پخش زنده
امروز: -
واقعه عجيبي كه به عنوان يك معجزه، امضاي الهي را بر خط پايان غدير ثبت كرد جريان حارث فهري بود.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: سراسر حیات طیبه رسول اکرم (ص) و لحظه لحظه آن نزد مسلمانان دارای اهمیتی بس شگرف و والاست؛ چراکه نه تنها کلام رسول اکرم به نص صریح آیات قرآن، عاری از هرگونه هوا و هوس و متصل به سرچشمه وحی است بلکه عمل و فعل آن بزرگوار نیز بر تک تک مسلمانان حجت است و صراط مستقیم را به عالمیان مینمایاند.
اما در این میان، مقاطعی خاص از زندگی آن بزرگوار، به جهات گوناگون از اهمیتی ویژه برخوردار است که یکی از بارزترین آنها، واقعه غدیر خم است. واقعه غدیر از ابعاد مختلف دارای درخشندگی خاصی در تاریخ اسلام است.
پيامبر گرامى(ص) در سال دهم هجرت براى انجام فريضه و تعليم مراسم حج به مكه عزيمت كرد. اين بار انجام اين فريضه با آخرين سال عمر پيامبر گرامي اسلام مصادف شد و از اين جهت آن را «حجة الوداع» ناميدند .
اهميت حجه الوداع
در اين سفر دو مقصد اساسي در نظر بود، و آن عبارت بود از دو حكم مهم از قوانين اسلام كه هنوز براي مردم به طور كامل و رسمي تبيين نشده بود: يكي حج و ديگري مسئله خلافت و ولايت و جانشيني بعد از پيامبر(ص).
خطابه اول در منا
در عرفات دستور الهي نازل شد كه علم و ودايع انبياء عليهم السلام را به علي بن ابي طالب عليه السلام منتقل كند و او را به عنوان خليفه و جانشين خود معرفي كند. در منا پيامبر صلي الله عليه و اله و سلم اولين خطابه خود را ايراد فرمودند كه در واقع يك زمينه سازي براي خطبه غدير بود.
خطابه دوم در مسجد خيف در منا
در روز سوم از توقف در منا، بار ديگر حضرت فرمان دادند تا مردم در مسجد خيف اجتماع كنند. در آنجا نيز خطابه اي ايراد فرمودند كه ضمن آن صريحاً از مردم خواستند كه گفته هاي ايشان را خوب به خاطر بسپارند و به غائبان برسانند.
معجزه غدير، امضاي الهي
واقعه عجيبي كه به عنوان يك معجزه، امضاي الهي را بر خط پايان غدير ثبت كرد جريان حارث فهري بود. در آخرين ساعات از روز سوم، او به همراه دوازده نفر از اصحابش نزد پيامبر صلي الله عليه و اله و سلم آمد و گفت: اي محمد! سه سوال از تو دارم آيا اين علي بن ابي طالب كه گفتي ٍّ مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَعَلِيٌّ مَوْلَاه ... از جانب پروردگار گفتي يا از پيش خود گفتي؟ حضرت در جواب هر سه سوال فرمودند: خداوند به من وحي كرده است و واسطه بين من و خدا جبرئيل است و من اعلان كننده پيام خدا هستم و بدون اجازه پروردگارم خبري را اعلان نمي كنم.
جغرافيای منطقه
غدير خم در ميان جاده مکة مکرمة و مدينة منورة قرار دارد، و در نزديکی منطقه ( الجحفة ) مي باشد. منطقه غدير خم محل گذر کاروان ها بوده است و پيامبر اسلام (ص ) پس از برگشت از حجة الوداع در 18ذی الحجة سال (10 ه ) در آن منطقه توقف نمود، و بدين گونه اين بقعه جغرافيايی وارد صحنه تاريخ اسلامی شد.
استحباب توقف در منطقه غديرخم
در آيين اسلام بسيار سفارش شده است استحباب توقف در منطقه غديرخم و ذکر نماز و دعا در مسجد آن.( پايگاه اينترنتي تبيان)
معرفی چند کتاب در دفاع از غدیر