خانم دکتر معصومه گیتی
نمونه برداری از ضایعات غیرقابل لمس سینه با روش وکیوم بیوپسی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ضرورت شناسایی تودههای سرطانی کوچک سینه در مراحل اولیه گفت: برخی ضایعات سینه فقط با استفاده از MRI قابل شناسایی است که خوشبختانه اخیرا امکان انجام نمونه برداری از این تودهها تحت گاید MRI در مرکز تصویربرداری دکتر اطهری فراهم شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم دکتر معصومه گیتی با اشاره به این که نمونه برداری از ضایعات غیرقابل لمس پستان سال هاست که با گاید تصویربرداری انجام میشود گفت: از موارد شناخته شده انجام نمونه برداری با گاید سونوگرافی است و با انجام نمونه برداری از ضایعات کوچک یا میکرو کلیسفیکاسیونها با گاید ماموگرافی که اغلب با دستگاه مخصوص استریوتاکسی انجام میشود.
این متخصص رادیولوژی افزود: با توجه به این که MRI روش بسیار دقیق و حساسی است، از این رو برای تشخیص تودههای کوچک پستان که در مراحل ابتدایی سرطان هستند گزینه تشخیص بسیار مناسبی است.
گاهی یک ضایعه یا توده مشکوک در پستان با MRI پیدا میکنیم که در بررسیهای بیشتری که بعد از MRI انجام میدهیم، سعی میکنیم ضایعه را با سونوگرافی یا ماموگرافی پیدا کنیم.
خانم دکتر معصومه گیتی مسؤول فنی مرکز تصویربرداری دکتر اطهری با تأکید بر این که شناسایی ضایعات همیشه با استفاده از روش سونوگرافی و ماموگرافی قابل انجام نیست گفت: بعضی مواقع ضایعه فقط با MRI قابل مشاهده است.
وی افزود: در مورادی که ضایعه مشکوک تنها با MRI قابل شناسایی است، برای تشخیص ناچاریم نمونه برداری را با گاید MRI انجام دهیم.
وی با ابراز خرسندی از این که اخیرا امکان انجام نمونه برداری با گاید MRI در مرکز تصویربرداری دکتر اطهری فراهم شده است گفت: بعد از تزریق ماده حاجب و مشخص نمودن ضایعه پستان با MRI محل آن با روشهای دقیق و یا یک گرید مخصوص علامت گذاری میشود.
پس از مشخص کردن محل ضایعه با مختصات سه بعدی با سوزن خاصی محل توده علامت گذاری شده و با بیوپسی وکیوم یا خلاء اتوماتیک بخشی از ضایعه یا کل آن را تخلیه و برای پاتولوژی ارسال میکنیم.
این متخصص رادیولوژی افزود: پس از مشخص شدن جواب پاتولوژی، در صورت خوش خیم بودن ضایعه، پیگیریهای بعدی و کنترل آن براساس صلاحدید پزشک معالج طبق زمان بندی مشخص با MRI انجام میشود تا مطمئن شویم ضایعه پیشرفتی ندارد.
دکتر گیتی خاطرنشان کرد: در صورت بدخیم بودن ضایعه یا مشاهده سلولهای پیش سرطانی ضرورت دارد ضایعه خارج شود.
وی افزود: در این صورت در مرحله دیگر با استفاده از گاید MRI ضایعه را مجددا مشخص میکنیم و برای پزشک جراح با یک سیم نازک تحت گاید MRI محل توده را علامت گذاری میکنیم و بیمار با سیم نازک (Wire) به اتاق عمل میرود و جراح اطراف نوک سیم علامت گذاری شده را خارج میکند.