پخش زنده
امروز: -
نامزد انتخابات ریاست جمهوری دعای شعبانیه را مرام نامه سیاسی شیعی خواند و افزود: این دعا بیانگر رویکرد ماست و شاخص های حرکت در صراحت مستقیم را برای ما تبیین می کند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، سعید جلیلی دوشنبه شب در جمع دانشجویان دانشکده پزشکی و بهداشت دانشگاه رازی مشهد با بیان اینکه در این دانشگاه شهید دکتر دیالمه و هاشمی نژاد شاخص های حرکت بر صراط مستقیم و خط امام را تبیین می کردند ، گفت: بسیاری از دعواهای سال نخست انقلاب در زمینه مبنای نظری مسیر انقلاب بود وسال 58 نیز رهبر انقلاب در اینجا شاخص های خط امام را مطرح کردند.
جلیلی افزود: این مهم است که انقلاب بر چه مبنایی شکل گرفته و دستاوردهای انقلاب مبتنی بر چه مبنایی است.
وی گفتمان اسلام ناب و باور مندی به مردم و استفاده از ظرفیت های آنان را علت عبور انقلاب از تنگناهای مسیرش خواند و گفت: ولایت مطلقه فقیه تجسم تمسک به قرآن و اهل بیت است و ما به تجربه دیده ایم که هر گاه بر این کشتی سوار شدیم توانسته ایم از موج های سهمگین عبور کنیم.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: یکی از وزرای خارجه کشورهای مهم اروپایی به من می گفت یکی از فشارهایی که به شما وارد میکنند اگر برای ما بود شش ماه هم دوام نمی آوردیم.
جلیلی گفت: اگر عوامل قوت خود را به خوبی نشناسیم حرکت پرشتابی نخواهیم داشت و از پیچ های خطرناک نمی توانیم عبور کنیم اما اگر سوار بر این کشتی شویم می توانیم به سلامت عبور کنیم.
وی افزود: بسیاری از مقامات کشورها به صراحت بر ارامش، امنیت، ثبات و پیشرفت ایران علیرغم همه فشارهای حیرت آور اذعان دارند و به گفته پرودی نخست وزیر ایتالیا ما نه تنها مقاومت کرده ایم بلکه پیشرفت هم داشته ایم.
جلیلی گفت: البته کسانی بوده اند که سوار بر این کشتی نشدند و متاسفانه غرق گشتند.
وی افزود: اگر از کشتی ولایت که امروز تجسم آن ولایت مطلقه فقیه است جلوتر یا عقب تر بیافتیم دچار خطا شده ایم و هر گاه بر این مبنا عمل کردیم به موفقیت دست یافته ایم و هر گاه این گونه نبوده است متوقف شده ایم.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هنر امام راحل این بود که نگاه ایمان و امید را به میان مردم آورد و به اذعان مقامات رسمی کشورهایی که با ما دشمن هستند اکنون ایران به قدرت بزرگ منطقه ای تبدیل شده و نه تنها در منطقه بلکه با قدرت های بزرگ هم آوردی می کند.
جلیلی افزود: بیستم خرداد یادآور 20 خرداد 88 سالروز ارسال نامه اوباما به رهبر انقلاب است که به صراحت ذکر کرد مسائل منطقه ای بدون ایران حل نخواهد شد.
وی گفت: این ظرفیت چگونه به دست آمده است در حالیکه زمانی ما را از داشتن سیم خاردار و خریداری آن محروم می کردند اما طرف مقابل ما را همه جانبه تقویت میکردند و اکنون نیز در مسئله هسته ای هر آنچه دارند به کار می برند تا ما هسته ای نشویم اما به یکی از ده کشور هسته ای جهان تبدیل شدیم.
جلیلی افزود: این توفیقات براساس ایمانی است که به وعده های الهی داریم و امروز این مسئله تنها یک باور نیست بلکه آن را به عینه و به تجربه دیده ایم.
