پخش زنده
امروز: -
شهردار منتخب تهران در دومین جلسه دوره ششم شورای اسلامی شهر تهران، برنامه خود را برای تصدی شهرداری تهران ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای علیرضا زاکانی، گزینه انتصاب شهرداری تهران، در دومین جلسه دوره ششم شورای اسلامی شهر تهران حاضر شد و به ارائه برنامه خود پرداخت.
زاکانی در آغاز سخنان خود گفت: از همه کسانی که به عنوان شورای شهر و شهردار تهران در سنوات قبل بودند به ویژه آقای حناچی تشکر میکنم و همچنین سپاسگزارم از آقای علیرضا جاوید که مسئولیت سرپرستی شهرداری در دوره انتقالی را بر عهده گرفتند.
او همچنین با توجه به اینکه نماینده مردم قم است، بابت انصراف از مجلس پوزش خواست و گفت: در مسیر خدمت رسانی در کنار مردم خوب و شهید پرور قم خواهم بود و از مجلس برای اینکه رفیق نیمه راه شده و جدا شدم عذرخواهی میکنم.
گزینه انتصاب شهرداری تهران با اشاره به اهمیت شهر تهران به عنوان ام القرای جهان اسلام گفت: امروز عرصه خدمت در شعر تهران فرصتی بی نظیر برای خدمت به آحاد مردمی است که در تهران زندگی میکنند یا به تهران سفر میکنند.
او در همین راستا افزود: تهران نما و نماد نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی است و لذا وظیفه ما است که دست به دست هم داده و این شهر را آنگونه که شایسته انقلاب و مردم است، بسازیم.
زاکانی در ادامه به تشریح برنامه خود پرداخت و گفت: آنچه در شهر اسلامی با نگاه درست مد نظر است عدالت در تقسیم خدمات، تأمین آرامش روحی و معنوی، عمران و آبادی، حفظ طبیعت است و همه اینها باید مورد توجه قرار گیرد چرا که این مسائل سخنان رهبر انقلاب نیز است و همه باید با هم همت کنیم و اقدامات لازم را در شهر انجام دهیم تا تهران الگویی برای جهان اسلام باشد همچنین تلاش کنیم به ساختههای گذشته و زحمات قبلی بیفزاییم و بتوانیم در این الگو هم هویت خود را و هم اساس و بنیان ایرانی-اسلامی خود و محیطی پیشرفته و الگوی پاک و سالم پیاده کنیم.
او ادامه داد: امیدوارم طی چهار سال زحمت دوستان، یک شهرداری کارآمد و مرقوم به صرفه، هدفمدار و هوشمند و چابک و سریع در ارائه خدمات و شفاف و راستگو با کارکنان مسئولیت پذیر داشته باشیم تا زمینههای مشارکت پذیری و امکان بالای خدمت به مردم را فراهم کنیم.
منتخب شهرداری تهران افزود: آنچه که مهم است این است که الزامات ۱۲ گانهای را به عنوان مقدمات رویکرد تحولی ایجاد کنیم و آن را به یک باور عمومی تبدیل کنیم و همه مردم و مسئولان با هم هم راستا باشند.
او خاطرنشان کرد: توجه توامان به روح و کالبد شهر وِیژگی ممتاز بعدی است و دقت در هوشمند سازی و بهره مندی از همه ظرفیتهای فناوری و هوشمند قرار دادن شرایطی که با شفافیت کارآمدی خود را رشد داده و از فساد پیشگیری کنیم و دار و ندار خود را بر مداری قرار دهیم که یک وحدت نظر در حاکمیت و کشور ایجاد کند؛ لذا وظیفه ما است که دست به دست هم داده و این شهر را آن گونه که شایسته انقلاب و مردم است، بسازیم.
او با بیان اینکه رویکرد تحولی در شهر تهران ضروری است، گفت: تلاش داریم که از ظرفیتهای فناوری و هوشمند سازی در شهرداری تهران بهرهمند شویم و با وحدت نظر و انسجام کارها را پیش ببریم.
علیرضا زاکانی تأکید کرد: برای اینکه تحقق در اهداف را شاهد باشیم نیازمند هستیم همه مردم به عرصهها ورود کنند تا تحولی بزرگ و کالبدی ایجاد شود. نمونه عینی این ماجرا دفاع مقدس و حضور بسیج و ارزش آن است که امام فرمودند اگر بسیج نبود، جنگ سمت و سوی دیگری میگرفت.
او افزود: ما باید همه شهرها از جمله تهران را به یک کارخانه مولد، پویا و فعال و با نشاط تبدیل کنیم؛ و از یک مسیر درست به یک حکمرانی شایسته و مشارکت پذیر برسیم. امکانات و اقتضائات کشور هم محدود است و لذا نیازمند امکانات هستیم و این امکانات را با میدان دادن به مردم و سرمایههای مردم و زمینهای برای سود دو طرفه، ایجاد میکنیم؛ لذا اساس کار ما خدمت، پیشرفت و آبادانی است.
