پخش زنده
امروز: -
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان: بیشتر خسارت سیل اخیر استان بعلت دخل و تصرف در حریم رودخانه ها است.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان"مجید سعیدی در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمان گفت: سیل و طوفان تیرامسال۴۶۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی و زیربنایی استان کرمان وارد کرد و بیشترخسارت های سیل به علت دخل و تصرف در حریم رودخانه ها بوده است.
وی افزود: در چهار ماهه نخست امسال ۳۹ حادثه طبیعی در استان کرمان رخ داده که در تیرماه سیل و طوفان ۱۱ شهرستان استان را درگیر کرد.و علاوه بر خسارت های ناشی از سیل و طوفان اخیر، سرمازدگی در فروردین نیز به محصولات کشاورزی شهرستان های مختلف خسارت های سنگین وارد کرد.
سعیدی تصریح کرد: در سیل تیر امسال در شهرستان های بافت، بردسیر، زرند و کرمان خسارت های بیشتری را شاهد بودیم و پنج نفر جان خود را در شهرستان بافت از دست دادند.
استاندار کرمان هم با تاکید بر بکار گیری از فناوریها برای مدیریت بحران در استان حادثه خیز کرمان گفت: اعتبارات ویژه ای برای توسعه ایستگاه های لرزه نگاری و پیش نشان گر اختصاص می یابد .
زینی وند افزود:در یکسال اخیر حدود ۴۰ درصد استان با اقدامات انجام شده در برابر سیلابها ایمن شده اند و نیاز است ساخت و سازهای غیرقانونی و مسدود کردن مسیر رودخانه ها برطرف شوند.
وی بحران خشکسالی و فرونشست زمین را از مخاطرات اصلی استان دانست وافزود:باید مدیریت کشاورزی به سمت محصولات کم مصرف اقدام فوری انجام شود.
در این جلسه آقایان خاتمی رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و بایرام نژاد رییس مرکز زلزله نگاری کشور با اشاره وجود گسل های فراوان در کشور گفتند :زلزله مهمترین خطر طبیعی در کشور است و در این بین استان کرمان بر روی گسل های زیادی قرار دارد.
همچنین اعلام کردند: معمولا زلزله های مخرب در هر ۱۰ سال در کشورمان رخ می دهد که علت تخریب بالای زمین لرزه ها در کشورمان عمق پایین این زلزله ها است و بر لزوم توسعه ایستگاههای زلزله نگاری تاکید شد.
در این جلسه همچنین اعلام شد: در استان کرمان ۱۲ هزار کیلومتر بستر رودخانه وجود دارد که ۸ هزار کیلومتر از این رودخانه ها اولویت دار هستند و در خصوص حدود ۴ هزار کیلومتر از این رودخانه ها مطالعات انجام شده است.
در این جلسه از ساخت و ساز در مسیر رودخانه ها بعنوان یکی از عوامل وقوع سیلاب و خسارات ناشی از آن یاد شد.
همچنین درباره خسارت ۴۰۸ میلیارد تومانی سیلابهای اخیر به بخش کشاورزی، اعلام شد: هرگونه عوامل مزاحم در مسیر رودخانه ها از جمله درختان و نیز تصرفات غیرقانونی و پل های غیراصولی در حال برطرف شدن است و با کمک نیروهای ارتش و شرکت های معدنی ۱۴۰ کیلومتر از رودخانه های استان لایروبی شده اند.