وی گفت: باید ترفند همیشگی دشمنان را فراموش نکنیم زیرا آنان از اهرم های اقتصادی و سیاسی علیه ما استفاده کردند و موفق نشدند و اکنون به ترفندهای جدید روی آوردند تا مانع ما از درون شوند.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه 4 سال پیش جمهوری اسلامی ایران اوجی دوباره گرفت و جمهوریتی با مشارکت و رقابت تنگاتنگ غیرقابل انکار در انتخابات 88 شکل گرفت افزود: دشمنان در برابر مشارکت بالا و ثبات سیاسی در ایران بیکار ننشستند و هم اکنون صد شبکه ماهواره ای فارسی زبان علیه گفتمان انقلاب در حال فعالیت است تا این ظرفیت در کشور شکل نگیرد و از این طریق می خواهند جلوی تکثیر این گفتمان را بگیرند.
جلیلی با اشاره به سفرش به سوریه ، ترکیه و لبنان در زمان وقوع جنگ 22 روزه گفت: در آن زمان تنها کشور سوریه بود که از مقاومت دفاع میکرد و کشورهایی مثل تونس و مصر علیه مقاومت بودند اما چون این ظرفیت پایدار ماند و متحدان اسرائیل سرنگون شدند در صدد اختلاف افکنی در جهان اسلام افتادند و کشورهای غربی، عربی و ترکیه در جهت شکست مقاومت تلاش خود را آغاز کردند اما اکنون سوریه برپاست و می گویند حل مسئله سوریه بدون ایران امکان پذیر نیست.
وی افزود: وقتی دشمن در مصاف و رویارویی دچار مشکل می شود به چنین ترفندهایی روی می آورد و نمونه آن فتنه 88 بود که به گفته مقام معظم رهبری ظلم بزرگی به نظام بود.
جلیلی گفت: ایجاد انحراف نیز یکی دیگر از مسائلی است که مطرح شد و بحث دوستی با ملت اسرائیل و مکتب ایرانی صورت گرفت که نشانگر پیاده شدن از کشتی ولایت است اما سنت الهی ثابت و مشخص است و با کسی تعارف ندارد.
وی افزود: امروز نیز جریان دیگری در حال شکل گرفتن است و عده ای در حال ایجاد تردید از درون هستند که باید جریان تردید به خوبی کالبدشکافی شود.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دشمنان باید بدانند اگر بخواهند جریان تردید در حقانیت انقلاب ومسیر مبنای گفتمان اسلام ناب را ایجاد کنند با آنها مقابله دقیق فکری و منطقی خواهد شد.
جلیلی با بیان اینکه عده ای در حال تردید افکنی در ظرفیت های کشور هستند ، افزود: آنان می خواهند بر ظرفیت و کارآمدی اسلام ناب تردید ایجاد کنند و توانایی های یک ملت و موفقیت هایی که تاکنون به دست آورده است زیرسوال ببرد.
وی گفت: اگر می خواهیم بسیاری از مشکلات و نارسایی های موجود را حل کنیم بدون درک صحیح و رویکرد از نقاط ضعف وقوت امکان پذیر نیست.
جلیلی افزود: دشمنان می خواهند با هنر تردید به جای نگاه به فرصت ها مرتب از کاستی ها و ضعف ها دم بزنند.
وی گفت: آنان به جای تاکید بر داشته ها مرتب نداشته ها را به رخ می کشند و اگر بخواهیم موفق شویم باید کاستی ها را دید و بر طرف کرد و به جای دفاع از مواضع تنش زدایی به مواضع تهدید زدایی بپردازیم.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر تنش زدایی موضوعیت داشته باشد به دست خود همه تهدیدها را متوجه کشور می کنیم.
جلیلی گفت: نظام سلطه در چارچوبی که برای خود ساخته به چند نکته توجه دارد و می خواهد همگان در این چارچوب بازی کنند.
وی افزود: آنان یکسری شاخص های کاذب را جایگزین شاخص های واقعی می کنند و ما را دچار تردید می کنند مثل اینکه صدور چند قطعنامه علیه ما را مبنا قرار می دهند وسوال این است که آیا باید برای نگرفتن قطعنامه از حق خود عدول کنیم؟.
