کسب کرد.
و در بخش عکس:
هادی دهقان پور از استان خراسان رضوی مقام اول، امیر سوکی از تهران مقام دوم و امین رحمانی از استان قزوین مقام سوم را کسب کردند.
همچنین هیات داوران از میان ۵۰ اثر نهایی جشنواره ۳ اثر ابراهیم علی پور از استان کردستان، مریم رضایی از استان فارس و امیرحسین کمالی از استان اصفهان را بدون رتبه بندی شایسته تقدیر دانستند.