پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت گفت: در تولید پت پتروشیمی تندگویان با ۴۵ تا ۵۰ درصد ظرفیت خود کار میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محسن صفدری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: این پتروشیمی ظرفیت تولید ۹۰۰ هزار تن پت را دارد، اما ۴۵۰ هزار تن تولید میکند و درخواست میکنیم این واحد از بیش از ۷۰ درصد ظرفیت خود برای پاسخگویی به نیاز بازار استفاده کند.
وی با بیان اینکه صنایع پی وی سی نیز با ظرفیت کامل کار نمیکنند گفت: نقش شرکت ملی پتروشیمی به عنوان تنظیم گر تولید کنندهها برای رفع مشکل صنایع پتروشیمی مانند مواد اولیه، ماشین آلات و خوراک اساسی است.
آقا صفدری افزود: در بخش پت تقاضای ۶۸ هزار تنی را به ۲۴ هزار تن کاهش داده ایم، اما با سود سرشار بیش از ۴ هزار میلیارد تومانی مجتمعهای پتروشیمی در سال گذشته از محل رقابت محصولات پلیمری موجب شده است که آنها کمتر تولید کنند.
وی گفت: این اشکال در دستورالعمل ستاد تنظیم بازار وجود دارد که ۵ هفته اجازه میدهد مجتمعهای پتروشیمی کف عرضه را رعایت نکنند و سپس سازمان حمایت وارد میشود.
مدیرکل دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت افزود: سود ۴ هزار میلیارد تومانی صنایع پتروشیمی سود از قیمت پایه تا قیمت رقابت است.
وی دلیل بازگشت ۴۷۰ هزار تن تولید پلی اتیلن صنایع پتروشیمی را نیز نبود مصرف خواند و گفت: واحدهایی که از بورس کالا خرید میکنند براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار باید در طرح افق فاکتور فروش خود را ثبت کند.
وی ادامه داد: در یک سال و نیم اخیر سه هزار و ۴۳۷ واحد در سامانه افق ثبت فاکتور کرده اند و در مجموع ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار فاکتور در این سامانه ثبت شده است.
آقای صفدری گفت: ۳۱۷ واحد هیچ فاکتوری ثبت نکرده اند و سهمیه آنها صفر شده است.
وی افزود: در سامانه بهین یاب براساس آمار تولید و میزان خرید سهمیه مشخص میشود.
مدیرکل دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت گفت: رقابت ۳۵ درصدی پی وی سی را به صفر رساندیم و ۱۰۹ هزار تن را به ۴۸ هزار تن کاهش دادیم.
حمید منصوری پور سرپرست برنامه ریزی تولید آروماتیکها نیز در این برنامه گفت: برای رفع نیاز کشور صنعت پتروشیمی را توسعه داده ایم و برای شرکتهای پتروشیمی کف تولید را مشخص کرده ایم و آنها محصولات خود را در بورس عرضه میکنند.
وی افزود: همه ظرفیت تولید پتروشیمی تندگویان درسال گذشته و امسال در بازار عرضه شده است و این مجتمع پتروشیمی در دو واحد خود با حداکثر ظرفیت فعال است، اما بازار بحث دیگری است.
وی گفت: در حالی که سود واحد صنعتی در تولید است چطور امکان دارد آن واحد از تمام ظرفیت خود استفاده نکند.
آقای منصوری پور افزود: پتروشیمی تندگویان پاسخگوی بازار است، اما باید بر توزیع نظارت بیشتری شود.
وی ادامه داد: همه مجتمعهای پتروشیمی کشور با همه ظرفیت در حال تولید هستند.
وی اضافه کرد: از ابتدای فروردین تا ۱۵ مرداد امسال پتروشیمیها یک میلیون و ۶۸۰ هزار تن محصولات پلیمری تولید کرده اند که یک میلیون و ۲۰۰ تن آن معامله شده است، اما ۴۷۰ هزار تن معامله نشد.