جلیلی گفت: ما باید این منطق صحیح را داشته باشیم که آنچه برای ما اصل است تهدید زدایی است نه تنش زدایی.
وی افزود: اگر چند سانتریفیوژ چیز بی اهمیتی است پس چرا قدرت های جهان می گویند ما نباید به آن دست یابیم و اگر جمهوری اسلامی ایران قدرت نیست پس چرا دنبال اجماع جهانی علیه ما هستند و عده ای نیز در درون این تردیدها را پژواک می کنند.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مانباید ظرفیت های خود را نادیده بگیریم اما باید به ضعف های خود توجه کنیم و با این رویکرد است که می توانیم بسیاری از مشکلات را با نگاه به ظرفیت ها و گفتمان اسلام ناب برطرف کنیم.
جلیلی افزود: عمیقا بر این باورم که هرکس در 24 خرداد منتخب مردم شد به عنوان دولت موظف است که ظرفیت ها را بر مبنای اسلام ناب آزاد کند و ما در هر عرصه ای که این فرمول را به کار بردیم پیشرفت ها و موفقیت ها تکرار شد.
وی گفت: اگر ظرفیت هایمان در بخش های مختلف مانند کشاورزی، تولید، علم، فرهنگ و هنر و اقتصاد به کار گرفته شود به آن نویدی که رهبرانقلاب در زمینه ورود به تمدن نوین اسلامی بود دست خواهیم یافت.
جلیلی در بخش دیگری از این نشست به سوالات دانشجویان پاسخ داد.
یکی از دانشجویان از جلیلی پرسید چه تضمینی برای سالم ماندن شما و در خط ولایت بودن شما وجود دارد.
جلیلی افزود: هیچ کس نباید احساس کند که گارانتی دارد و اگر زاویه ای پیدا کند همان لحظه، لحظه سقوطش خواهد بود.
وی گفت: یکی اینکه باید در حق هم دعا کنیم و از هم مراقبت کنیم اما این کافی نیست و آنچه اهمیت دارد این است اصل بر ایمان باید گفتمانمان باشد و کسانی که دچار زاویه و خطا شوند تعارفی با آنان نداریم و امام راحل نیز در برخورد با قائم مقام خود فرمود با کسی عقد اخوت نبسته ایم و برای این باید از مسئولان نظارت و مطالبه داشت تا چنین چیزی واقع نشود.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: معتقدم در انتخابات نباید دنبال قهرمان بود زیرا قهرمان همه ملت و گفتمان اسلام ناب است و همه چیز در این مسئله تعریف می شود.
جلیلی گفت: ساختار اجرایی و اداری اول باید مبتنی بر این نگاه تنظیم و باز تعریف شود و اگر یک نفر 24 ساعته کار کند فقط یک نفر است بلکه باید 70 میلیون نفر فعال شوند و از فرصت ها به شکل حداکثری استفاده شود.
وی افزود: اگر یک نفر و اطرافیانش درست شوند اما بدنه درست نباشد کاری از پیش نمی بریم .
جلیلی گفت: رفع تورم، بیکاری، اشتغال و دیگر مسائل آرزوی همه دولتها بوده است اما سوال این است که چرا همواره این مسائل در کشور وجود دارد.
وی افزود: ما نباید با موضوعات مقطعی اقدامی انجام دهیم بلکه باید این مسائل را به صورت ریشه ای حل کنیم و اگر بخواهیم این کار انجام شود اولویت اول اصلاح ساختار اجرایی و اداری متناسب با گفتمان انقلاب است.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: صدام در حمله به ایران ارزیابی دقیقی از ساختار دفاعی کشور پس از انقلاب داشت و توانست در وهله نخست 4 استان کشورمان را اشغال کند اما بعد از توجه به گفتمان انقلاب و تجلی آن در ساختار جنگ، یگان های رزم شکل گرفت و در برابر تجربه و تجهیزات قوی عراق ایستادیم و ورق جنگ به نفع ما برگشت.
