به منظور هم افزایی و حرکت در لبهها و مرزهای علمی جهان
همکاری تحقیقاتی در حوزه سلامت با آلمان آغاز میشود
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از همکاری تحقیقاتی ایران و آلمان در حوزه بهداشت و سلامت خبر داد.
دکتر فرید نجفی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: چهارشنبه این هفته نشست تصویری (وبیناری) با همکاری موسسه نیماد از ایران و یک موسسه حمایتگر از آلمان برگزار میشود تا زمینههای مختلف برای پژوهشهای مشترک در حوزه سلامت و فناوری سلامت را بین دو کشور بررسی کند.
وی افزود: همان گونه که پیش از این تحقیقات مشترکی با همکاری دانشمندان ایرانی و آلمانی و همچنین ایرانی و ترکیهای صورت گرفته است در نظر است طرحی داخلی به منظور همکاری دانشگاههای علوم پزشکی با دانشگاههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینههای فناوری و بین رشته در حوزه بهداشت و سلامت برنامه ریزی و اجرا شود.
دکتر نجفی گفت: فراخوانی به تمام دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین دانشگاههای آزاد اسلامی سراسر کشور در این زمینه ارسال شده است.
رئیس موسسه نیماد افزود: پژوهشگران هر یک از این دو گروه دانشگاه باید یک گروه پژوهشی در گروه مقابل خود را بیابند و با همکاری هم یک موضوع بین رشتهای در قالب پنج محور فراخوان تنظیم و ارائه کنند.
دکتر نجفی گفت: هر یک از طرحها باید در دو سامانه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و موسسه نیماد بارگذاری شود تا در دو کمیته داوری جداگانه بررسی شده و در نهایت طرحی که بیشترین امتیاز را در مجموع دو بخش به دست آورد از حمایتهای این فراخوان که تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان (۳۰۰ میلیون تومان برای هر یک از گروه ها) حمایت شود.
وی افزود: مهمترین نکته در این فراخوان یافتن گروههای مشترک در دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور هم افزایی و حرکت در لبهها و مرزهای علمی جهان است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در این فراخوان پنج محور شامل پژوهشهای حوزه فراوردههای سلامت محور، استفاده از هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، ابردادهها در تشخیص، پیشگیری و درمان بیماریها همچنین آلایندههای محیط زیستی، بایو متریال در پزشکی و مهندسی بافت، پرینتر، جوهرهای زیستی و بهداشت مواد غذایی ارائه شده و فراخوانهای بعدی متناسب با نیاز کشور در زمینه دیگر بخشها خواهد بود.
وی اضافه کرد: هر چند این محورها به ظاهر ساده و قابل فهم است، اما پژوهش در این زمینهها بسیار تخصصی و پیچیده است به گونهای که باید هر دو تیم به سرپرستی یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاهها هدایت شود و طرحها میتوانند در قالب پایانامه یا طرحهای پسا دکتری ارائه شوند.