پخش زنده
امروز: -
کرونایی که تا چند ماه پیش در هرمزگان وضعیتش همچون سواحل نیلگون خلیج فارس، آبی بود در سه ماه اخیر با امواج سرکش خود، نوار ساحلی هرمزگان را قرمز کرده است.
"دیگر در اتاقها جا نداشتیم بیماران در راهرو بیمارستان بستری هستند". این جمله دکتر مهدی حسنی آزاد متخصص بیماریهای عفونی در بندرعباس است که بخشی ناچیزی از بحران کرونا در هرمزگان را به همراه یک عکس تامل برانگیز به تصویر کشیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ با دیدن این تصویر، آه از نهاد هر انسانی بلند میشود و به وضعیت وخیم این بیماری در هرمزگان پی میبرد.
به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس مهمترین محل بستری بیماران کرونایی رفتم. جایی که صحبتهای دکتر حسنی آزاد را به چشم دیدم و برایم مشخص شد وضع هرمزگان اکنون از هر زمان دیگری خطرناکتر است.
در یکی از راهروها، بیمارانی مضطرب و بدحال بر روی تخت دراز کشیده بودند. به سراغ یکی از آنها رفتیم که به علت دشواری در تنفس، بریده بریده سخن میگفت و چندان متوجه حرفهایش نشدم.
فرد دیگری که ظاهراً تمایل زیادی هم به صحبت کردن داشت پیش از اینکه من با او سخن بگوییم خود شروع به صحبت و گلایه کرد و با صدایی گرفته گفت: "وضعیت بیمارستان پایتخت اقتصادی کشور را ببینید، چرا همیشه سعی میشود وضعیت استان خوب نشان داده شود؟ باید واقعیتها به مردم گفته شود تا مسئولان فکر چاره باشند".
بیشتر بخوانید؛ کمبود تخت بیمارستانی و نیروی درمان در هرمزگان
اینها تنها بخشی از وضعیت بیماران بستری بیمارستان شهید محمدی بندرعباس است.
وضعیت بخش مراقبت های ویژه این بیمارستان وخیم تر است. بخشی که برای خیلی از بیماران ایستگاه پایانی است و بیماران این بخش به واسطه نفوذ ویروس کرونا به عمق ریه هایشان، حتی در گفتار خود نیز عاجزند.
پس از ورود به بخش مراقبت های ویژه، در حال جستجوی فرد مناسب برای گفتگو بودم که جوانی قوی هیکل نظرم را جلب کرد. به سراغ او رفتم، اسمش امیر بود، اما خیلی فرصت صحبت با اون نیافتم و تنها صحبت قابل فهم او از پشت ماسک اکسیژن، توصیه به رعایت نکات بهداشتی بویژه ماسک زدن بود.
به سراغ یکی از افرادی رفتم که به گفته پرستار بخش وضعیتش کمی از دیگران بهتر بود.
آقایی حدوداً ۴۵ ساله که به گفته خودش کرونا از پسرش به او منتقل شده است. می گفت پسرش خیلی به حرفهایش گوش نمیکرده و کرونا را به منزل دعوت کرده و علت بستری اش همین است.
وی از وضعیت رسیدگی در بیمارستان راضی است، ولی میگوید به سختی تخت بستری برایش پیدا شد.
این بیمار نیز همچون دیگر بیماران بستری، خود مراقبتی را بسیار مهم میداند و به مردم توصیه میکند در جشنها و مراسمها شرکت نکنند.
یکی از پرستاران بخش مراقبتهای ویژه، فردی از آشنایانش را معرفی کرد که ظاهراً چند روزی است مرخص شده و اکنون وضعیت مناسبی دارد.
پس از برگشتن از بیمارستان شهید محمدی بندرعباس، از تحریریه خبر با وی تماس گرفتم. اسمش خالد بود و خوش اخلاق و مهربان. از وی در مورد علت ابتلایش پرسیدم که شرکت در دورهمیهای دوستانه را عامل ابتلایش دانست.
حرفهایش هم شنیدنی بود و هم درس عبرت برای دیگران. خالد میگفت: " از اوایل شیوع کرونا به این ویروس اعتقادی نداشتم تا ۶ ماه پیش که عموی خود را بر اثر کرونا از دست دادم. پس از آن سعی کردم در رفت و آمدها بیشتر احتیاط کنم، ولی این محدودیت را بیشتر برای پدر و مادرم در نظر میگرفتم. دوماه پس از فوت عمویم دیگر ترسم ریخت و دوباره رفت و آمد را همچون گذشته از سر گرفتم".
