پخش زنده
امروز: -
آقای روحانی رئیس جمهور امشب در آخرین روز از دوره ریاست جمهوری دوازدهم در گفتگوی زنده تلویزیونی در خصوص مسایل مختلف با مردم سخن گفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رییس جمهور آقای حسن روحانی در گفتگوی زنده تلویزیونی با شبکه یک سیما که از شبکه های مختلف رادیویی نیز در حال پخش است، افزود: خوشحالم که در آخرین شب مسئولیتم با مردم بسیار عزیز سراسر کشور دارم و علاقه مندم امشب مصاحبه ما یک مصاحبه غیر رسمی باشد و فرض بر این بگیریم که این مصاحبه فردا شب انجام می شود که دوران ریاست جمهوری من تمام شده است و علاقه مندم سوالی که شهروندان ما از من که هشت سال بار مسئولیت را بر دوش داشتم و ابهامات و سوالاتی که در ذهن شان است مطرح می کردند و از من می پرسیدند.
رئیس جمهور خطاب به آقای حیدری مجری برنامه گفت: با تعبیری دیگر می خواهم شما نماینده صدا و سیما نباشید و نماینده مردم باشید و آن چیزی که مردم می پرسیدند را شما از من می پرسیدید.
آقای روحانی در پاسخ به سوالی در خصوص موضوع برجام و تحریم ها افزود: من در انتخابات سال 92 به مردم اعلام می کردم که ما از طریق مذاکرات و دیپلماسی می توانیم تحریم را برداریم و علت آن که من در سال 92 نامزد ریاست جمهوری شدم برای این بود که گرهی که ایجاد شده بود باور من بر این بود که این گره از طریق مذاکره و دیپلماسی قابل حل است.
رییس جمهور گفت: این گره به جایی رسیده بود که یا با دیپلماسی حل می شد یا به جنگ منتهی می شد.
آقای روحانی افزود: در سفر من به پاریس آقای اولاند در اواخر سال 94 در مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد که در سال 2013 ، 1+5 تصمیم قطعی گرفته بودیم برای جنگ با ایران و به من گفت وقتی شما آمدید و اعلام برای مذاکره کردید و مذاکرات اولیه را دیدیم از جنگ منصرف شدیم.
رییس جمهور گفت: در ذهن من این بود که ما بر سر دو راهی هستیم یا وارد یک جنگ با دنیا می شویم یا وارد صلح می شویم و راه صلح مذاکره و دیپلماسی است.
آقای روحانی افزود: من قبول ندارم که شما می گویید از طریق دیپلماسی رفتید و به جایی نرسیدید.
رییس جمهور گفت: در 90 روز اول ما به توافق موقت رسیدیم که براساس آن جلوی کاهش فروش ماهانه 20 درصد نفت گرفته شد و دوم این که پذیرفتند اصل فناوری هسته ای را ایران داشته باشد و سوم اموال ما به تدریج آزاد شود ، یعنی هر ماه 700 میلیون دلار پول ما که مسدود شده بود آزاد شود.
آقای روحانی افزود: خود این هم از لحاظ اقتصادی و روانی فضایی را ایجاد کرد و شما دیدید که بعد از آن توافق انتظارات مردم به گونه ای بود که آینده مناسبی می دیدند .
رییس جمهور گفت: تمام نظرسنجی هایی که بانک مرکزی انجام می دهد برای آینده نگری در آن ماه ها نشان می دهد مردم نسبت به آینده نظر مثبتی داشتند.
در دولت دوازدهم کسی در آمریکا سرکار آمد که مانع از توافقات شد
رئیس جمهور در ادامه گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم با تشریح روند مذاکرات در فروردین 94 ، توافق لوزان و توافق هسته ای در تیرماه 94 و اجرای این توافقات در دی ماه 94 گفت: توافق این بود که تحریم های هسته ای برداشته شود، ما هم یک سری محدودیت را در بخش هسته ای بپذیریم اما در عین حال اصل فناوری هسته ای هم مورد قبول دنیا باشد.
