پخش زنده
امروز: -
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور گفت: حتی در دوران همه گیری جهانی کرونا، ایران توانست کمترین درصد کاهش اهدای خون را نسبت به دیگر کشورهای مدیترانه شرقی داشته باشد.
دکتر بشیر حاجی بیگی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در آستانه سالروز تأسیس سازمان انتقال خون (فردا نهم مرداد) افزود: سازمان انتقال خون در پاندمی کرونا در دو سال گذشته در مقایسه با آمار حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش در کل جهان تنها ۸ و نیم درصد کاهش اهدا داشته است این در حالیست که این کاهش در برخی از کشورهای مدیترانه شرقی تا ۵۰ درصد گزارش شده است.
وی گفت: در طول پاندمی کرونا ما شاهد رشد اهدا کنندگان بار اول و با سابقه بودیم و همچنین رکورد هشت ساله اهدای بانوان در طول سال گذشته شکسته شد.
دکتر حاجی بیگی با بیان اینکه میانگین درخواست توزیع خون در سال گذشته ۸۶ و ۴ دهم درصد بوده است افزود: شاخص امنیت خون در این مدت همانند دوران پیش از کرونا در حد کشورهای توسعه یافته با درآمد سرانه بالا که تستهای غربالگری مولکولی در اختیار دارند باقی ماند.
وی گفت: نرخ شیوع هپاتیت بی و سی و اچ آی وی در میان اهداکنندگان خون در ایران پایینترین نرخ در مدیترانه شرقی است.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور افزود: سازمان انتقال خون ایران در تهیه و تنظم دو دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی درخصوص تهیه پلاسما برای کشورهای کمتر توسعه یافته و متمرکز سازی آزمایشها و فرآیندهای اهدای خون در سال ۱۳۹۹ مشارکت فعالی داشت که از سوی دفتر نمایندگی سازمان بهداشت جهانی تقدیر شد و امسال نیز سازمان جهانی بهداشت درخواست تمدید همکاریهای سازمان انتقال خون ایران را برای سومین دوره متوالی در قالب مرکز همکار مطرح کرد.
آقای حاجی بیگی ادامه داد: در حالی چهل و هفتمین سالگرد تشکیل سازمان انتقال خون ایران و روز ملی اهدای خون فرا رسیده است که در ایران سالانه ۲ و نیم میلیون واحد خون اهدا میشود.
وی گفت: سازمان انتقال خون ایران همپای کشورهای توسعه یافته اروپایی و امریکایی است چرا که کیفیت و سلامت خون اهدایی ایرانیان به دلیل حذف اهدای خون هیجانی و اهدای خون مسئولانه در جهان حرف نخست را میزند چرا که تأمین خون سالم و کافی بدون چشمداشت مادی تضمین میشود.
آقای حاجی بیگی خاطرنشان کرد: فقط کیفیت خون سالم نیست که ایران را جزو سرآمدان طب انتقال خون کرده است بلکه تبدیل خونهای اهدایی به فرآوردههای خونی مانند گلبول خون فشرده، پلاکت، پلاسما و فاکتورهای خونی مورد نیاز بیماران مبتلا به هموفیلی نیز از جمله دستاوردهای ۴۶ ساله اخیر بوده است.
وی با بیان این که ایران در حال حاضر از نظر شیوع پایین عفونتها در میان اهداکنندگان خون در منطقه مدیترانه شرقی رتبه اول را دارد، گفت: با انجام شیوههای غربالگری اهداکنندگان بار اولی و اجرای طرح واکسیناسیون اهداکنندگان مستمر علیه ویروس هپاتیت بی و افزایش کیفیت تستهای غربالگری و شیوههای نوین آزمایشگاهی به ریسک صفر اهدای خون نزدیک شده ایم.
"نهم مرداد" در تقویم رسمی ایران به نام روز ملی اهدای خون نامگذاری شده است.
سازمان انتقال خون ایران در مرداد ۱۳۵۳ با هدف سامان بخشیدن به وضعیت خون رسانی و ترویج فرهنگ اهدا و تأمین خون و فرآوردههای سالم و رایگان برای رفع نیازهای بیماران نیازمند راه اندازی شد.