وی در خصوص چگونگی ابتلایش هم گفت: پدر و مادرم همیشه میگفتند آخرش مبتلا میشوی و من هم در جواب با خنده می گفتم «جوانها نمیگیرند». زمانی هم که علائم ابتلایش را در بدنم دیدم بازهم با خود میگفتم که در حد سرماخوردگی می گذرد و از مراجعه به بیمارستان خودداری کردم تا اینکه در هفته دوم ابتلا، احساس ضعف شدید کردم و دچار تنگی نفس و سرفه شدید شدم.
خالد درباره روزهای بستری اش در بیمارستان هم گفت: بلافاصله به بیمارستان مراجعه کردم و پزشک دستور بستری فوری داد و به علت شرایط بد جسمی در بخش آی سی یو (مراقبتهای ویژه) بستری شدم و در یک هفتهای که آن جا بستری بودم با کپسول اکسیژن به زحمت نفس می کشیدم و چنان حال بدی داشتم که گویی هر آن نفسم می خواهد بند بیاید و جزء آمار فوتیهای کرونا قرار بگیرم.
روزانه افراد زیادی همچون خالد در بیمارستانهای هرمزگان بستری میشوند و البته همه به خوش شانسی وی نیستند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، روزانه نزدیک به ۲۰۰ نفر در بیمارستانهای استان بستری میشوند.
این وضعیت در ماههای اخیر در هرمزگان تشدید شده و در این مدت به جرأت میتوان گفت که وضعیت هیچ استانی به بغرنجی هرمزگان نبوده و اکنون نیز وضعیت به همین گونه در حال سپری شدن است.
دیروز نیز رکورد بستریها شکسته شد و در رویدادی بی سابقه، شمار بستریهای یک روز به عدد ۳۲۰ نفر رسید. آماری که تا پیش از این در بدترین حالت به ۲۲۰ نفر میرسید.
بیشتر بخوانید؛ رکورد جدید در بستریهای کرونایی هرمزگان/ ۱۳ نفر هم جان باختند
شرایط هرمزگان به گونه ای است که ابتدا معاون کل وزیر بهداشت و دو روز بعد وزیر بهداشت را به هرمزگان کشاند و در جلسه اضطراری کرونا در استانداری هرمزگان درباره راههای مقابله موثر با این بیماری تصمیم گیری شد.
کافی است به نقشه کرونای کشور نگاهی بیاندازیم تا درک وضعیت بحرانی هرمزگان کمی آسانتر شود. نقشهای که با نگاه ابتدایی، خط ضخیم قرمز رنگی کنار خلیج فارس میبینیم که متاسفانه استان ساحلی هرمزگان را یک رنگ کرده است.
بنابر آخرین رنگ بندی اعلام شده توسط وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همه شهرستانهای هرمزگان بجز بشاگرد و بوموسی دارای وضعیت قرمز کرونایی هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نظرش بر قرمز بودن همه شهرهای هرمزگان است و میگوید: از نظر دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همه شهرستانهای استان در وضعیت قرمز شیوع کرونا هستند و استان در وضعیت فوق بحرانی شیوع کرونا قرار دارد.
دکتر محمود حسین پور با بیان اینکه ملاک رنگ بندیهای کرونا، شمار بستریهای کرونا در هر شهرستان است، میافزاید: گرچه شهرستانهای بوموسی و بشاگرد نسبت به دیگر شهرستانهای استان بستریهای کمتری داشته اند، ولی این موضوع به این علت است که بیماران این شهرستانها بیشتر در شهرستانهای دیگر بستری میشوند.
فریدون همتی استاندار هرمزگان هم معتقد است اکنون استان هرمزگان سومین استان کشور از لحاظ همه گیری ویروس کروناست.
افزایش بی سابقه بستریها
وضعیت بستریها در هرمزگان هم به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به طرز بی سابقهای افزایش یافته است و از آغاز همه گیری کرونا در هرمزگان تاکنون برای نخستین بار شمار بستریها به بیش از هزار نفر رسیده است. پارسال این شمار حداکثر ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر بود.
این شرایط باعث کمبود تخت بیمارستانی و همچنین نیروی درمانی در استان شده و به گفته دکتر حسین فرشیدی به علت کمبود تخت با مرخص کردن بیماران بخشهای جراحی و قلب، افراد کرونایی بستری میشوند.