شهردار منتخب تهران با بیان اینکه در چنین مسیری توجه به تحول شهرداری اولین گام است که بر مبنای نیروی انسانی خود شهرداری است ادامه داد: بالغ بر ۶۰ هزار نفر در شهرداری فعال هستند و ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر هم با واسطه شرکتها با شهرداری مرتبط هستند.
او افزود: لذا هم باید به شهر توجه داشته باشیم هم به شهروند و هم دقت در شهرداری داشته باشیم، اما نهایتا میدان دادن به شهروند امکان ساخت شهری بزرگ و سالم و پیشرفته را به ما خواهد داد و باز خود این شهروند محور بهره مندی و رشد و تعالی قرار خواهد گرفت. اگر مقصود ما یک الگو برای جهان اسلام و جامعه جهانی باشد، بیشک نیازمند به شهری هستیم که در آن آرامش و عدالت و تعالی مد نظر باشد.
علیرضا زاکانی هشت ویژگی مد نظر خود را تشریح کرد و گفت: بحث عدالت شهری و بازآفرینی اعتماد عمومی، آرامش شهر، فرهنگ شهرنشینی و هویت ایرانی-اسلامی، علم و فناوری در مدیریت شهری، مشارکت شهروندان و حلقههای میانی ارتقای کالبدی و اقتصاد شهری و نقش آفرینی بینالمللی تهران مقصود و مراد ما است.
شهردار منتخب تهران سپس به بررسی این موارد پرداخت و گفت: وقتی از عدالت شهری و بازآفرینی اعتماد میگوییم باید به وضعیت شهر نگاه کنیم. برای نمونه در یک منطقه ۳۳ متر و هشتم دهم سرانه فضای سبز وجود دارد و در منطقه دیگر ۲ متر و شش دهم! این نابسامانیها سلسله آسیبهایی را به بخش محروم جامعه وارد میکند. وقتی از زیرساختهای فرهنگی و ورزشی دم میزنیم باید بدانیم که بیش از ۴۰ درصد امکانات ورزشی ما در ۵ منطقه وجود دارد و ۱۵ منطقه هم فاقد امکانات ورزشی هستند. وقتی درمورد موضوعات رفاهی سخن میگوییم: میبنیم مناطق ۹، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ از نبود رفاه رنج میبرند.
به اعتقاد زاکانی عدالت هم به معنای شرایط برابر در زیست اجتماعی است و هم به معنای فرصت رشد برابر برای همه.
او افزود: امروز از ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار سخن میگوییم که هم فرصت است و هم تهدید و ۴۵۰۰ هکتار بافت فرسوده داریم که از مشکلات عدیده رنج میبرند؛ لذا نمیتوانیم با ظلمی که به شهروندان میکنیم صحبت از خیر و برکت کنیم. البته این نافی خدمات شهرداران گذشته نیست چراکه همه ما دیدهایم که تهران چه شهری بود و امروز چه شهری است.
زاکانی در این خصوص خاطرهای نقل کرد و گفت: ۱۲ سال تلاش آقای قالیباف شرایطی را ایجاد کرد که یکی از مراجع تقلید در کربلا که به نزد ایشان رفته بودم، اتوبان امام علی را نماد موفقیت میدانست.
شهردار منتخب تهران درمورد چالشهای شهر و شهرداری تهران گفت: ۳۵۰ روز هوای غیر پاک، ۵۶ درصد از درآمدهای حاصل از فروش تراکم، رانت خواری، فساد و نبود شفافیت کافی اداری، بدهی ۷۰ هزار میلیارد تومانی، ساختار فربه سازمانی، تعداد بالای پروژههای نیمه تمام و بافت فرسوده از مشکلات اساسی شهر و شهرداری تهران است.
او افزود: شهر ما از جهت رونق و توانایی قابل پیش بینی و برنامه ریزی است لذا توجه ما به این است که تغییرات بنیادین که دنبال میکنیم به سمت و سوی یک حرکت جهادی با دقت بالا باشد که شهری را برای ما بیافریند که هم عدالت عمومی داشته باشد و هم اعتماد عمومی را افزایش دهد.
زاکانی در ادامه گفت: به اعتقاد بنده به یک نهضت پارکینگ سازی نیاز داریم. میبینید که کنار خیابانهای ما به پارکینگ تبدیل شده است که حمل و نقل را دچار اشکال کرده است. همچنین در حوزه فضای نا ایمن شهری هم همانگونه که گفته شد ۱۲ هزار بافت ناپایدار در شهر وجود دارد. دیگر اینکه کیفیت حمل و نقل عمومی و فضاهای بی دفاع شهری و فرونشستها و... چیزهایی هستند که با یک برنامه ریزی جدید باید رفع شوند.