رئیس جمهور با اشاره به این که نمی خواهم بگویم تعهداتی که دنیا کرد صد در صد به آن عمل کرد افزود: ممکن است این تعهدات 80 درصد عمل شده باشد یا کمتر، اما آن چیزی که به مردم قول داده بودم که به جای جنگ از طریق دیپلماسی من این گره را باز می کنم، این گره باز شد.
اقای روحانی ادامه داد: شرایطی ایجاد شد که سرمایه داران ، سرمایه خود را به سمت ایران سرازیر کردند، توافقات زیادی حاصل شد و بانک های زیادی قبول کردند که نسبت به ایران اعتبارات لازم را بدهند.
رئیس جمهور گفت: بانکی بوده که 10 میلیارد اعتبار داده و بانکی بوده که 30 میلیارد در غرب و شرق این کار را انجام داد.
آقای روحانی افزود: این که شما می گویید امروز تحریم باقی است این مربوط به دولت دوازدهم است و در دولت یازدهم در سال 92 ما قول دادیم و تا پایان 92 هم قدم به قدم گشایش ها بیشتر می شد .
رییس جمهور گفت: در دولت دوازدهم کسی در آمریکا سر کار آمد که مانع این کار شد چون در توافق هسته ای ما با 1+5 حرف می زدیم و با آن ها توافق کردیم ولی واقعیت این بود که با آمریکا حرف می زدیم و در زمان مذاکره هم واقعیتش همین بود و امروز نیز همین است و امروز هم که در وین صحبت می کردیم با آمریکا حرف نمی زدیم با 1+4 حرف می زدیم ولی در واقع طرف مذاکره ما آمریکاست.
آقای روحانی افزود: ولی در آمریکا روی کار آمد که در تبلیغات انتخاباتی اعلام کرد که بدترین توافق برای آمریکا برجام بود و اگر من رییس جمهور شوم این توافق را از بین می برم.
رییس جمهور گفت: شرایطی که در سال 96 پیش آمد و تعلیق ها را برای تحریم انجام می داد بار آخر اعلام کرد من آخرین باری است که این را انجام می دهم و بعد آمریکا از توافق خارج شد و وقتی خارج شد شرایط جدیدی ایجاد شد.
آقای روحانی افزود: در این شرایط جدید ما اول فرصت دادیم با 1+4 که بتوانیم به یک توافق برسیم.
رییس جمهور گفت: زمانی که مذاکره می کنیم تنها بحث دولت ها نیست ممکن است ما با دولت ها توافق کنیم و دولت ها تا حدی عمل کنند اما در بخش تحریم و در بخش اقتصادی بیش از دولت ها ، شرکت ها و بانک ها تاثیر دارند و آن ها این طوری نیستند که با مذاکره سیاسی بیایند و اموال و پول خود را بدهند و اعتبار بدهند و سرمایه گذاری در ایران بکنند و آن ها یک اعتمادی بالاتر از این می خواهند.
آقای روحانی افزود: یعنی یک فرصتی می خواهند که کاملا مطمئن شوند که سرمایه آن ها در ایران از دست نمی رود و به منافعی می رسند .
رئیس جمهور گفت: بعد از توافق دولت ها، شرکت ها و بانک ها چند ماه و گاهی ماه ها و یا چند سال عقب هستند.
دولت سیزدهم اگر در مذاکرات مقید به مصوبه مجلس باشد به توافق نخواهد رسید
رییس جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی که چرا توافقات در قالب برجام فضای مناسبی برای سرمایه گذاری ایجاد نکرد؟ گفت: آمریکایی ها می گفتند که توافقات باید وسیع تر شود ، توافقات منطقه ای ، توافقات سیاسی و دفاعی هم باید وارد عمل شود .
آقای روحانی افزود: یکی از بحث هایی که ما در سال 93 با آمریکایی ها داشتیم این بود که آن ها می خواستند بحث موشک و منطقه را وارد برجام کنیم اما ما ایستادگی کردیم و گفتیم نه.
رییس جمهور افزود: زمانی که ما به دنیا می گوییم که ما فقط در بحث هسته ای با شما حرف می زنیم باید محدودیت نتیجه را بپذیریم، یعنی وقتی سرمایه گذاری را محدود می کنیم آثار آن هم محدود خواهد بود.