آقای منصوری پور افزود: برای همه شرکتهای تولیدی درباره همه محصولات شان کف عرضه تعیین میکنیم و همه آنها در بورس عرضه میشود.
وی گفت: ظرفیت تولید پت در کشور محدود، اما میزان مصرف دو تا سه برابر تولید است.
وی افزود: بر این اساس سال گذشته ۹۰ هزار تن و امسال ۳۵ هزار تن واردات به وسیله بخش خصوصی انجام شده است.
وی ادامه داد: بدلیل مشکلات واردات وکاهش آن متقاضیان به تولید داخل روی آوردند و کمبود پت موجب اختلاف قیمت شده است.
حسین دور رئیس اتحادیه صنایع پایین دستی پتروشیمی نیز در این برنامه گفت: پتروشیمی تندگویان و صنایع پتروشیمی با بیش از ۹۰ درصد ظرفیت تولید خود کار میکند.
وی افزود: در زمینه پت صادرات نداریم و در دو سال گذشته پتروشیمیها در عرضه محصولات خود همکاری خوبی داشته اند.
آقای دور با بیان اینکه مشکل در سامانه بهین یاب و وزارت صمت است گفت: اینکه میگویند همه سهمیهها را ۳۰ درصد کم کرده اند کار اشتباه و نقطه فسادزا است، زیرا باید سهمیه کسی که تولید میکند افزایش یابد و کسی که تولید نمیکند سهمیه آن را از حذف کنید.
وی با بیان اینکه صنایع پایین دستی پتروشیمی قربانی دعوای وزارت صمت و وزارت نفت هستند افزود: در سامانه بهین یاب برخی سرویس گیرنده و دلالهای بازار هستند و برخی سرویس دهنده اند و کسانی که به دلالها سهم میدهند.
وی ادامه داد: سامانه افق وزارت صمت ضعف دارد.
بیوک صحاف امین رئیس هیات مدیره انجمن تولید کنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن نیز در این برنامه گفت: مهندسی عرضه و قیمت به وسیله پتروشیمیها در بازار اتفاق میافتد.
وی افزود: سال گذشته پتروشیمیها محصول پت خود را ۵۰ تا ۶۰ درصد بیشتر از قیمت پایه فروختند و ما ۵۹ درصد از کل موادی که از بورس تهیه کردیم با رقابت خریدیم.
آقای صحافی امین گفت: براساس این رقابت ۴ هزار ۷۹۸ میلیارد تومان معادل ۲۰۰ میلیون دلار پول رقابت دادیم که بیشتر از قیمت پایه محصولات است.
رئیس هیات مدیره انجمن تولید کنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن افزود: اینکه میگویند ۴۷۰ هزار تن تولیدات صنایع پتروشیمی خریدار نداشته است به این دلیل بوده که موادی را تولید کرده اند که خریدار نداشته است.
وی ادامه داد: هر کس که مواد پتروشیمی میخرد و آن را تبدیل به کالا میکند باید فروش آن را اعلام کند، اما این روند به طور کامل اجرا نشده است.
سیدجواد جهرمی معاون عملیات ونظارت بر بازار بورس کالای ایران نیز در این برنامه گفت: رقابت بدلیل کمبود عرضه و نیاز بازار در محصولات پتروشیمی ایجاد شده است وبرای حل این مسئله باید واردات انجام شود.
وی افزود: با توجه به اینکه برخی تولید کنندگان در تامین سرمایه در گردش خود به مشکل خورده اند سهمیه را میگیرند و در بازار به دلال میفروشند.
معاون عملیات ونظارت بر بازار بورس کالای ایران گفت: در سامانه بهین یاب درباره همه شرکتها تحقیق شده و همه آنها تولیدکننده هستند.
وی ادامه داد: بحث میزان سهمیه مطرح نیست بلکه تولیدکنندگان برای حل مشکلات خود سهمیه شان را میفروشند.
وی افزود: البته در برخی موارد تولید کننده مواد اولیهای را که نیاز دارد تحویل نمیگیرد و مجبور است آن را در بازار با مواد اولیه مورد نیازش تعویض کند.