پخش زنده
امروز: -
شهردار تهران: حدود هزار ساختمان بلند در تهران داریم که ۵۰ درصد آن مربوط به یک دهه اخیر است و بسیاری از آنها بدون توجه به مقررات ملی ساخته شدهاند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پیروز حناچی امروز در مراسم بهرهبرداری از پروژههای سازمان آتش نشانی، رونمایی از تجهیزات و ماشین آلات سازمان مدیریت پسماند و ماشین آلات فوریتی سامانه ۱۳۷ سازمان بازرسی شهرداری تهران، افزود: سازمان آتش نشانی یکی از سرمایههای شهرداری است که در کنار سایر سازمانهای خدماتی در ارزیابی مردمی نمره قبول و بالایی در یافت کرد.
وی با اشاره به بالا بردن تاب آوری شهری، ادامه داد: این تاب آوری میتواند در ابعاد اجتماعی و اقتصادی انجام شود. در شرایطی مانند همه گیری، تاب آوری میتواند در مقابل بیماریهای واگیر مانند کرونا صورت گیرد. همچنین تاب آوری شهری در بحرانهایی مانند سیل، زلزله و آتش سوزی بخش دیگری از تاب آوری را تشکیل میدهد.
حناچی ادامه داد: در این دوره سنت جوابگویی مناسب به تماسهای مردم را پیگیری کردیم و سعی کردیم کیفیت را ارتقا و سامانه ۱۳۷ را هوشمندتر کنیم تا مردم پیامهای خود را راحتتر به ما برسانند.
شهردار تهران تصریح کرد: هدف گذاری ۱۴۵ ایستگاه آتش نشانی حداقل نتیجهای که دارد این است که از لحظه اعلام حادثه در حداقل زمان ممکن خودمان را به مکان حادثه برسانیم. همچنین با اقدامات دیگری با همکاری اورژانس کیفیت خدمات آنها را بالا بردیم و خلأهای حوزه خودمان را جبران کردیم.
میانگین حضور اورژانس از ۲۶ دقیقه به ۱۴ دقیقه
وی با اشاره به اینکه میانگین حضور اورژانس را از ۲۶ به۱۴ دقیقه کاهش دادیم و امکان نجات دادن جان شهروندان را بیشتر کردیم، عنوان کرد: شهرداری تهران نقش تاثیر گذاری در دیگر شهرهای کشور دارد و اقدامات خوب و حتی بد آن تسری پیدا میکند، بنابراین باید تلاش کنیم کارهای ارزشمند ما قابل انتشار و الگوی دیگر شهرها باشد.
حناچی جذب نیروی متناسب با آمادگی بدنی بالا و آموزش را جزو لاینفک ماموریتهای آتش نشانی دانست و افزود: در کنار این موارد تجربه و جمع بندی تجربیات مهم است و در کنار داشتن امکانات باید به انتقال این تجربیات توجه کرد.
شهردار تهران با بیان اینکه روز گذشته استفاده از آتش نشانان زن در شهرداری اعلام شد که کاری مهم و یکی از نیازهایی بود که در عمل داشتیم، گفت: بعد از حادثه پلاسکو به این نکته اشاره شده یکی از آسیبهای ما ساختمانهای بلند است که متناسب با این ساختمانها تجهیزات را فراهم نکردیم و حتی در شهر سازی نیز به مکان یابی این ساختمانها توجه نکردیم. علاوه بر این چگونگی رفتار ساکنان و شبیه سازی خطر برای برجهای تهران نیز مهم است.
حناچی اضافه کرد: حدود هزار ساختمان بلند در تهران داریم که ساخت حدود ۵۰ درصد آن مربوط به یک دهه اخیر است که تعداد زیادی از آنها بدون توجه به مقررات ملی ساخته شدهاند و باید در سازمان آتش نشانی این مسایل به صورت جدی تعقیب شود.
تهران نیاز به آراستگی ظاهری دارد
شهردار تهران افزود: آراستگی و انضباط ظاهری و نوع پوشش در سامانه ۱۳۷ بسیار مهم است.
وی ادامه داد: یکی از تجهیزات رونمایی شده پمپهای غلیظ کش است که قبلاً برای انجام آن از نیروی انسانی استفاده میکردیم که این مورد جزو کارهای ارزندهای است که انجام شده است.
حناچی گفت: در این دوره طرح جامع پسماند را به تصویب رساندیم و آرزوی ما این است که در آرادکوه چیزی را دفن نکنیم، ولی هنوز تا رسیدن به این نقطه فاصله داریم. با تفکیک از مبدا، آموزش مردم و استفاده از ایستگاههای میانی که کاهش ۲ هزارتنی حمل پسماند به آرادکوه را سبب شده و تولید کود کیفی و بازیافت پسماند میتوان این میزان را به حداقل رساند.
وی با اشاره به روزهای پایانی این دوره از مدیریت شهری، گفت: در این دوره سعی شد به شکلی متفاوت، علمی، کیفی و غیر کالایی به شهر نگاه شود هر چند به یک دوره کامل و یا دو دوره نیاز بود تا مردم شیرینی این نگاه و اقدامات را بچشند.
شهردار تهران با اشاره به پروژه باغ راه حضرت فاطمه (س) و تبدیل فضای فوقانی راه آهن تهران تبریز به قلمرو عمومی عنوان کرد: همین تغییر نگاه آنجا را تبدیل به یک قلمرو عمومی کرد و مردمی که از کمبود خدمات رنج میبرند میتوانند از آن استفاده کنند. این بزرگترین پروژه عمرانی ما بود و ناراحتم که نتوانستیم همه ۹ کیلومتر را آماده استفاده شهروندان کنیم. اما ساخت مرحله دوم نیز بلافاصله انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: باید این نگاه را در شهر تعقیب کنیم و دست به اقداماتی که تبعات منفی دارد نزنیم و نگذاریم چنین تجربیاتی تکرار شود. تاب آوری و ظرفیت زیادی برای شهر باقی نمانده و باید از این ظرفیت باقیمانده با تدبیر استفاده کنیم.