آقای روحانی گفت: ما به دنیا گفتیم فقط در زمینه هسته ای با شما صحبت می کنیم بنابراین بانک ها این گونه نیستند که فقط به مسئله هسته ای نگاه کنند بلکه آن ها به مسئله سیاسی و امنیتی نیز نگاه می کنند و به روابط کشورهای دیگر با ایران هم نگاه می کنند.
رییس جمهور افزود: بنابراین وقتی این ها را کنار هم قرار می دهیم می بینیم که توقعاتی که با مذاکرات ما نمی خواند.
آقای روحانی گفت: در مصوبه ای که مجلس امسال در آذرماه گذراند که یکی از موانع اصلی ما برای حل مذاکرات با 1+5 یا 1+4 به اضافه آمریکاست ، این است که گفته اند تمام تحریم ها باید برداشته شود.
رییس جمهور افزود: در ماده 7 این مصوبه آمده است که باید تمام تحریم ها باید برداشته باشد تحریمی که مربوط به مسایل حقوق بشر است و تحریمی که مربوط به مسایل موشکی و تروریسم است.
آقای روحانی گفت: می شود همه این تحریم ها را برداشت، اما مذاکرات دیگر را می طلبد و یک فرصت و زمان دیگر را می طلبد.
رییس جمهور افزود: بحث ما این است که هم در سال 92 که به مردم قول دادیم و هم امروز، توافق ما دور از دسترس نیست .
آقای روحانی گفت: از نظر من ما می توانیم به توافق برسیم و چشم اندازی برای توافق وجود دارد برای این که اگر معیار ما فرمایشات مقام معظم رهبری باشد یعنی ایشان فرمودند تحریم باید برداشته شود، ما راستی آزمایی کنیم و بعد از آن ما عمل کنیم به کل تعهدات مان.
رئیس جمهور افزود: اگر این مبنا باشد توافق صورت خواهد گرفت.
آقای روحانی با اشاره به این که مصوبه مجلس مانع توافق است گفت: نه تنها در این دولت مانع است بلکه دولت بعدی هم که روی کار می آید اگر مقید به مصوبه مجلس باشد به توافق نخواهد رسید.
رییس جمهور افزود: اگر ما معیار را فرمایشات مقام معظم رهبری قرار دهیم به توافق می رسیم اما اگر معیار را مصوبه مجلس قرار دهیم خیلی سخت است توافق و به نظر من به این زودی ها توافق نخواهد شد.
آقای روحانی در پاسخ به سوالی که اگر فرض شود هم اکنون سال 92 است و شما همین مسیر را که آن سال رفتید خواهید رفت؟ گفت: من همین مسیری را رفتم را خواهم رفت برای این که غیر از این مسیری وجود ندارد یا باید میدان مذاکره را فقط هسته ای قرار دهیم یا باید میدان را باز کنیم اگر میدان را بخواهید باز کنید ما مجوز لازم داریم یعنی باید نظام به ما مجوز بدهد که ما درباره همه موضوعات صحبت کنیم.
رییس جمهور ادامه داد: اگر میدان فقط هسته ای شد، پس ما محدود می شویم در تحریم هایی که مربوط به هسته ای است و تحریم های هسته ای همین هایی است که برداشته شده است.
آقای روحانی افزود: البته در خود توافقی که در خود برجام به عمل آمده یک سری اختیارات را رییس جمهور آمریکا دارد و عمل می کند و یک سری اختیارات مربوط به کنگره است که آن را برای مدت چهار یا شش ماه به تعلیق در می آورد.
رییس جمهور گفت: اگر ما می خواستیم این محدودیت ها را در برجام قبول نکنیم می بایست توافق ما با آمریکا به کنگره می رفت و در شرایط آن روز تصویب نمی شد و به نظر من در این روز هم تصویب آن بسیار بسیار مشکل است.
آقای روحانی افزود: این که شما می گویید آینده روشن است یا نیست وابسته به این امر است که توقعات ما در چه حدی است ، اگر توقعات ما این است که روابط ما با جهان کاملا عادی و بدون هیچ تحریم از جمله آمریکا باشد این میدان وسیع تری برای مذاکره می خواهد .