جلیلی افزود: اگر فشاردشمن اکنون بر اقتصاد کشورمان معطوف است باید سازوکار متناسب با ظرفیت های خود را تغییر دهیم.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه آیا خدمات احمدی نژاد قابل دفاع نیست و چرا از دولتی که اکنون بر سر کار است انتقاد می کنید گفت: آنچه برای ما اصل است گفتمان انقلاب و نقاط ضعف و قوت است.
جلیلی افزود: وقتی از این گفتمان فاصله گرفتیم و دچار توقف شدیم چرا باید از آن دفاع کنیم و این مسئله نیز برای من هم صدق می کند و اگر من نیز دچار توقف شدم کسی با من تعارفی ندارد.
وی گفت: در حالیکه در جنگ های 22 روزه، 33 روزه و 8 روزه پیروزی هایی به دست آمده بود مسئله دوستی با ملت اسرائیل و مکتب ایرانی مطرح شد که این مسائل قابل دفاع نیست و در این زمینه با کسی تعارفی نداریم.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: باید منصفانه به مسائل نگاه کرد و براساس شاخص گفتمان انقلاب اسلامی و بنده نیز گارانتی ندارم و باید در این ارزیابی قرار گیرم که چقدر بر مبنای این شاخص عمل می کنم.
جلیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر نوع ساختار دولت اسلامی که جلیلی می خواهد آن را شکل دهد و آیا وزارتخانه ها را با هم ادغام می کند یا خیر و سازمان برنامه و بودجه را احیا می کند یا نه گفت: من هیچ وقت در سخنانم صحبت از تغییر ساختار دولت نکردم اما گفته ام ساختار دولت نیاز به اصلاح دارد.
وی افزود: باید فرهنگ حاکم بر ساختارها را تغییر دهیم و سازوکارهای حاکم بر ساختارهای اجرایی عوض شود.
جلیلی گفت: مثلا در حوزه سلامت پاسخگویی در نظام سلامت تعریف محدود می شود اما زمانی می گوییم که باید ساختار پزشکی و سلامت اداری شاخص هایی مانند تکریم، اطلاع رسانی و انتخاب گزینه های متفاوت برای بیماران باشد.
وی افزود: یک وقت ارباب رجوع به ادارات دولتی مراجعه میکند و جواب سربالا می شود اما با تغییر سازوکار ادارات است که به سراغ کشاورزان می روند و مشکلاتشان را برطرف می کنند.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما می توانیم از تجربه دیگران در این زمینه بیافزایم و براساس تفکر بسیجی آن را ارتقاء دهیم.
جلیلی افزود: تفکر بسیجی بر ادارات حاکم شدن به منزله برگزاری مانور و پوشیدن پوتین نیست بلکه سازوکار بخش های مختلف باید براساس این تفکر تغییر کند.
وی درباره اقدام شورای عالی امنیت ملی در زمان فتنه 88 نیز گفت: این فتنه شرح مفصل می خواهد زیرا یک طراحی سنگین برای انتقام گیری از نظام بود و ابعادی پیچیده داشت.
جلیلی افزود: نباید این فتنه را ساده نگاه کرد اما این ظرفیت های ما بود که توانستیم بر آن فائق شویم و کشتی درحال حرکت ولایت توانست از امواج سهمگین آن عبور کند.
وی گفت: رئیس جمهور امریکا به صراحت اعلام کرده بود که چندین میلیون دلار برای کمک به فتنه و فتنه گران اختصاص داد و سه ماه بعد گزارش عملکرد آن را روی اینترنت گذاشت.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در این فتنه اول مسئله تقلب مطرح شد و در جمع استادان دانشگاه در آن زمان گفتم مگر فقط می توان از طریق صندوق های رای مسئله تقلب را ثابت کرد بلکه می توان با بررسی علمی نیز به نتیجه رسید.
جلیلی گفت: در نظرسنجی یکی از سازمان های معتبر امریکا که مرداد 88 صورت گرفت نتیجه این نظرسنجی با نتیجه انتخابات کشورمان تنها یک درصد متفاوت بود.
