سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور:
انتخاب ۱۵۰ رشته با آزمون و رشتههای با سوابق تحصیلی به صورت یکجا
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: تفاوت انتخاب رشته داوطلبان کنکور امسال با سالهای گذشته در این است که انتخاب رشتههای با آزمون و رشتههای با سوابق تحصیلی، یکجا و در فهرستی ۱۵۰ انتخابی انجام میشود.
خانم فاطمه زرین آمیزی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: دفترچه راهنمای انتخاب رشته؛ رشتههای با آزمون کنکور سراسری ۱۴۰۰ در گروههای تحصیلی تجربی و ریاضی دیشب روی سایت سازمان سنجش منتشر شد و سایر گروههای آموزشی نیز تا پایان وقت امروز چهارشنبه ۱۳ مرداد در سایت سازمان سنجش قرار خواهد گرفت.
وی با تاکید بر اینکه داوطلبان لازم است دفترچه راهنمای انتخاب رشته را با دقت مطالعه کنند افزود: تفاوت بارزی که دفترچه راهنمای انتخاب رشته و انتخاب رشته داوطلبان در سال جاری با سالهای گذشته دارد این است که انتخاب رشتهی رشتههای با آزمون و رشتههای با سوابق تحصیلی به صورت یکجا با ۱۵۰ انتخاب انجام میشود.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: داوطلبانی که در هنگام ثبت نام آزمون سراسری ۱۴۰۰ ثبت نام کردند، ولی سرجلسه آزمون غایب بودند اکنون میتوانند رشتههای با سوابق تحصیلی را انتخاب کنند و برای داوطلبانی هم که هنوز موفق به ثبت نام در آزمون سراسری سال جاری نشده اند این امکان فراهم شده تا بتوانند با ثبت نام در آزمون فقط در رشتههایی پذیرش با سوابق تحصیلی انتخاب رشته کنند.
خانم زرین آمیزی افزود: داوطلبانی که در موعد ثبت نامشان علاقه مندی خودشان را به دورههای پیام نور و غیرانتفاعی اعلام نکردند اکنون برایشان این امکان فراهم شده است که با پرداخت هزینه علاقه مندی به این دورهها نسبت به ثبت نام در رشتهها و دانشگاههای پذیرنده رشتههای دارای این دوره ها، انتخاب رشته خودشان را انجام دهند.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: مثل سال گذشته ۴ رشته پرطرفدار پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، در دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش منتشر شده و داوطلبانی که علاقمند هستند از میان کد رشته محلهای این چهار رشته دانشگاه آزاد اسلامی هم انتخابی داشته باشند باید در فرم انتخاب رشته سازمان سنجش انتخاب هایشان را انجام دهند.
خانم زرین آمیزی افزود: داوطلبان برای انتخاب سایر رشته محلهای دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از کد دسترسی که در کارنامه اولیه داوطلب مندرج شده به سایت دانشگاه آزاد مراجعه و نسبت به انتخاب رشته دانشگاه آزاد اقدام میکنند.
وی افزود: چهار رشته پر متقاضی دانشگاه آزاد در دفترچه شماره (۲) گروه آزمایشی علوم تجربی قرار گرفته و مشخص شده که این کدرشته محلها پذیرشش با دانشگاه آزاد است، اما در انتخاب رشته این چهار رشته در فرم انتخاب رشته سازمان سنجش وارد میشود.
وی افزود: داوطلبان در نهایت چه از میان انتخابهایی که از دفترچه شماره (۲) راهنمای انتخاب رشته داشتند و چه انتخابهایی که از رشتههای دانشگاه آزاد و دانشگاهها و موسسات آموزش عالی وزارت علوم و وزارت بهداشت داشتند در نهایت در یک کدرشته محل به عنوان کدرشته محل نهایی قبول میشوند و قبولی به داوطلب اعلام میشود.
سخنگوی سازمان سنجش با تاکید بر اهمیت نمره در زیرگروه رشته مهم در پذیرش و گزینش علمی رشتههای تحصیلی که داوطلب انتخاب میکند گفت:در جدول شماره (۲) رشتههای تحصیلی که در دفترچه انتخاب رشته درج شده مشخص شده که هر رشته از چه زیر گروهی پذیرش میشود و نمره آن زیرگروه ملاک عمل قرار میگیرد.
زرین آمیزی با اشاره به اهمیت نوع گزینش رشته افزود: یکسری از رشتهها براساس پراکندگی نوع گزینششان به صورت قطبی ناحیهای کشوری و یا استانی است، در رشتههایی که پذیرشش براساس کشوری است داوطلب تفاوتی نمیکند که از کدام استان و شهر باشد بلکه براساس نمره خود سنجش میشود.
وی افزود:، اما در رشتههایی که ناحیهای قطبی یا استانی است داوطلب باید به ناحیه و قطبی که انتخاب میکند دقت کند به عنوان مثال داوطلبی که ساکن گیلان است و میخواهد رشتههایی را در استان تهران انتخاب کند این داوطلب به علت اینکه هم ناحیهای با تهران نیست شانس قبولی اش نسبت به داوطلبان ساکن تهران، البرز، قم و قزوین کمتر است.
سخنگوی سازمان سنجش گفت: سامانه انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش در تمامی گروههای آزمایشی به جز رشتههای دارای شرایط خاص و رشتههایی که دارای آزمون عملی هستند مثل رشتههای دانشگاه فرهنگیان یا دانشگاههای خاص در تمامی رشتههای با آزمون شانس قبولی داوطلب را بررسی میکند.
خانم زرین آمیزی با بیان اینکه ظرفیتهای پذیرش آزمون سالهای اخیر موسسات آموزش عالی در سامانه انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش گنجانده شده است گفت: نمراتی که داوطلب در آزمون کسب کرده بانمرات داوطلبان هم سهمیه و در شرایط مشابه سالهای گذشته در رشته و دانشگاه و دوره مورد علاقه داوطلب مقایسه میشود.
وی افزود: این جامعه آماری که سازمان سنجش از نمرات داوطلبان دارد مربوط به همه داوطلبان است و یک جامعه آماری کاملی است و به هر داوطلب از شانس قبولی خیلی کم تا خیلی زیاد به داوطلب ارایه میشود و داوطلب میتواند در رشتههایی که شانس قبولی اش متوسط رو به بالا هست یا حتی رشتههایی با شانس کم را هم انتخاب کند.
سخنگوی سازمان سنجش گفت: هزینه انتخاب رشته مجازی ۱۴ هزار تومان است که مبلغ کاملا مرقون به صرفهای است و داوطلب میتواند بارها رشتههای مختلف را در این سامانه بررسی و در نهایت انتخابهای پیش نویسش را دسته بندی و آنها را در سامانه واقعی انتخاب رشته وارد کند.