رییس جمهور گفت: اما اگر فقط در بخش هسته ای باشد به نظر من الان هم همان چارچوبی که مقام معظم رهبری تعیین کردند می توانیم ما با آن چارچوب حرکت کنیم و به توافق برسیم.
آقای روحانی افزود: آن چه که در این شش دوره مذاکره در وین تقریبا به یک چارچوبی رسیدیم، آن چارچوب در نامه 23 تیر امسال وزارت امور خارجه به مجلس در گزارشی کاملا آمده است .
رئیس جمهور گفت: در این گزارش آمده است که 1+5 چکار کند و ما چه کار خواهیم کرد.
اقای روحانی افزود: اگر این چارچوب باشد این آینده و دیدگاهی است برای آینده.
در سه سال اخیر 116 میلیارد دلار کمتر نفت فروختیم
رئیس جمهور گفت: ما در سه سال اخیر 116 میلیارد دلار کمتر از آن مقدار که لازم بوده است نفت فروختیم.
آقای حسن روحانی در ادامه درباره علت عمل نشدن به وعده های دولت برای رونق اقتصادی افزود: دولت یازدهم در سال 92 کار خود را با تورم 34 درصد 12 ماهه در این سال شروع کرد و تورم نقطه به نقطه در آن سال حدود 40 بود.
وی گفت: من در همان سخنان خود درباره برنامه صد روزه اول اعلام کردم که ما می توانیم تورم را تا پایان سال کاهش دهیم و در سال های آینده در دولت یازدهم به تورم تک رقمی می رسیم.
آقای روحانی با اشاره به این که از نگاه بسیاری از کارشناسان اقتصادی؛ دستیابی به تورم تک رقمی غیرممکن بود، افزود: در فروردین سال 92؛ تورم 34 درصد بود، در سال 93 تورم ما 15 درصد شد و در سال 94 در ماه های آخر این سال تورم ما تک رقمی شد و به زیر 10 درصد رسید.
وی با بیان این که تورم ما در سال 95، 96 و اوایل سال 97 تک رقمی بود، گفت: پس ما به وعده ای که داده بودیم برای مهار تورم عمل کردیم و موفق شدیم و بعد از 26 سال تورم ایران آن هم برای مدت بیش از دو سال تک رقمی شد.
رئیس جمهور افزود: رشد اقتصادی ما هم در چهار سال اول حدود 4 و نیم بود و در سال 95 که سال آخر دولت یازدهم بود رشد اقتصادی ما در دنیا اول شد و به رقم 12 و نیم رسید.
آقای روحانی گفت: پس ما هم در مهار تورم و رشد اقتصادی به نقطه ای رسیدیم که رشد اقتصادی ما دو رقمی، تورم ما تک رقمی شد.
وی عملکرد دولت را در اشتغال زایی قابل قبول دانست و افزود: ما در فصل هایی از سال وقتی با فصل های قبلی مقایسه می کردیم بالای 700 هزار اشتغال خالص برای پنج- شش فصل در کنار هم داشتیم.
آقای روحانی گفت: پس همه آمارهای ما نشان می دهد که به قول هایی که داده بودیم عمل کردیم.
وی با اشاره به این که همه مشکلات از بعد از سال 97 شروع شد، افزود: در این سال وقتی ترامپ از برجام خارج شد و تحریم آمریکا برگشت؛ فروش نفت هم به طور کامل مورد تحریم قرار گرفت.
رئیس جمهور گفت: وقتی تحریم های آمریکا شروع شد؛ همه ذهنیت های دنیا این بود که کشورها یا شرکت های خارجی ممکن است جرأت کنند و با ما کار خود را ادامه دهند اما هیچ کشوری جرأت نکرد با ما کار کند و ما با شیوه های خاصی توانستیم مقدار کمی از نفتمان را به فروش برسانیم.
آقای روحانی افزود: ما در سه سال اخیر 116 میلیارد دلار کمتر از آن مقدار که لازم بوده است نفت فروختیم.
وی گفت: بنابراین همه این شرایط مربوط به بعد از سال 97 است اما اگر از سال 92 تا پایان 96 را جدا و مقایسه کنید می بینید که ارقام آنها باهم متفاوت است.