وی میگوید: روزانه ۲۰۰ بیمار در بیمارستانهای استان بستری میشوند که ۱۱۰ نفرشان به تختهای ویژه آی سی یو نیاز دارند و در بیمارستان شهیدمحمدی بندرعباس نیز ظرفیت چهار بخش آی سی یو تکمیل شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان میگوید: شمار بیماران در قرنطینه خانگی نیز که تا قبل از سال از ۴ هزار نفر تجاوز نمیکرد اکنون به بیش از ۱۲ هزار نفر رسیده است.
حتی تامین داروی مورد نیاز بیماران کرونایی نیز به علت پرداخت نشدن بدهی ۱۷۰ میلیارد تومانی بیمهها به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با مشکل روبرو شده است.
وضعیت بحرانیتر سه شهرستان
در کنار قرمز بودن شرایط ۱۱ شهرستان استان، وضعیت برخی از شهرستانها بسیار بحرانیتر و خطرناکتر است و به گفته دکتر فرشیدی اکنون شهرستان بندرعباس در وضعیت فوق بحرانی و شهرستانهای میناب و بندرلنگه در وضعیت بحرانی هستند.
رنگ قرمزی که البته نزدیک به دو ماه است که به هرمزگان بیشتر علاقمند شده و شهرهایش را یکی پس از دیگری به رنگ خود درمی آورد.
وضعیت چنان وخیم است که استاندار هرمزگان در ستاد ملی مقابله با کرونا درخواست تعطیلی یک هفتهای هرمزگان را داده، ممنوعیت فعالیت اصناف دوباره اعمال شده، ورود و خروج خودروها به شهرها محدود و دستور برخورد شدیدتر با برگزار کنندگان مراسمها داده شده است.
چرا کرونا در هرمزگان فروکش نمیکند؟
زمانی که این سئوال را از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان پرسیدم عمدتاً با یک پاسخ مشترک و مشابه روبرو شدم؛ «کاهش رعایت شیوه نامههای بهداشتی در استان».
البته مسئولان شیوع ویروس کرونا را منحصر به این علت نمیدانند، ولی نقش این موضوع و در نتیجه مردم را برای کنترل همه گیری این ویروس، بسیار مهم میدانند.
برای پاسخ به پرسش اصلی به سراغ رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان رفتم. دکتر فرشیدی که مدتی است به کرونا مبتلا شده پاسخگوی سوالاتمان بود.
البته با رعایت شرایط جسمی فعلی دکتر فرشیدی و همچنین وضع نامساعد استان، بجای مراجعه حضوری از ارتباط تصویری بهره گرفتم.
سئوالات را مطرح و از وی درخواست کردم که موارد مطرح شده را بصورت فایل ویدئویی ارسال کند.
از دکتر فرشیدی در خصوص علت اینکه چرا پس از نزدیک به سه ماه، هرمزگان هنوز هم در اوج همه گیری کرونا قرار دارد پرسیدم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان میگوید: رعایت شیوه نامههای بهداشتی از قبیل زدن ماسک، رعایت فاصله مناسب فیزیکی، شرکت نکردن در تجمعات و دورهمیها و ... در استان به کمتر از ۳۵ درصد رسیده است و این در حالی است که این میزان پارسال بالای ۹۰ درصد بود.
دکتر فرشیدی میافزاید: " هرمزگان از اواسط فروردین امسال به علت کاهش رعایت شیوه نامههای بهداشتی وارد موج دوم کرونا شد و این موجب شد شهرهای عمدتاً آبی هرمزگان به رنگ قرمز دربیایند".
وی علت دیگر این موضوع را اینگونه عنوان میکند: " هرمزگان برخلاف دیگر مناطق کشور بجای ۴ پیک تنها دو پیک کرونا را تجربه کرده است و تا قبل از ورود به پیک دوم، جمعیت بسیار زیادی از مردم استان به کرونا مبتلا نشده بودند".
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان معتقد است اکنون که در پیک دوم کرونا قرار داریم، جمعیت بسیار زیادی از مردم استان که به کرونا مبتلا نشده بودند در فاصله کوتاهی در حال مبتلا شدن هستند و این موضوع باعث شده شهرها همچنان در وضعیت قرمز بمانند.
