پخش زنده
امروز: -
سناریوی ساختگی انگلیسی ها با پیاده شدن دزدان خیالی از کشتی ربوده شده خیالی در الفجیره امارات به پایان رسید و نتوانست ادعای ساختگی دیگر مبنی بر دست داشتن ایران در هدف قرار دادن یک نفتکش اسراییلی در دریای عمان را تکمیل کند.
روز سه شنبه اسوشیتدپرس به نقل از منابع انگلیسی از حادثه برای چهار کشتی تجاری در نزدیکی سواحل الفجیره امارات خبر داد و اعلام کرد این چهار کشتی به طور هم زمان کنترل سکان هایشان را از دست داده اند.
در ادامه لندن با ادعای وقوع حادثه ای غبر مرتبط با دزدی دریایی به کشتی هایی که در منطقه خلیج فارس تردد دارند هشدار داد احتیاط زیادی به خرج دهند.
رویترز نیز هم زمان از قول یک مقام عملیات دریایی انگلیس ادعا کرد حادثه در نزدیکی ساحل فجیره امارات احتمالا سرقت کشتی است. روزنامه «تایمز» نیز در راستیا این خبرها به نقل از چند منبع انگلیسی مدعی شد نفتکش «آسفالت پرینسس»، در خلیج فارس ربوده شده است.
بی بی سی فارسی هم به نقل از شرکت "لوید لیست اینتلیجنس" که به صنعت کشتیرانی خدمات می دهد مدعی شد یک کشتی که با پرچم پاناما در خلیج عمان در حال حرکت بود ربوده شده و به خدمه دستور داده شده به ایران بروند.
بی بی سی افزود معلوم نیست چه کسی این کشتی را ربوده اما تحلیلگران می گویند که نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی ایران مظنون هستند.
داستانسرایی انگلیسی ها در خصوص بروز ناامنی در آبهای سواحل امارات و سپس هدایت افکار عمومی به سوی ایران در حالی بود که یک منبع ارشد نظامی حاضر در منطقه خلیج فارس گفت: بر اساس گزارش نیروهای دریایی ایران در دریای عمان و خلیج فارس، شرایط عبور و مرور شناورهای تجاری کاملا عادی بوده و هیچیک از منابع رسمی دریانوردی یا کشورهای حوزه خلیج فارس گزارشی از وقوع رخداد غیر قابل کنترل در منطقه اعلام نکردهاند.
گزارش نیروی دریایی ایران از عادی بودن اوضاع در دریای عمان و خلیج فارس, روشن کرد که انگلیس مدیریت سناریوی ضد ایرانی را در حال تکمیل کردن است که از روز پنجشنبه با ادعای دست داشتن ایران در حمله پهپادی به یک نفتکش اسراییلی در دریای عمان آغاز کرده بود و تهران قاطعانه این ادعا را رد کرد.
ساختگی بودن و بازی مفتضحانه انگلیسی ها زمانی آشکار و با شکست روبرو شد که روز چهارشنبه مرکز عملیات نظارت دریایی انگلیس اعلام کرد ربایندگان نفتکشی که نزدیک سواحل امارات ربوده شده بود، نفتکش را ترک کردند و این نفتکش پس از خروج ربایندگان از آن در امان است. آن هم در حالیکه دهها سوال در باره ماجرا باقی گذاشت.
اما این سوال مطرح ست که این بازی مفتضحانه که انگلیس آغاز کرد و امریکا و رژیم صهیونیستی با آن همسو شدند با چه اهدافی دنبال شد؟
برای این سناریوی ساختگی می توان هفت هدف برشمرد:
نخست اینکه در بدو آغاز به کار دولت رئیسی, وانمود کنند که سیاست های ایران وارد فاز ماجراجویانه شده و بر علیه امنیت جهانی است.
دوم اینکه امریکا که به دلیل خروج از برجام, همراهی و همسویی جامعه جهانی را برای افزایش فشار علیه ایران در خصوص مذاکرات برجامی ندارد بر این اساس حمایت بین المللی را برای خود کسب نماید.
سوم اینکه امریکا با تهدید قلمداد کردن برنامه موشکی وپهپادی ایران, تلاش خود برای تغییر برخی مفاد برجام را توجیه کند.
چهارم اینکه به رژیم صهیونیستی این چراغ سبز را بدهد که نفتکش های ایران را هدف قرار دهد تا به لبنان یا سوریه سوخت نرسانند آن هم در حالیکه سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله اعلام کرد که برای رفع مشکل سوخت لبنان به زودی از ایران سوخت وارد خواهیم کرد.
پنجم اینکه از واکنش دفاعی ایران در برابر اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی در دریا جلوگیری نماید.
ششم برای حظ نیروهای خود در منطقه از جمله عراق توجیه سازی نماید. در این ارتباط موضع جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا پنتاگون قابل توجه است که گفت ما مطمئناً تهدیدهایی را که همچنان از ایران ناشی می شوند، زیر نظر داریم، به همین دلیل است که ما حضور قدرتمندی در خاورمیانه و در منطقه تحت پوشش فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا داریم.
هفتم اینکه از نزدیکی کشورهای عربی منطقه به ایران جلوگیری نماید آن هم در شرایطی که عربستان در حال نزدیکی به ایران است و نزدیکی تهران و ریاض می تواند به ثبات منطقه منجر شود و به حل بسیاری از مسایل منطقه کمک کند.
-----------------------------------------------
رضا محمدمراد