می توانیم روزانه تا 500 هزار نفر را در کشور واکسینه کنیم
رئیس جمهور گفت : ما می توانیم روزانه 400 تا 500 هزار نفر را در کشور واکسینه کنیم.
آقای حسن روحانی در ادامه با اشاره به این که کل نظام درباره کرونا تصمیمات مهمی را اتخاذ و اجرا کرد، افزود: ما در چهار موج درگیر شیوع کرونا شدیم و از فروردین ماه گرفتار کرونای انگلیسی شدیم که از خوزستان شروع شد و اخیراً که گرفتار کرونای دلتا شدیم که از سیستان و بلوچستان و هرمزگان آغاز شد.
وی با بیان اینکه کرونا درمان ندارد اما واکسن دارد، گفت: در مسأله واکسن؛ ایرادی که ممکن است به ما وارد باشد این است که واکسن کرونا کمی دیرتر وارد ایران شد.
آقای روحانی افزود: ما برای این منظور دو کار باید انجام می دادیم یا باید واکسن در داخل تولید می کردیم که خوشبختانه گرچه با کمی تأخیر اما واکسن داخلی تولید شد و واکسن های دیگر هم خواهد آمد.
وی گفت: در کنار واکسن برکت؛ واکسن های دیگر نظیر واکسن های رازی، فخرا و پاستور هم خواهد آمد.
رئیس جمهور افزود: درباره واکسن های خارجی؛ برخی واکسن ها مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی نبود و همان طور که اطلاع دارید هیچ یک از واکسن های کرونا سیر طبیعی خود را در دنیا طی نکرده است.
آقای روحانی با بیان این که واکسن ها برای این که به تولید نهایی برسند حتی تا 10 سال هم زمان نیاز دارند، گفت: واکسن هایی تولید شد که در مرحله بالینی سوم حاضر بودند به ما بدهند منتها معنی آن این بود که مردم ما هم باید وارد این آزمایش می شدند؛ در این صورت اگر واکسن ها ناموفق بود یا مشکل ایجاد می کرد در آن موقع بلوای زیادی ایجاد می شد.
وی افزود: از آنجا که مقامات ما نمی خواستند وارد این مرحله از واکسیناسیون شویم، به همین دلیل واکسن خارجی با تأخیر وارد کشور شد.
آقای روحانی گفت: البته در کنار آن؛ مسائل دیگری هم بود به عنوان مثال ما از کواکس واکسن خریدیم اما خودش در تأمین واکسن عقب است و نتوانست به ما به موقع واکسن ها را برساند.
وی افزود: با این که به هند هم پول واکسن ها را داده بودیم ولی این کشور هم نتوانست به ما واکسن بدهد.
رئیس جمهور گفت: چین هم به دلیل این که خودش در داخل گرفتار شده بود؛ با تأخیر واکسن های ما را ارسال کرد.
آقای روحانی افزود: اما در شرایط فعلی و در آینده از نظر واکسیناسیون؛ شرایط ما خوب است و ما می توانیم روزانه 400 تا 500 هزار نفر را در کشور واکسینه کنیم.
وی با اشاره به این که واکسیناسیون از 20 بهمن پارسال با واکسینه کردن کادر درمان آغاز شد، گفت: به اعتقاد من؛ شرایط ما برای واکسیناسیون نسبتاً مناسب است و می توانیم ادامه دهیم.
آقای روحانی افزود: وقتی یک موج جدید کرونا می آید باید دوره خود را طی کند و متأسفانه تلفات زیادی را هم به همراه دارد.
وی گفت: موج جدید کرونا در بخش های جنوبی کشور کم کم رو به آرامی می رود اما در بخش مرکزی کشور دارد اوج می گیرد و در بخش های شمالی کشور؛ وضعیت بدتر است.
رئیس جمهور افزود: در امر کرونا اقدامات مؤثر و خوبی صورت گرفت، در بعضی جاها با تأخیر مواجه بودیم اما نکته اساسی این است که همراهی مردم هم باید بیشتر شود.