چه باید کرد؟
برای پاسخ به این سئوال به سراغ یکی از کارشناسان حوزه بهداشتی استان و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی رفتم و پاسخ هایشان را شنیدم:
۱- واکسیناسیون
واژه واکسیناسیون در چند ماه اخیر خیلی به گوش مردم خورده است و البته بحثها و مجادلات بسیاری هم در خصوص آن صورت گرفته است.
برای بررسی راهکارها با محمد گوهری از کارشناسان بهداشتی استان بصورت تلفنی گفت و گو کردم.
آقای گوهری تاکید ویژهای بر تسریع روند واکسیناسیون دارد و معتقد است باید به علت وضعیت فوق بحرانی هرمزگان، سهمیه واکسن بیشتری در اختیار استان قرار بگیرد.
بهمن پارسال بود که نخستین سهمیه واکسن کرونای هرمزگان تحویل دانشگاه علوم پزشکی استان شد.
گرچه سهمیه بسیار کمی به نسبت جمعیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری هرمزگان محسوب میشد، ولی سرتیتر اخبار رسانههای استان قرار گرفت و مردم را به روند واکسیناسیون امیدوار کرد.
از آن زمان تاکنون محمولههای زیادی از واکسنهای خارجی و اخیراً هم واکسن ایرانی کوو ایران برکت به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تحویل شده است.
برای کسب اطلاع دقیق از آخرین سهمیه واکسن دریافت شده و شمار افراد واکسینه شده استان به سراغ سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان رفتم.
برای این منظور با توجه به وضعیت بحرانی شیوع ویروس کرونا در استان، همچون ارتباط با دکتر فرشیدی، برای ارتباط با دکتر نوروزیان نیز از ظرفیت فضای مجازی بهره گرفتم.
از دکتر فاطمه نوروزیان درخواست کردم آخرین اطلاعات مربوط به واکسیناسیون رو بصورت ویدئویی از طریق نرم افزاهای اجتماعی برایم ارسال کند.
وی در خصوص سبد واکسیناسیون استان میگوید: تا یک ماه پیش واکسنهای سینوفارم چین، اسپوتنیک وی روسیه و واکسن آسترازانکا ساخت شرکت اروپایی، سبد واکسن استان را تشکیل میدادند که اکنون واکسن کوو ایران برکت ساخت شرکت دارویی برکت نیز به این سبد افزوده شده است.
البته واکسیناسیون همانند سراسر کشور از ۲۲ بهمن پارسال در هرمزگان آغاز شد و ابتدا با واکسینه کردن افراد سالمند و پرخطر، این واکسیناسیون به مرور شامل گروههای سنی پایینتر شد.
به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، واکسیناسیون ابتدا از گروه سنی بالای ۸۰ سال آغاز شد و اکنون ۶۸ درصد از این گروه سنی علیه کرونا واکسینه شده اند.
دکتر نوروزیان درباره واکسیناسیون دیگر گروههای سنی نیز میگوید: تاکنون ۷۶ درصد گروه سنی ۷۰ تا ۸۰ سال، ۵۹ درصد از گروه سنی ۶۰ تا ۷۰ سال و ۴۰ درصد از گروه سنی ۵۰ تا ۶۰ سال واکسینه شده اند.
از دیروز نیز واکسیناسیون گروه سنی ۴۸ تا ۵۰ سال در استان آغاز شده است و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان امیداوار است با استقبال و مراجعه مردم، روند واکسیناسیون شدت بیشتری بگیرد.
دکتر نوروزیان میگوید: تاکنون نزدیک به ۲۳۰ هزار و ۹۵۱ دوز واکسن در استان تزریق شده است که از این میزان ۱۹۱ هزار و ۶۶۹ نفر دوز اول و ۳۹ هزار و ۲۸۲ نفر هر دو دوز را دریافت کرده اند.
دیروز نیز به گفته وی، بیشترین میزان تزریق واکسن در استان با تزریق ۱۰ هزار دوز ثبت شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز در کنار رعایت شیوه نامههای بهداشتی، واکسیناسیون مردم را راهکار مهم کنترل این بیماری میداند.
۲- رعایت جدی شیوه نامههای بهداشتی
شیوه نامههای بهداشتی یا همان واژه پروتکلهای مرسوم، شاید پرکابردترین واژه بکار برده شده توسط مسئولان بهداشتی کشوری و استانی تاکنون بوده است.
