• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۸۵۵۳۲
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۳
سیاسی » مجلس

تأکید رؤسای مجلس ایران و جمهوری آذربایجان بر توسعه روابط تجاری

رؤسای مجلس ایران و جمهوری آذربایجان بر توسعه مراودات تجاری بین دو کشور تأکید کردند.

تاکید روسای مجالس ایران و آذربایجان بر توسعه روابط تجاریبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، آقای محمد باقر قالیباف در دیدار خانم صاحبه غفاراوا رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان که برای شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایران به تهران سفر کرده است، گفت: حضور هیأت عالی‌رتبه پارلمان جمهوری آذربایجان در کشورمان فرصت مناسبی برای بررسی راهکارهای ارتقاء روابط فیمابین است، زیرا جمهوری آذربایجان به دلیل حسن همجواری و همچنین وجود عنصر اسلامیت، جایگاه مهمی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارد. 
 
وی با اشاره به نقش تأثیرگذار مجالس دو کشور در تسهیل و تسریع مناسبات دو دولت افزود: افزایش ارتباطات پارلمانی و گفتگوهای کمیسیون های تخصصی و گروه دوستی جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان کمک شایانی به توسعه مراودات دو کشور می نماید. مجلس شورای اسلامی اهتمام ویژه ای برای تحکیم و تقویت ارتباطات با مجلس ملی جمهوری آذربایجان قائل است.  
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مناقشه قره باغ بیان داشت: مناقشه قره باغ اتفاق ناخوشایندی بود که نه تنها باعث خسارتهای جانی و مالی برای کشورهای درگیر شد بلکه رشد و توسعه منطقه را به تاخیر انداخت. 
 
وی افزود: همانطور که حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری هم فرمودند موضع اصلی جمهوری اسلامی ایران احترام به حاکمیت و حمایت از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان است و با هرگونه تغییرات مرزی که تمامیت ارضی یک کشور مستقل را به خطر اندازد مخالف هستیم.  
 
قالیباف در پایان بر استفاده بهینه از ظرفیت های مناسب اقتصادی دو کشور تاکید و تصریح کرد: طرح های مشترک اقتصادی فراوانی در حوزه های زیربنایی از قبیل کریدور شمال و جنوب، راه آهن و انرژی میان دو کشور وجود دارد که باید این طرح ها زودتر کامل شود تا منجر به توسعه روابط تجاری فیمابین شود و دو ملت از منافع آن بهره مند شوند.  
 
خانم صاحبه غفاراوا رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان نیز با ابراز خرسندی از حضور در مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، از سوی دولت و ملت این کشور برای ملت ایران و دولت جدید آرزوی موفقیت کرد.  
 
صاحبه غفاراوا در ادامه با تاکید بر مناسبات دوستانه دو کشور گفت: ارتباطات دوستانه دو کشور با وجود اشتراکات فراوان تاریخی و فرهنگی ابدی است و سیاست جمهوری آذربایجان تقویت و تحکیم همکاری ها با جمهوری اسلامی ایران است.  
 
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران جزء اولین کشورهایی بود که در سال ۱۹۹۱ استقلال کشور ما را به رسمیت شناخت و با بازگشایی سفارتهای دو کشور روابط و همکاری فیمابین آغاز شد.  
 
رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان همچنین با اشاره به مواضع کشورمان در مناقشه قره باغ بیان داشت: مردم و دولت آذربایجان هیچ گاه بیانات رهبری جمهوری اسلامی ایران و حمایت های بی دریغ دولت ایران را فراموش نخواهند کرد.  
 
وی افزود: با توجه به وجود بیش از ۱۳۶ توافقنامه همکاری های اقتصادی میان دو کشور، بعد از پایان یافتن مناقشه در قره باغ فصل جدیدی از همکاری ها میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای توسعه و گسترش مراودات اقتصادی و تجاری آغاز شده است.  
 
خانم صاحبه غفاراوا در پایان بر تبادل هیأت و گسترش مناسبات پارلمانی میان نمایندگان مجلس ملی جمهوری آذربایجان و مجلس شورای اسلامی تاکید کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست هیئت عالی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا چهارمحال و بختیاری
قطع ارتباط ۳ راه روستایی در نرماشیر
افزایش بستری افراد مبتلا به آنفولانزا در گلستان؛ لزوم رعایت نکات بهداشتی
افزایش ۴۰ درصدی اعتبارات پژوهشی استان همدان
بسته شدن مسیر فاریاب به کهنوج از جاده کَل کَسورَک
افزایش تعداد کشور‌های دارای محدودیت ورود به آمریکا به بیش از ۳۵ کشور
اجرای عملیات راهداری زمستانی در محور‌های شهرستان جعفرآباد استان قم
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج از زبان فرمانده انتظامی استان کرمان
افتتاح اولین کافه بازی درون مدرسه‌ای در یزد
خوش غیرت ها، پای کار میهن
گلایه شهروندان از تاخیر در اجرای پروژه آسفالت جاده جوارم
ثبت نام سایپا ویژه یلدا
اشتباهات بی‌سابقه وزارت دادگستری آمریکا
گلایه از وضعیت نامناسب آسفالت
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج
کشف ۲۵ تُن برنج قاچاق از یک کامیون در نائین
برگزاری یادواره ۴۵۰ شهید تدارکات و پشتیبانی سپاه حضرت محمد (ص)
جدیدترین آمار از ثبت‌نام کنندگان در طرح فروش ایران خودرو
ارائه عملکرد مجازی پیش شرط سفر به آمریکا
بررسی نشست اخیر منطقه‌ای تهران درباره افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
حجم مبنا در بورس حذف شد
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)