سازمان غذا و داروی آمریکا
فایزر و مدرنا برای کسب مجوز واکسن کودکان عجله نکنند
کارشناسان معتقدند آزمایش واکسن کرونا باید بر روی کودکان بیشتری انجام شود تا احتمال بروز ورم عضله قلب در آنها پس از تزریق واکسن به دقت بررسی شود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه واشنگتن پست نوشت: سازمان غذا و داروی آمریکا از فایزر و مدرنا خواست تا آزمایش شان را بر روی تعداد بیشتری از کودکان زیر ۱۲ سال انجام دهند.
ماموران فدرال از شرکتهای واکسن سازی خواسته اند قبل از آن که به دنبال کسب مجوز باشند، آزمایشات خود را درباره
ویروس کرونا بر روی چند هزار بچه مدرسهای انجام دهند – اقدامی که هدف از آن بررسی این موضوع است که آیا التهاب نادر عضله قلب که کمی پس از واکسیناسیون در جوانان دیده شده است در میان گروههای سنی جوانتر نیز بیشتر خواهد بود یا خیر؟
این تغییرات در آزمایش بر روی کودکان توسط شرکتهای مدرنا، فایزر و بیون تک ساخت آلمان، میتواند دسترسی به واکسن را برای کودکان ۵ تا ۱۱ ساله تا مدت نامعلومی به تاخیر بیاندازد. این در حالی است که کشور با موجی از افزایش مبتلایان به کرونا در افراد واکسینه نشده و نزدیک شدن سال تحصلی جدید مواجه است و متخصصان اطفال و خانوادهها بی صبرانه منتظر واکسیناسیون هستند.
یک مقام فدرال که خواست نامش فاش نشود پیش بینی کرد مجوز یک واکسن کرونا برای کودکان ۵ تا ۱۱ ساله احتمالا اواخر اکتبر یا اوایل نوامبر صادر خواهد شد.
رای جردن، سخنگوی مدرنا، گفت این شرکت در حال گفتگو در باره یک پیشنهاد با مقامات فدرال برای افزایش آزمایشات خود است، اما هنوز بر سر تعداد نهایی برای آزمایشها به نتیجه نرسیده اند. وی پیش بینی کرد مجوز آن در زمستان ۲۰۲۱/اوایل ۲۰۲۲ صادر شود.
وی گفت: "هدف افزایش احتمال تشخیص موارد نادر است. " آزمایشهای اولیه شامل هفت هزار کودک از شش ماه تا ۱۲ سال بود.
جریکا پیتس، سخنگوی فایزر، گفت این شرکت هنوز تصمیمی درباره تغییر در آزمایشات یا برنامه زمانی خود ایجاد نکرده است و قبلا پیش بینی شده بود که نتایج برای کودکان ۵ تا ۱۱ سال در ماه سپتامبر، برای کودکان ۲ تا ۵ سال کمی پس از آن و برای کودکانی حدود ۶ ماهه در اکتبر یا نوامبر اعلام شود. برنامه اولیه فایزر شامل ۴۵۰۰ کودک ۶ ماهه تا ۱۲ ساله بود.
شماری از کاشناسان ماه گذشته در جلسه کمیته مشورتی سازمان غذا و داروی آمریکا گفتند انتظار دارند که آزمایشات واکسن بر روی کودکان گستردهتر باشد گرچه بر روی تعداد آنها اتفاق نظری حاصل نشد. این سازمان به طور ویژه میخواهد احتمال بروز ورم عضله قلب یا التهاب قلب در کودکان پس از تزریق واکسن کرونا به دقت بررسی شود.
از آنجایی که نوجوانانی که واکسن کرونا دریافت میکنند بیشتر از بزرگسالان دچار ورم عضله قلب میشوند – گرچه خطر آن کم است – مقامات میخواهند در آزمایشات مشخص شود که آیا احتمال این بیماری در کودکان پس از واکسیناسیون بیشتر از جوانان است یا خیر.
ورم عضله قلب و التهاب قلب یا بافت اطراف آن به ندرت پس از واکسیناسیون با هر دو واکسن مدرنا و فایزر اتفاق افتاده است. شایعترین علامت آن درد قفسه سینه است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در ماه ژوئن گفت از حدود ۳۰۰ میلیون واکسن تزریق شده در آمریکا در آن زمان، بیش از ۱۲۰۰ مورد التهاب قلب ایجاد شده بود که تعداد آن در مردان جوان بیشتر بود. اما خطر ابتلا به کووید-۱۹ بیشتر از خطر نادر عوارض واکسیناسیون است و مردم معمولا بهبود مییابند.
سازمان غذا و دارو احتمالا مانند گروههای نوجوان و بزرگسال، خواستار اطلاعات پیگیری دو ماهه برای گروه ۵ تا ۱۱ ساله نیز میشود. این سازمان همچنین برای کودکان زیر ۵ سال اطلاعات پیگیری به مدت ۴ تا ۶ ماه را الزامی میکند و این بدان معنا است که بعید است واکسن برای کودکان و نوزادان به مدت چندین ماه در دسترس قرار بگیرد.
ویروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹، برای اولین بار در شهر ووهان در استان هوبی چین مشاهده شد؛ تا اوایل سال ۲۰۲۰، تقریبا اکثر کشورهای جهان با موارد ابتلا به کرونادر کشور خود مواجه شدند و در نهایت در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰، سازمان بهداشت جهانی، همه گیر بودن این بیماری را تائید کرد. در ابتدا ادعا شد که این بیماری در آزمایشگاه ساخته شده است، اما بعدا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، این بیماری منشا حیوانی دارد و ژنوم آن کاملا طبیعی است.