تاکید همیشگی مسئولان بر این مورد بارها واکنش بسیاری از مردم را در فضای مجازی برانگیخته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز همچون دیگر مسئولان بهداشتی کشور و استان؛ رعایت جدی، محکم و بی چون و چرای شیوه نامههای بهداشتی را مهمترین راه عبور از این وضعیت میداند.
وی میگوید: ۹۰ درصد هرمزگانیها پارسال شیوه نامهها را رعایت میکردند و هرمزگان جزء استانهای نخست در رعایت نکات بهداشتی بود، ولی متاسفانه این میزان اکنون به ۳۵ درصد کاهش یافته است.
به گفته دکتر فرشیدی اکنون شمار بستری ها به بیش از هزار نفر رسیده و شمار بیماران در قرنطینه خانگی از مرز ۱۲ هزار نفر عبور کرده است.
آقای گوهری کارشناس بهداشتی استان نیز رعایت جدی شیوه نامههای بهداشتی همچون ماسک زدن و پرهیز از شرکت در مراسمها و دورهمیها را بسیار مهم میداند و میگوید: "دورهمیها مکان تجمع ویروس کروناست و با ویروس دلتای هندی که اکنون نزدیک به نیمی از ویروس کرونای استان را به خود اختصاص داده و ۱۳۰ درصد بیشتر از نوع انگلیسی قدرت سرایت دارد، دورهمیها بجای اینکه مکانی برای دیدار باشد به مکانی برای انتشار کرونا تبدیل شده است".
۳- اعمال محدودیتها
محدودیتهای زیادی برای جلوگیری از همه گیری کرونا ویروس در هرمزگان تاکنون صورت گرفته است که البته در مقطعی موجب کاهش آمار کرونا شده است.
دادستان های مرکز استان و دیگر مناطق نیز بارها در مورد لزوم رعایت شیوه نامه ها، پرهیز از برگزاری مراسمها و برخورد قانونی با برگزارکنندگان این مراسمها تاکید کرده اند.
مجتبی قهرمانی دادستان عمومی و انقلاب بندرعباس گفته است با مسببان شیوع کرونا به جرم تهدید علیه بهداشت عمومی برخورد قاطع قضایی میشود.
البته در مقاطعی شماری از برگزار کنندگان مورد پیگرد قانونی قرار گرفته و احکام قضایی حبس هم برای آنها صادر شد، ولی به علت روند طولانی کرونا، مردم همچنان مراسم برگزار میکنند و توجه چندانی به هشدارها ندارند.
درباره تعطیلی بازارها و فعالیتهای موسوم به گروههای صنفی چهارگانه نیز بارها محدودیتهایی اعمال شد که البته اکنون دیگر داد بازاریان و دیگر کسبه را درآورده است.
آقای گوهری البته معتقد است محدودیتها بویژه محدودیتها و ممنوعیتهای تردد بین شهری و بین استانی بخوبی اعمال نمیشوند و باید مسئولان در این خصوص جدیت بیشتری داشته باشند.
۴- افزایش تختهای بیمارستانی
تختهای بیمارستانی در روزهای کرونایی بی شک نجات بخش بیماران مبتلا به کرونا هستند. البته همانطور که گفته شد، هرمزگان این روزها در کنار دیگر مشکلات مربوط به کرونا، با کمبود شدید تخت بیمارستانی مواجه و وضعیتش بحرانی شده است.
گرچه تاکنون بخشهای زیادی برای مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا در هرمزگان و بویژه بندرعباس راه اندازی شده است، ولی عمده این بخشها با تغییر کاربری دیگر بخشها حاصل شده است.
فریدون همتی استاندار هرمزگان بارها بر تکمیل بیمارستان ۵۳۱ تخت خوابی بندرعباس تاکید کرده است و از مسئولان وزارت بهداشت درخواست تکمیل سریعتر این بیمارستان را داشته است.
بیشتر بخوانید؛ حمایت وزیر بهداشت از تجهیز بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس
البته ظاهراً این بیمارستان تا دوماه دیگر قرار است به کمک هرمزگان بیاید و محل امن دیگری برای بیماران مبتلا به کرونا شود.
آنطور که استاندار هرمزگان وعده داده، قرار است این بیمارستان اوایل مهرماه کار خدمت رسانی خود را آغاز کند و البته در کنار این بیمارستان، بیمارستان نیروی دریایی ارتش در بندرعباس نیز طبق وعده سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همین ماه به بهره برداری میرسد.
