پخش زنده
امروز: -
بر اساس نتایج مطالعات جدیدی که منتشر شده است امکان ابتلای مجدد به کووید 19 در افرادی که واکسن زده اند کمتر از افرادی است که واکسن نزده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، نتایج مطالعهای که روز جمعه توسط مقامات بهداشت و درمان آمریکا منتشر شد، نشان میدهد امکان ابتلای مجدد به کووید-۱۹ در افرادی که واکسن کووید-۱۹ نزده اند دو برابر افرادی است که کاملا واکسینه شده اند.
بنا بر اعلام مرکز پیشگیری و مقابله با بیماریهای آمریکا که اصلیترین نهاد بهداشت عمومی فدرال محسوب میشود، نتایج این مطالعه نشان میدهد هر فردی صرف نظر از سابقه قبلی وی به لحاظ آلودگی به ویروس SARS-CoV-۲ که موجب ابتلا به بیماری کووید-۱۹ میشود، میتواند در برابر این بیماری واکسینه شود.
برخی شخصیتهای سیاسی در آمریکا از جمله سناتور جمهوری خواه رند پال اعلام کرده اند به علت ایمنی طبیعی حاصل از ابتلایشان به ویروس کرونا، قصد ندارند واکسن بزنند.
این مطالعه مرکز پیشگیری و مقابله با بیماریهای آمریکا مبتنی بر ۲۴۶ فرد بزرگسال در ایالت کنتاکی است که در سال گذشته برای نخستین بار به ویروس کرونا مبتلا شده بودند و بین ماههای مه و ژوئن امسال مجددا به این ویروس آلوده شده اند.
این افراد به لحاظ جنسیت، سن و تاریخی که تست کرونایشان مثبت شد، با ۴۹۲ مورد شاهد مورد مقایسه قرار گرفتند.
براساس نتایج این مطالعه، احتمال ابتلای مجدد به کووید در افرادی که واکسن نزده بودند، ۲/۳۴ برابر افرادی بود که با واکسنهای فایزر، مدرنا یا جانسون اند جانسون کاملا واکسینه شده بودند.
براساس این مطالعه، پژوهشگران هنوز نتوانسته اند دریابند که مدت دقیق ایمنی به دست آمده پس از ابتلا به کووید-۱۹ چقدر است و این ایمنی آیا ممکن است با ظهور گونههای جدید ویروس کرونا تغییر کند، یا خیر.
همچنین مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهد که نمونههای خون افراد مبتلا به سویه اصلی ویروس کرونا که در ووهان چین ظهور کرد، پاسخ ایمنی ضعیفی در برابر سویه بتا که برای نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد، دارد.
با این حال یکی از محدودیتهای این مطالعه این است که این مطالعه پیش از شیوع سویه دلتا (گونه جهش یافته ویروس کرونا که برای نخستین بار در هند شناسایی شد) که اکنون سویه غالب در آمریکا شده است، انجام شده است.
عفونت با ویروس کرونا یا کووید-۱۹، برای نخستین بار در اواخر سال ۲۰۱۹ در چین گزارش شد و به سرعت شیوع یافت و موارد ابتلا به آن افزایش یافت. با گذشت مدت زمان بسیار کوتاهی، موارد ابتلا به عفونت با ویروس کرونا در اکثر کشورهای جهان مشاهده شد و به همین خاطر سازمان بهداشت جهانی در مارس سال ۲۰۲۰ پاندمی (همه گیری) این ویروس را اعلام کرد.