پخش زنده
امروز: -
معاون اول رییس جمهور گفت: با تمام وجودمان به عنوان یک ایرانی آرزو میکنیم دولت آینده موفق باشد و بر مشکلات غلبه کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای اسحاق جهانگیری در ادامه سخنانش در دیدار با مدیران ارشد دولت دوازدهم به مشکلات جنگ اقتصادی تحمیلی کشور اشاره کرد و افزود: نفت اگر کم صادر شد، اما پتروشیمی، فولاد و صادرات غیرنفتی توانست این بار را بر دوش بکشد.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: به گفته وزیر صمت تقریبا هیچ کارخانهای در دوران جنگ اقتصادی به دلیل این که مواد اولیه به آن نرسید تعطیل نشد، اما چگونه محصولات پتروشیمی به فروش میرفت در حالی که کشتیرانی، بانکها و بنادر ایران تحریم بودند و حتی ورود کشتی ایرانی به بنادر خارجی نیز ممنوع بود، ما سالانه بیش از ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون تن کالا از بنادر دنیا وارد میکردیم در حالی که تک تک کشتیها را تحریم کرده بودند.
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: در یک چنین جنگی دولت باید مقابل آن فشارهای خارجی مقاومت میکرد، زیرا اعضای دولت، رییس جمهور و رهبر معظم انقلاب متعهد شده و با خودشان هم پیمان شده بودند که باید این سیاست آمریکا را به شکست بکشانیم، این اتفاق افتاد، نه این که ما گفتیم آمریکا شکست خورد، آمریکاییها خودشان گفتند ما شکست خوردیم و فشار حداکثری علیه ایران شکست خورد.
آقای جهانگیری افزود: در واقع ایران دوستی، مردم دوستی، تعهد به آرمانهای انقلاب، امام، شهداء و مسئولیت پذیری، دولت را به این نقطه رساند که حتی به تنهایی پای اداره کشور بیاید و بایستد.
معاون اول رییس جمهور با بیان این که خیلی از دوستان با نادانی کامل در داخل در چنین شرایطی به دولت فشار میآوردند و زخم زبان میزدند، گفت: برخی از سر دلسوزی به رییس جمهور پیشنهاد میدادند که با این فشار خارجی و داخلی، دولت استعفا و کناره گیری کند، اما یک موضوع بود که دولت را به تعهد خودش با مردم نگه داشت و آن این که ما در مقابل این مردم مسئولیم و باید ایستاده و مردم را از این پیک خطرناک به خوبی عبور دهیم که به فضل الهی این اتفاق افتاد و امروز کشور در یک ریل خوب قرار گرفته است.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: ما در دوران جنگ اقتصادی، سیاستهایی وضع کردیم که دولت این سیاستها را در شرایط عادی قبول نداشت، ما دخالتهایی در امر و نهی اقتصادی کردیم که خودمان جزء مخالفین همیشگی آن دخالتها بودیم، زیرا فکر میکردیم در مقابل جنگ اقتصادی، توسعه موضوع اول ما نیست بلکه زندگی مردم موضوع اول ماست و باید سیاستهای متناسب با آن وضع کنیم.
وی با بیان این که مردم ایران بزرگوارانه با تمام این رنجها کنار آمدند اظهار داشت: مردم با صبوری کمک کردند که دولت بتواند این سیاست خود را به خوبی پیش ببرد.
آقای جهانگیری گفت: ما درآمدهای نفتی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار با وجود عدم فروش نفت داشتیم، در دوران برجام تنها با یک بانک یک کشور شرقی ۳۰ میلیارد دلار خط اعتباری امضا کردیم و دهها بانک در نوبت بودند، اما تمام خطوط قطع شد که اگر این منابع در اختیار ایران بود با آن سیاستهای عالمانه، امروز شرایط دیگری داشتیم.
