پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت محمد سرور رجایی
سید عباس صالحی در پیامی درگذشت محمد سرور رجایی، شاعر و نویسنده برجسته فارسی زبان معاصر را تسلیت گفت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، در متن پیام تسلیت سیدعباس صالحی آمده است:
«انا لله و انا الیه راجعون
ایران عزیز ما سالهاست میزبان گروه بزرگی از شاعران و نویسندگان عزیز همزبان افغانستانی است. این میزبانی و همدلی بدون تردید در رشد شانه به شانهٔ ادبیات در هر دو سرزمین تاثیر داشته است.
در این میان تعدادی تنها به نوشتن و سرودن میپردازند و گروهی دیگر عزیزانی هستند که علاوه بر کار خلاقه ادبی برای گسترش رابطه و ایجاد همدلی و همراهی بین شاعران و نویسندگان دو کشور تلاش میکنند.
زنده یاد محمدسرور رجایی بدون تردید یکی از مهمترین چهرههای این گروه بود. او که علاوه بر توفیق در نوشتن، سالها با مدیریت «خانه ادبیات افغانستان» و «دفتر شعر و داستان افغانستان در حوزه هنری» و اخیرا پژوهش گسترده در باب شهدای افغانستانی در دفاع مقدس و شهدای ایرانی در دوره مقاومت و جهاد آن کشور، منشأ خیر و برکت و ایجاد دوستی و مودت میان شاعران و نویسندگان دو کشور شده بود.
اینجانب، درگذشت ایشان را به خانواده ایشان و جامعه ادبی افغانستان و ایران تسلیت گفته و آرزو میکنم که رشته مودت اهالی فرهنگ دو سرزمین عزیز مستحکمتر شود چنان که امید و هدف آن عزیز از دست رفته بود.
بنا بر این گزارش، محمد سرور رجایی پژوهشگر و نویسنده افغانستانی، سحرگاه امروز پنجشنبه هفتم مرداد بر اثر عوارض ناشی از ابتلا به کرونا درگذشت.
رجایی بیست سال آخر عمر با برکتش را صرف جمع آوری اطلاعات و خاطرات مربوط به شهدای ایرانی جهاد افغانستان و شهدای افغانستانی دفاع مقدس کرد.
«از دشت لیلی تا جزیره مجنون» خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس، «ماموریت خدا» هفت روایت از احمدرضا سعیدی شهید ایرانی جهاد اسلامی افغانستان و کتاب «در آغوش قلبها» اشعار و خاطرات مردم افغانستان از امام خمینی آثار منتشر شده از مرحوم رجایی است.
کتاب خاطرات «شهید دکتر سیدعلی شاه موسوی گردیزی» از فرماندهان جهادی افغانستان که به دست عوامل داعش ترور شد، دیگر محصول تلاشهای محمد سرور رجایی است که به زودی منتشر خواهد شد.
مرحوم رجایی از اعضای دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و نیز عضو هیأت تحریریه مجلههای سوره و راه بود و دهها مقاله، یادداشت و گزارش درباره روابط فرهنگی ایران و افغانستان از او به یادگار مانده است.
او چندین دوره دبیری جشنواره «قند پارسی»، جشنواره خانه ادبیات افغانستان را نیز بر عهده داشت.
مرحوم رجایی از حدود یک هفته قبل به علت ابتلا به کرونا در بیمارستان میلاد تهران بستری بود.