وی با تاکید بر اینکه در توسعه حمل و نقل شهر نیازمند یک توسعه ترکیبی هستیم افزود: امروز ۲۵۸ کیلومتر زیرساخت در مترو مورد بهره برداری قرار گرفته است و ما باید امکان تکمیل آن و ایجاد خطوط ۸، ۹، ۱۰، ۱۱ را فراهم کنیم. همچنین حدود ۶۰۰ واگن نیاز به اورهال دارد که میتوان آنان را آماده سازی کرد. آنچه که امروز مورد دقت قرار میگیرد بهره مندی از همین ظرفیت موجود و ادامه خدمت است. همچنین نیازمند تکمیل خطوط نیمه کامل به ویژه خط ۶ و ۷ هستیم و در کنار آن هم حتما باید به ظرفیت سازی جدید در سایر خطوط آغاز نشده بپردازیم. باید به اتوبوسرانی و ظرفیتهای بزرگی که در آن وجود دارد پرداخت. در پایان دوره قبلی ۶۵۰۰ اتوبوس در تهران فعال بود و امروز به ۲۲۰۰ الی ۱۵۰۰ اتوبوس کاهش یافته است.
زاکانی متذکر شد: نقطه آغاز بهترین مسیر برای مدیریت شهری یک قرارداد اجتماعی است و از همین متکدیان و کودکان کار و معتادان متجاهر آغاز میشود.
شهردار منتخب تهران افزود: نیازمند یک حرکت جدی در فرهنگ شهری با نگاه به فرهنگ ایرانی _ اسلامی هستیم و این وجه متمایز کننده ما از سایر دورههای شهرداری است.
او خاطرنشان کرد: در حوزه عمل و فناوری هم بزرگترین ظرفیت ما در این حوزه است و میتواند هم عدالت را دسترسیها ایجاد کند و هم شرایط را به سمتی برد که شهر را از یک فرهنگ عمیق برخوردار کند.
زاکانی همچنین در خصوص هوشمند شدن دستگاه اداری گفت: در دنیا مجوزها در نصف روز صادر میشوند درحالی که در ایران هفت ماه تا یک سال زمان میبرد؟! با هوشمند سازی و تسریع امور اداری میتوان خدمت بزرگی به شهر تهران کرد؛ لذا ظرفیت مردمی بی نهایت است و این مردم هستند که میتوانند سرمایه گذاری و تعهد اجتماعی را تامین کنند.
او نکته دیگر را توجه به کالبد شهر دانست و افزود: کالبد شهر ما زیبنده این شهر نیست و در شمال و جنوب شهر تفاوتهای جدید وجود دارد و این اصلا با اهداف انقلاب اسلامی سازگاری ندارد. بالغ بر ۵۶۰۰ هکتار از اراضی تهران منجمد شده است.
شهردار منتخب تهران افزود: اثری که تهران میتواند در سراسر کشور بگذارد، اثری بی نظیر است و اگر در سطح شهر تهران حمل و نقل را سامان دهیم و مشکل مسکن را حل کنیم و اگر تعاملات انسانی را ارتقا دهیم، پیشگام این تحولات در سراسر کشور خواهیم بود و تهران الگوی دیگر شهرها میشود.
او در حوزه شهرسازی و معماری مهمترین چالشها را توجه نکردن به تهیه و اجرای طرحهای موضوعی و موضعی عنوان کرد و با تاکید بر به روزرسانی طرح تفضیلی گفت: تکمیل نشدن فرآیند هوشمند سازی عوارض شهری و ساختمانی و نبود نظارت بر فرآیند صدور پروانه از چالشهای مهم این حوزه است در این راستا نوسازی و بازآفرینی بافت فرسوده، حفاظت و صیانت از حریم شهری پایتخت، هوشمند سازی، ایجاد شفافیت و پایش مستمر فرآیندها را در اولویت برنامهها قرار خواهیم داد.
زاکانی ادامه داد: در حوزه ترافیک نیز توسعه، تجهیز و نگهداشت ناوگان حمل و نقل عمومی و مدیریت عرضه و تقاضا، نوسازی ناوگان تاکسیرانی و ساماندهی تاکسیهای اینترنتی از جمله راهبردها در این حوزه است همچنین در برنامهها به دوچرخه اشتراکی و موتور برقی توجه شده است.
او در فصل اجتماعی و فرهنگی برنامه هایش، با تأکید بر مقابله با ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی و فقدان هویت دینی انقلابی و ملی شهر تهران گفت: تقویت مسجد محوری و حفظ و ترویج آثار و ارزشهای انقلاب، دفاع مقدس و شهدا، ترویج و تسهیل در امر ازدواج، مقابله عمومی و محله محور با اعتیاد و طلاق، از برنامههای مهم این دوره است. باید نقش ملی و بین المللی خود را هم بپذیریم و هرگز نباید دچار روزمرگی شده و در مشکلات غرق شویم. باید به مسیری درست برویم.
کلی گویی یعنی نبود برنامه ، بگو پروانه ساختمانی را اسان میکنم ، منو ریل و مترو
را گسترش میدهم .