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: در سال ۱۳۹۹ که کرونا به کمک تحریم آمد، شرایط ما مقداری سختتر شد، زیرا بیش از یک و نیم میلیون شغل را در روزهای اول در اثر کرونا از دست دادیم و سلامت مردم در خطر قرار گرفت که البته کادر درمان، کاری کردند کارستان؛ ولی به هر حال کرونا همه دنیا را تحت تاثیر قرار داد و این جا نیز برای ما مشکل درست کرد.
آقای جهانگیری گفت: آن چه که مهم است من خدمت مردم عزیزمان باید عرض کنم این است که؛ در واقع رسانههای خارجی و قدرتها و نیروهای برانداز و نیروهای کج سلیقه در داخل سعی کردند، مهمترین سرمایه دولت و نظام که سرمایه اجتماعی است، اعتماد، مشارکت و امید اجتماعی مردم بود آسیب بزنند و آسیب زدند و اگر این سرمایه آسیب ندیده بود یک سرمایه بسیار مهمی بود که در اختیار همه برای پیشرفت قرار میگرفت.
معاون اول رییس جمهور در ادامه با بیان این که ایران قابلیتها و ظرفیتهای بزرگی برای توسعه دارد اظهار داشت: ایران با چالشها و ابر چالشهای بزرگی روبه روست که اقتصاددان و صاحب نظران سیاسی و اجتماعی به آن اشاره کردند، اما مهمترین مانعی که وجود دارد که ایران بتواند شرایط کنونی را به خوبی پشت سر بگذارد، دیرفهمی تغییرات جامعه و جهان، بی توجهی به سرمایه اجتماعی و رضایت مردم است.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: متاسفانه بی توجهی به این موارد است که گاهی شکاف بین جامعه و حاکمیت، شکاف بین مردم و دولت ممکن است منجر به حوادث نگران کنندهای شود.
آقای جهانگیری گفت: امروز دولتی میرود و دولتی دیگر میآید که با تمام وجودمان به عنوان یک ایرانی آرزو میکنیم دولت آینده موفق باشد و بر مشکلات غلبه کند.
وی با بیان این که فرصت خوبی در اختیار دولت آینده است اظهار داشت: هماهنگی سه قوه و حمایتهای نهادهای حاکمیتی اگر خوب قدر دانسته شود میتوان از این فرصت برای افزایش سرمایه اجتماعی و کمک به حل مشکلات استفاده کرد.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد:، اما همان طور که از این فرصتها میتوان به خوبی استفاده کرد اگر به موقع از آنها استفاده نشود نیز ممکن است تبدیل به تهدید شوند، همین طور که هنر یک مدیر این است که از دل تهدیدها، فرصت ایجاد کند، هنر دیگرش این است که نگذارد فرصتهای طلایی تبدیل به تهدید شود.
وی گفت: من امیدوار هستم که همه دوستان تجارب و نگرانیها و راهکارهایی را که دارند در اختیار دولت آینده قرار دهند و دولت بتواند از این تجربیات استفاده کند، که البته هم آقای دکتر روحانی و هم خود من چندین بار صحبت کرده و شرایط را گفته ایم و در حدی که امکان پذیر بوده، گفته ام که چه کارهایی میشود کرد و در دوران مسئولیت دولت نیز هر جا صدا بزنند حتما میرویم و مشورتهای لازم را میدهیم.
آقای جهانگیری تاکید کرد: ما باید خودمان برای ایران و جمهوری اسلامی و مقدمات جمهوری اسلامی یعنی استقلال، آزادی و جمهوریت نظام و حقوق اساسی ملت حساس باشیم و به عنوان یک ایرانی و انسان علاقهمند به ایران و جمهوری اسلامی همواره از این ارزشها پاسداری کنیم و در هر مقطعی که لازم بود مطلبی را بگوییم و بنویسیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم که آینده ایران آینده مناسبی باشد و ایران بتواند از این مخاطرات پیش رو با تدبیر، عقل و سیاستهای مدبرانه به خوبی عبور کند.
احتمالی ، شانسی است که نصیب هر ایرانی
نمیشود .