رئیس دانشگاه تهران در نشست خبری امروز مطرح کرد
نقش بی بدیل دانشگاه در حل مشکلات جامعه
رئیس دانشگاه تهران گفت: باتوجه به ظرفیت بالای دانشجویان امکان برطرف سازی مشکلات جامعه از سوی این قشر به راحتی فراهم است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در نشست خبری که در سالن همایشهای امیرکبیر معاونت دانشجویی این دانشگاه برگزار شد با اشاره به اینکه شرایط ویژهای در کشور حاکم است، افزود: در حوزه آموزش عالی شرایط ویژهای باوجود ویروس کرونا را شاهد هستیم که در این راستا برخی از دوستان، همکاران و اساتید دانشگاه به واسطه شیوع این ویروس جان خود را از دست دادند.
وی با بیان اینکه سعی شده اثرات منفی در مقابله با این ویروس را در دانشگاه تهران به حداقل برسانیم، گفت: در دانشگاه سعی شده است با تشکیل کارگروه مشترک با دانشگاههای علوم پزشکی به موضوع درمان، تشخیص و ساخت واکسن ورود پیدا کنیم و یک هماهنگی بین پژوهشگران دانشگاه تهران با دانشگاههای علوم پزشکی شکل گرفته است.
آقای نیلی احمدآبادی افزود: ویروس کرونا یک موضوع اقتصادی و سیاسی محسوب میشود و در دانشگاه نیز ظرفیتهای خوبی برای بررسی این موضوع وجود دارد.
وی تأکید کرد: خوشبختانه باوجود ویروس کرونا در کشور در دانشگاه تهران در حوزههای آموزش، پژوهش و نوآوری عقب ماندگی نداریم و امروز اساتید و کارمندان و دانشجویان این دانشگاه به حوزه فضای مجازی مسلط شده اند و برنامههای دانشگاه باتوجه به وضعیت موجود درحال انجام است هرچند دلتنگ حضور دانشجویان در دانشگاه هستیم.
رئیس دانشگاه تهران گفت: حدود ۳ هزار دانشجو هم اکنون با رعایت شیوه نامههای بهداشتی در خوابگاههای دانشگاه به دلیل فعالیت در حوزه آزمایشگاهی مستقر هستند.
آقای نیلی احمدآبادی در ادامه افزود: از ۱۰ روز گذشته واکسیناسیون اساتید و کارمندان دانشگاه آغاز شد و امیدواریم در هفته پیش رو شاهد واکسینه شدن دانشجویان مقطع دکترا و پس از آن دانشجویان تحصیلات تکمیلی و در نهایت دانشجویان مقطع کارشناسی باشیم.
وی تأکید کرد: فعالیتهای پژوهشی در دانشگاه به قوت در حال انجام است و در حوزه نوآوری هم فعالیتها ادامه دارد.
آقای نیلی احمدآبادی با اشاره به کیفیت خوابگاههای دانشجویی و توسعه خوابگاهها با توجه به شیوع ویروس کرونا گفت: کیفیت خوابگاههای دانشگاه تهران مطلوب نبود و ۱۳ هزار و ۵۰۰ مترمربع از خوابگاههای دانشگاه نوسازی و بازسازی شد و ۳ هزار و ۳۰۰ مترمربع نیز با کمک خیرین خوابگاه جدید افتتاح شد و قرار است با حمایت بنیاد جمالزاده و با حمایت دانشگاه تهران در چند روز آینده ۶ هزار مترمربع خوابگاه دانشجویی افتتاح شود.
وی درخصوص آموزش دانشجویان در مهر ۱۴۰۰ افزود: دانشگاه آمادگی آموزش مجازی یا حضوری را دارد و نوع آموزش به نظر اساتید بستگی دارد.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: در حوزه سرمایه اجتماعی دانشگاه فعالیتهای زیادی داشته که با حفظ اعتبار توانسته بسیاری از مشکلات را در بحرانهای مختلف بررسی و حل کند، در موضوع پلاسکو و سیل کارگروهی تشکیل و سعی شد که در بحث سیلاب یک الگوی جدید ارایه و پیشگیری از بحران مدیریت شود.
آقای نیلی احمدآبادی گفت: باتوجه به ظرفیت بالای دانشجویان دانشگاه تهران مقرر شد دانشجویان مقطع کارشناسی در صورت تمایل بتوانند ۲۰ واحد از دروس رشتههای دیگر را بگیرند که این امر هم به توسعه فعالیتهای علمی دانشجویان کمک میکند و هم دانشجو میتواند بهتر وارد اجتماع شود و مشکلات اجتماع را بشناسد.
وی در ادامه با اشاره به مشکلی که برای دانشکده علوم اجتماعی رخ داده است، افزود: مقرر بود شرکتی که دارای مجوز است چهار روز آموزش ام بیای را در این دانشکده اجرا کند، اما آن شرکت خلاف قرارداد عمل کرده و به نوعی حرکت دانشگاه خدشه دار شد از این رو دفتر حقوقی دانشگاه شکایتی را تنظیم کرده است.
آقای نیلی احمدآبادی در پاسخ به سؤال دیگری درباره فوت اساتید و یا دانشجویان دانشگاه بر اثر کرونا، گفت: حدود چهار یا پنج نفر از اساتید و براساس آخرین آمار حدود ۵ نفر از دانشجویان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره محدودیت اینترنت و مشکلاتی که برای دانشگاهیان رخ میدهد، افزود: اینکه جامعه ایران دسترسی به اینترنت را قطع کند، شدنی نیست و هر زمانی که ما درخصوص ماهواره به نتیجهای برسیم در این زمینه نیز به نتیجه میرسیم بنابراین بهتر بود این موضوع در ابتدا با دانشگاهها مطرح شود، زیرا ما در بحث چاپ مقاله در نشریات دنیا دچار مشکل میشویم و یک محدودیت دوطرفه برای دانشگاهیان رخ میدهد.
رئیس دانشگاه تهران درخصوص مهمترین دشواریهای مدیریت دانشگاه گفت: نخستین چالش عمده شیوع ویروس کرونا و دومین چالش منابع مالی اندک دانشگاه بود که دشواریهایی را بوجود آورد.
آقای نیلی احمدآبادی تأکید کرد: دانشگاهها نقش قوی در حل مسایل کشور دارند و میتوانند به درستی ظرفیت خود را در حل مسایل به کار گیرند بنابراین باید وزارت علوم از نگاه سنتی خارج شود و این ظرفیت در اختیار دانشگاهها قرار بگیرد تا مشکلات جامعه کم شود.