کارشناس بهداشتی استان، راه اندازی بیمارستان صحرایی سپاه و ارتش را در شرایط فعلی راهکار خوبی برای برداشتن بخشی از بار بیماران از دوش بیمارستانهای درگیر کرونا میداند و معتقد است در این شرایط بحرانی باید از این ظرفیت بخوبی استفاده شود.
بیمارستان صحرایی سپاه با همین هدف دو هفته پیش در بندرعباس راه اندازی شد.
آقای گوهری، شناسایی بیماران مبتلا و ناقلان بدون علامت را از راهکارهای دیگر مقابله با کرونا میداند و معتقد است باید این بیماران سریع در قرنطینه قرار بگیرند و نظارت بر قرنطینه دو هفتهای این گروه بصورت جدی اعمال شود.
البته از آغاز همه گیری کرونا، طرح شهید سلیمانی با همکاری بسیج و وزارت بهداشت همچون دیگر نقاط کشور در استان شکل گرفت که یکی از اقدامات این طرح، شناسایی مبتلایان به کرونا، نظارت و حمایت از آن هاست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم میگوید: از آغاز همه گیری کرونا، راهبردهای مختلفی برای مقابله با این ویروس تدوین و اجرایی شد، ولی اکنون با افزایش زیاد مبتلایان، در بحث درمان بیماران مشکلات عدیدهای بوجود آمده است.
البته دکتر فرشیدی پیک کرونا را در استان به گونهای میداند که در این میان فرصت برای افزایش تختها و تامین داروهای موردنیاز بیماران وجود داشت.
دکتر فرشیدی معتقد است این امر موجب شد هرمزگان از نظر مرگ و میر بیماران کرونایی وضعیت بهتری نسبت به دیگر استانهای کشور داشته باشد.
نتیجه گیری
گرچه اکنون کل کشور از دردسر بزرگ ویروس کشنده کرونا در امان نیست، ولی هرمزگان با اختلاف جزء معدود استانهای با وضعیت بحرانی است.
البته مسئولان استانی و کشوری از قبل بارها نسبت به رخ دادن این وضعیت هشدار داده بودند، ولی ظاهراً این هشدارها بیشتر در حد حرف باقی ماند و به قول سعدی شیرازی به عمل کار برآید به سخندانی نیست.
نظارت جدی بر اجرای محدودیتهای اعمال شده و برخورد مؤثر قضایی با نقض کنندگان این محدودیتها در این شرایط میتواند تا حدی از وضعیت بغرنج فعلی بکاهد.
از واکسیناسیون نیز میتوان به عنوان مهمترین راه رهایی و نجات از ویروس کشنده کرونا نام برد که نیازمند همت مسئولان برای کسب سهمیه بیشتری برای استان فوق بحرانی هرمزگان است.
اکنون نیروهای درمانی استان پس از نزدیک به یک سال و نیم مقابله بی امان با کرونا، از همیشه خستهتر شده اند و نیازمند همراهی مردم و مسئولان هستند.
بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، از ابتدای ورود کرونا به هرمزگان تاکنون بیش از هزار و ۶۰۰ نفر در استان جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده اند که ده نفر از مجموعه درمانی استان نیز در میان قربانیان بوده اند.
بیشتر بخوانید؛ تشییع دهمین شهید مدافع سلامت هرمزگان
حال که در چهارمین ماه دومین پیک کرونا در هرمزگان قرار داریم از مسئولان استان انتظار است با رایزنیهای ملی از جمله رایزنی برای افزایش تختهای بیمارستانی و افزایش سهمیه واکسن استان، به کمک نیروهای درمانی هرمزگان بیایند تا مردم هرمزگان بسلامت از این وضعیت فوق بحرانی عبور کنند.
البته نقش مردم در این زمینه کمتر از مسئولان نیست و در صورت رعایت حداکثری شیوه نامههای بهداشتی میتوان تا قبل از پایان واکسیناسیون عمومی ضمن حفظ جان خود، مجموعه درمانی استان را برای مقابله با این ویروس کشنده یاری کرد.
به قول فریدون مشیری
سحر دیدم درخت ارغوانی
کشیده سر به بام خسته جانی
به گوش ارغوان، آهسته گفتم
بهارت خوش که فکر دیگرانی
نویسنده: میثم نجاتی