پخش زنده
امروز: -
کار برداشت پسته از باغات شهرستان مه ولات آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی مه ولات گفت: با توجه به پایان دوره رشدی و رسیدن محصول در ارقام زودرس پسته در شهرستان مه ولات، کار برداشت پسته نوبرانه از باغات شهرستان از نیمه اول مرداد ماه سال جاری آغاز شده و این روند ادامه دارد.
هادی ساربان ادامه داد: رقم غالب پسته کاریهای این شهرستان، پسته بادامی سفید بوده و ارقام اکبری، احمدآقایی، کله قوچی، فندقی، قرمز و گرمه از دیگر رقمهای پسته در شهرستان مه ولات است.
به گفته وی، با توجه به کوتاه بودن دوره رشدی ارقام قرمز و گرمه، برداشت این ارقام زودتر از سایر رقمها انجام گرفته و در حال حاضر به صورت نوبرانه روانه بازار شده است.
این مسئول افزود: در طول دوره برداشت روزانه ۷۸۰۰ نفر در باغات مشغول کاربوده و در مجموع ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار نفر روزانه کار داشت، برداشت و فرآوری محصول را انجام میدهند.
ساربان ادامه داد: با توجه به بارور بودن حدود ۱۵ هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات پسته شهرستان، پیش بینی میشود حدود ۱۰۰ هزارتن پستهتر برداشت شود که بخشی به صورت تازه خوری و نوبرانه به بازارهای داخلی مانند تهران، اصفهان، شیراز، مشهد و کشورهای حاشیه خلیج فارس، افغانستان و... عرضه و بقیه در ترمینالهای ضبط پسته، فرآوری و خشک میشود.
وی بیان داشت: به منظور جلوگیری ازآلودگی محصول پسته به آفلاتوکسین، حدود ۷۰ واحد ترمینال با ۸۵ خط، کارفرآوری و خشک کردن محصول پسته را به عهده دارند که بیشتر این واحدها مجهز به انبارهای نگهداری پسته خشک نیز هستند.
ساربان راه اندازی بورس پسته جهت ساماندهی بازار، ارائه تسهیلات سرمایه در گردش برای باغات و تسهیلات بلاعوض برای اجرایی آبیاریهای نوین تا سقف ۸۵ درصد هزینه ها، برگزاری کارگاههای آموزشی، ارائه مجوز ترمینالهای ضبط پسته، رایزنی برای بسته بندی شکیل محصول برداشتی و... را از اقدامات حمایتی و تکمیل زنجیره تولید، فرآوری و صادرات پسته را از برنامههای اصلی جهاد کشاورزی شهرستان مه ولات دانست.
شهرستان مه ولات با دارا بودن ۱۹ هزار و ۳۰۰ هکتار باغ پسته، قطب پسته کاری خراسان رضوی و مقام اول کشت و تولید پسته در استان است.
میانگین برداشت پسته خشک از هر هکتار باغ پسته حدود ۱۶۰۰ کیلوگرم بوده که بالاتر از میانگین کشوری است.
۵۳ درصد پسته تولیدی استان و ۷ درصد پسته تولیدی کشور سهم شهرستان مه ولات در تولید این محصول مهم و اقتصادی است.