گزارش اختصاصی
دلیجان مهد غذاهای ایرانی در ارمنستان
حلیم، آبگوشت و آش ماست و انواع کبابها در کنار دوغ سنتی از جمله غذاهای ایرانی پرمشتری در ارمنستان است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از ایروان ، شهر دلیجان ارمنستان نه تنها خواهرخوانده شهر دلیجان کشور ماست بلکه بسیاری از غذاهای این شهر مانند دیگر شهرها و روستاهای ارمنستان شباهت بسیاری به غذاهای ایرانی دارد.
رستوران "کجوج" به معنای کوزه یکی از رستورانهای معروف شهر دلیجان است که غذای دلمه اش معروف است . حلیم، آبگوشت و آش ماست و انواع کبابها از دیگر غذاهای این رستوران است و در کنار این غذاها دوغ که یکی از نوشیدنیهای اصلی مردم ارمنستان بشمار میرود بخش جدایی ناپذیر سفره ارمنی است.
خانم واردا آوتیسیان صاحب رستوران کوزه گفت:فرهنگ غذایی ملتها هیچ مرزی نمیشناسد، بخاطر همین بسیاری از غذاها هم در ایران و هم در ارمنستان تهیه میگردند. وی افزود: اشتراکات غذایی یکی از مهمترین اشتراکات فرهنگی ملتهای ایران و ارمنستان است که این دو ملت را به هم نزدیک میکند.
ایران و ارمنستان دارای مشترکات غذایی فراوانی هستند، از انواع کوفتهها گرفته تا انواع خورشها و آشها و گل سرسبد این اشتراک فرهنگی غذایی نان لواش است که فرهنگ پخت آن به عنوان میراث ناملوس جهانی مشترک ایران و ارمنستان در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو ثبت شده است.
گزارش اختصاصی ژرژ ابراهیمی از شهر دلیجان ارمنستان