وی کشته شدن برخی افراد مانند خانم ترانه موسوی و سعیده پورآقایی را یکی دیگر از جریان های کشته سازی برای فتنه دانست و افزود: با بررسی های انجام شده دریافتیم که فرد اول وجود خارجی ندارد و خانم دوم نیز در قید حیات است اما برایش مجلس ترحیم گرفتند و یکی از سران فتنه در آن مجلس شرکت کرد اما این مسئله موج های زیادی علیه حیثیت نظام به وجود آورد.
وی افزود: اگر می گوییم گفتمان اسلام ناب معنایش این است که در بخش امنیت باید براساس ایمان و عدالت رفتار شودنه فقط سازوکارهای پلیسی.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به دستگیری برخی افراد در ایام فتنه گفت: نمونه اینکه می گوییم ولایت فقیه می تواند این کشتی را عبور دهد و هدایت کند این است که بعد از 9 دی و قبل از 22 بهمن 88 عده ای دستگیر شده بودند و می گفتند این افراد مشکوک هستند و اگر آزاد شوند شاید مشکلاتی برایمان ایجاد کنند اما مقام معظم رهبری فرمودند که اگر احساس می کنید یک نفر در بین آنان بی گناه است باید همه افراد دستگیر شده را آزاد کنید و این مسئله مبنای فقهی دارد و دیدیم که 22 بهمن با شکوه تر از سال های گذشته برگزار شد.
جلیلی افزود: دشمنان تصور می کردند با چنین سرمایه گذاری و هدایت فتنه با چند چهره انتظاراتشان برآورده می شود اما اینگونه نشد.
وی درباره مناظره با ولایتی و مسئله توافق با سولانا گفت: دراین مناظره می خواستم مسائل به صورت دقیق ثبت در تاریخ شود و بحث جواب دادن نبود.
جلیلی افزود: در آلماتی 2 براساس منطق روشن از حقوق مشروع خود دفاع کردیم تا درگفتگوها بتوانیم سرمان را بالا بگیریم.
وی گفت: بعداز فرازونشیب ها سال گذشته دراین ایام و پس از گفتگوی بغداد در مسکو طرحی 5 محوری را آماده کردیم تا براساس منطق اقتدار و ابتکار عمل در همه زمینه ها گفتگو کنیم و این آمادگی را به کشورهای 5+1 اعلام کردیم.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: چون بر منطق خود اتکا و اطمینان داشتیم هر آنچه به طرف مذاکره کننده ارائه کردیم دراینترنت قرار دادیم و به سفرای خود در کشورهای مختلف گفتم که آن را برای افکار عمومی و صاحبنظران مطرح کنند.
جلیلی گفت: هشت ماه طول کشید تا اینکه در اسفند مذاکرات از سر گرفته شد و به علت نداشتن پاسخ، تحمیل بیشترین تحریم ها و مسئله سوریه آنان از پاسخ به پیشنهادات ایران طفره می رفتند.
وی افزود: آنان از این فرصت نیز طرفی نبستند و شاهد بودیم که 22 بهمن پرشکوه تر از سال های گذشته برگزار شد و در سوریه نیز آنان به اهدافشان نرسیدند.
جلیلی گفت: آنان پس از 8 ماه پای میز مذاکره آمدند و طرح ایران را جامع و کامل دانستند و به جای آنکه به این طرح پاسخ دهند گفتند که می خواهیم در فضای همکاری و اعتمادسازی گام های متقابلی برداریم و اعلام کردند که ده کار برای ما انجام می دهند تا ما ده کار برایشان انجام دهیم.
وی افزود: گفته آقای ولایتی درباره اینکه آنان می خواستند صد کیلومتر جلو بیایند اما ما نپذیرفتیم و می خواستیم در قبال آن 5 کیلومتر جلو بیاییم صحیح نبود و نماینده امریکا با نوشتن یادداشتی به نماینده انگلیس از ادامه مذاکرات طفره رفتندو پیشنهاد ایران را مبنی بر اینکه حاضریم درباره همه مسائل و پیشروی برای صد کیلومتر مذاکرات آمادگی داشتیم نپذیرفتند.