محققان تایید کردند
آیا داروی ضدانگل در درمان کرونا مؤثر است؟
مطالعات جدید نشان میدهد داروهایی که برای درمان کرم نواری تجویز میشود، الهامبخش تولید ترکیباتی است که در درمان کرونا مؤثر است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، این ترکیبات بخشی از یک رده مولکولی به نام سالیسیلانیلیدها هستند که از ۱۵ سال پیش به عنوان دارویی علیه ویروسهای روده و دستگاه گوارشی شناخته میشوند.
این گروه دارویی برای نخستین بار در سال ۱۹۵۰ میلادی در آلمان کشف شد و پس از آزمایشهای لازم برای درمان عفونتهای انگلی در انسان و دامها مورد استفاده قرار گرفت. مطالعات بعدی خواص ضد سرطانی و ضد میکروبی این ترکیبات را تایید کرد.
محققان مؤسسه تحقیقاتی اسکریپس در آمریکا این گروه دارویی را در آزمایشگاه اصلاح کردند و ترکیب جدید را No. ۱۱ نامیدند. با این اصلاح آزمایشگاهی، محدودیتهای این دارو مانند توانایی عبور از روده و جذب در جریان خون و همچنین سمی بودن آن رفع شد.
مطالعات نشان میدهد حدود ۸۰ درصد این دارو توانایی ورود به جریان خون را دارد، در حالی که داروی ضد انگلی نیکلوسامید، ۱۰ درصد توانایی نفوذ به جریان خون را دارد. این دارو به تازگی وارد آزمایشهای بالینی برای درمان کرونا شده است.
ادامه مطالعات نشان میدهد سالیسیلانیلیدهای اصلاحشده با کاهش التهاب، در درمان عفونت تنفسی کرونا مؤثر هستند و سطح اینترلوکین ۶ را کاهش میدهند. اینترلوکین ۶ یک پروتئین سیگنالدهنده و عامل اصلی التهاب در کووید ۱۹ است.
مراحل اولیه این گروه دارویی در آزمایشگاه روی مدلهای حیوانی موفقیتآمیز گزارش شده و امید است به زودی وارد آزمایشهای انسانی شود.
محققان از اوایل شیوع ویروس کرونا به دنبال داروهای مؤثر برای سرکوب این ویروس هستند و با تکامل جهشهای جدید آن، به داروهای مؤثر دیگر نیاز است.