آقای روحانی گفت: اگر همه دستورالعمل های بهداشتی رعایت نشود، حتی اگر واکسن هم بزنیم باز هم دچار مشکل می شویم.
مذاکره ، مهمترین پرونده تحویلی دولت دوازدهم به دولت بعدی است
رئیس جمهور شفافیت و توسعه اطلاع رسانی را ریشه اصلی و لازمه موفقیت در مبارزه با مفاسد اقتصادی دانست .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای حسن روحانی در ادامه اظهاراتش در گفتگوی تلویزیونی با مردم در شبکه یک سیما در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه چرا دولت یازدهم و دوازدهم اهتمام جدی با مفاسد اقتصادی نداشت گفت: فساد، معضل اجتماعی بوده، هست و خواهد بود.
وی افزود: اعتقاد دولت من از اول این بوده و هست که فساد صرفا در سایه شفافیت از بین می رود.
رئیس جمهور گفت: به عنوان مثال مبارزه با قاچاق کالا از جنوب کشور در اختیار نیروی انتظامی بود که دیدیم نمی شود و طبق مصوبه ای در شورای عالی امنیت ملی مقابله با قاچاق کالا در خلیج فارس را به سپاه پاسداران واگذار کردیم که وارد عمل شود اما باز هم مسئله حل نشد.
آقای روحانی افزود: دادگاه ها بسیاری از این پرونده ها را بررسی می کنند اما باز ادامه می یابد و این مسائل حل نمی شود.
رئیس جمهور تاکید کرد: ریشه مقابله با فساد این است که دایره اطلاع رسانی باید فراخ شود و بر مفاسد نورافکن بیاندازیم و یکی از عللی که گفتیم سامانه ها در فضای مجازی توسعه یابد همین بود.
آقای روحانی گفت: به عنوان نمونه سامانه مهم تجارت که در دولت الکترونیک تصویب شد در همین چارچوب بود ما توانستیم دولت الکترونیک را از 10 درصد به 70 درصد افزایش دهیم که کار مهمی بود.
رئیس جمهور یکی از سامانه های بسیار مهم را سامانه جامع تجارت دانست که از زمان ثبت سفارش کالا تا واردات و انتقال آن به انبار و بازار مشخص و در معرض بررسی روزانه قرار می دهد.
آقای روحانی افزود: با بهره برداری از این سامانه ها اقدامات دولت، شهرداری ها و بانک ها شفاف می شود و ریشه مبارزه با فساد همین شفافیت است.
رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که از فردا چه کاری را در دستور کار قرار می دهد گفت: من از ابتدا مبارزات انقلاب در سال 1341 به عنوان سرباز درکنار انقلاب بودم و در مراحل مختلف تا پیروزی انقلاب ایفای نقش کردم اما کار اصلی من فرهنگی بود.
آقای روحانی افزود: درست است سبقه امنیتی از نظر کاری می چربد اما بیشتر اقدامات علمی و فرهنگی انجام دادم و از فردا کار علمی و فرهنگی در پیش خواهم گرفت و سمت خاصی ندارم.
رئیس جمهور در پایان اظهاراتش و به عنوان سخن پایانی خطاب به مردم اظهار داشت: خدمت مردم عزیز و بسیار خوب عرض می کنم که ما در این هشت سال همه تلاش مان این بود که به تعهدات، وظایف و قانون عمل کنیم .
آقای روحانی افزود: خود من روزانه 13-14 ساعت کار می کردم و مطمئنم وزرا هم نیز به همین صورت کار و تلاش کردند اما در عین حال مواردی بود که نتوانستیم در حد انتظار مردم عمل کنیم.
رئیس جمهور گفت: یکی از عوامل اصلی در این زمینه تحریم ها، دیگری جنگ اقتصادی و عامل اصلی دیگر در یک و نیم سال اخیر بیماری کرونا بود اما در عین حال افتخار می کنیم که طرح های بسیار عظیمی مانند احیای دریاچه ارومیه و انتقال نفت گوره جاسک را افتتاح کردیم.
آقای روحانی افزایش تولید در حوزه های پتروشیمی و فولاد و بهره برداری از 88 طرح بزرگ ملی در چارچوب پنجشنبه های افتتاح را از دیگر افتخارات و دستاوردهای دولتش برشمرد و بابت مشکلات و ضعف ها از مردم عذرخواهی کرد.
رئیس جمهور همچنین از اقدامات بسیار بزرگ رسانه ملی و همکاری های خوبش با دولت قدردانی و تصریح کرد: البته شکاف هایی هم میان دولت و صدا و سیما بود که از آن باید بگذریم.
رئیس جمهور گفت: مهمترین پرونده که در اختیار دولت سیزدهم قرار می گیرد، مسأله مذاکره است و هیچ راهی جز تعامل نیست.
برای تامین کسری بودجه، از مردم استقراض کردیم
رئیس جمهور گفت: ما و مجلس در کسری بودجه سهیم هستیم، ما از پایه پولی و استقراض از بانک مرکزی استفاده نکردیم ما از مردم استقراض کردیم.
رئیس جمهور در پاسخ به این سوالی که شما امنیتی ترین فرد بودید اما اتفاقات امنیتی در دولت شما افتاد، اظهارداشت: ما تنشی نداشتیم که بیش از یک هفته بگذرد و توانستیم آن را مدیریت کنیم.
اقای روحانی با اشاره به مشکلات موسسات اعتباری غیر مجاز مانند فرشتگان در مشهد گفت :مثلا موسسات اعتباری ریشه اش بر می گردد به تصمیم یک قاضی. از حکم یک قاضی آغاز می شود و دولت ناچار می شود وارد شود.
رئیس جمهور تاکید کرد: یکی از افتخارات دولت این است که ریشه موسسات مالی را جمع کرد ما بیش از ۳۰ هزار میلیارد برای این موسسات هزینه کردیم.
اقای روحانی ادامه داد :دولت از لحاظ امنیت منطقی کارهای بزرگی کرده است.
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوالی در مورد کسری بودجه یاد اورشد: اگر اینجا رییس سازمان برنامه بودجه بود می گفت ما اصلا کسری بودجه نداریم.
اقای روحانی افزود :ما و مجلس در کسری بودجه سهیم هستیم، ما از پایه پولی و استقراض از بانک مرکزی استفاده نکردیم ما از مردم استقراض کردیم.
رئیس جمهور درباره بحث فساد و عدم اهتمام دولت در این زمینه فساد یک معضل اجتماعی ما عنوان کرد و گفت: این معضل بوده و هست و خواهد بود.
آقای روحانی گفت: اعتقاد من این است که فساد تنها در سایه شفافیت از بین میرود. مبارزه با قاچاق های جنوب در اختیار نیروی انتظامی بود ما مصوب کردیم سپاه بیاید اما بازهم درست نشد.
شفافیت؛ لازمه مبارزه با مفاسد اقتصادی
رئیس جمهور شفافیت و توسعه اطلاع رسانی را ریشه اصلی و لازمه موفقیت در مبارزه با مفاسد اقتصادی دانست .
آقای حسن روحانی در ادامه اظهاراتش در گفتگوی تلویزیونی با مردم در شبکه یک سیما در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه چرا دولت یازدهم و دوازدهم اهتمام جدی با مفاسد اقتصادی نداشت گفت: فساد، معضل اجتماعی بوده، هست و خواهد بود.
وی افزود: اعتقاد دولت من از اول این بوده و هست که فساد صرفا در سایه شفافیت از بین می رود.
رئیس جمهور گفت: به عنوان مثال مبارزه با قاچاق کالا از جنوب کشور در اختیار نیروی انتظامی بود که دیدیم نمی شود و طبق مصوبه ای در شورای عالی امنیت ملی مقابله با قاچاق کالا در خلیج فارس را به سپاه پاسداران واگذار کردیم که وارد عمل شود اما باز هم مسئله حل نشد.
آقای روحانی افزود: دادگاه ها بسیاری از این پرونده ها را بررسی می کنند اما باز ادامه می یابد و این مسائل حل نمی شود.
رئیس جمهور تاکید کرد: ریشه مقابله با فساد این است که دایره اطلاع رسانی باید فراخ شود و بر مفاسد نورافکن بیاندازیم و یکی از عللی که گفتیم سامانه ها در فضای مجازی توسعه یابد همین بود.
آقای روحانی گفت: به عنوان نمونه سامانه مهم تجارت که در دولت الکترونیک تصویب شد در همین چارچوب بود ما توانستیم دولت الکترونیک را از 10 درصد به 70 درصد افزایش دهیم که کار مهمی بود.
رئیس جمهور یکی از سامانه های بسیار مهم را سامانه جامع تجارت دانست که از زمان ثبت سفارش کالا تا واردات و انتقال آن به انبار و بازار مشخص و در معرض بررسی روزانه قرار می دهد.
آقای روحانی افزود: با بهره برداری از این سامانه ها اقدامات دولت، شهرداری ها و بانک ها شفاف می شود و ریشه مبارزه با فساد همین شفافیت است.
رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که از فردا چه کاری را در دستور کار قرار می دهد گفت: من از ابتدا مبارزات انقلاب در سال 1341 به عنوان سرباز درکنار انقلاب بودم و در مراحل مختلف تا پیروزی انقلاب ایفای نقش کردم اما کار اصلی من فرهنگی بود.
آقای روحانی افزود: درست است سبقه امنیتی از نظر کاری می چربد اما بیشتر اقدامات علمی و فرهنگی انجام دادم و از فردا کار علمی و فرهنگی در پیش خواهم گرفت و سمت خاصی ندارم.
رئیس جمهور در پایان اظهاراتش و به عنوان سخن پایانی خطاب به مردم اظهار داشت: خدمت مردم عزیز و بسیار خوب عرض می کنم که ما در این هشت سال همه تلاش مان این بود که به تعهدات، وظایف و قانون عمل کنیم .
آقای روحانی افزود: خود من روزانه 13-14 ساعت کار می کردم و مطمئنم وزرا هم نیز به همین صورت کار و تلاش کردند اما در عین حال مواردی بود که نتوانستیم در حد انتظار مردم عمل کنیم.
رئیس جمهور گفت: یکی از عوامل اصلی در این زمینه تحریم ها، دیگری جنگ اقتصادی و عامل اصلی دیگر در یک و نیم سال اخیر بیماری کرونا بود اما در عین حال افتخار می کنیم که طرح های بسیار عظیمی مانند احیای دریاچه ارومیه و انتقال نفت گوره جاسک را افتتاح کردیم.
آقای روحانی افزایش تولید در حوزه های پتروشیمی و فولاد و بهره برداری از 88 طرح بزرگ ملی در چارچوب پنجشنبه های افتتاح را از دیگر افتخارات و دستاوردهای دولتش برشمرد و بابت مشکلات و ضعف ها از مردم عذرخواهی کرد.
رئیس جمهور همچنین از اقدامات بسیار بزرگ رسانه ملی و همکاری های خوبش با دولت قدردانی و تصریح کرد: البته شکاف هایی هم میان دولت و صدا و سیما بود که از آن باید بگذریم.
جنگ با دنیا؟ دوران دفاع مقدس رو مد نظرتونه؟!!!
خدا رو شکر دوران( بی) مسئولیتی شما به سر اومد...چقدر بی تدبیر و نا امید کننده اید حتی این آخر کار؟!!!!
اللهم اشکوا الیک...
اینطور که شما میگید جای بسی تعجبه چرا دنیا( بخوانید سه کشور وابسته و دنباله رو اروپایی و آمریکای شیطان بزرگ) تقاضای تغییر قانون اساسی ما رو ندادند که شما رئیس جمهور مدام العمر بشید و دنبال مذاکره و رفع کلیه دغدغه های اونا راجع به ما( مردم شریف ایران)...
همه ی کسانی که موجب نا امیدی و... شدند... در عوض شهداء مون ، امیدِ حقیقی رو به ما هدیه دادند.
هر جا نام شما شهداء باشد ، آنجا ، نهایتِ صلح و آرامش است. صلح ، با شما شهداء معنا پیدا می کند...
و جنگ، همیشه از کفر و نفاق تغذیه میکند.
از شما شهداء که همیشه هوایِ ما رو دارید و حواس تون به ماست ، بی نهایت ممنونیم.