رئیس انستیتو پاستور در نشست مشترک خبری:
واکسن دوم پاستور در راه است
رئیس انستیتو پاستور از تولید دومین واکسن مقابله با کرونا در این موسسه خبر داد و گفت: این واکسن جدید کرونا به زودی وارد مرحله آزمایش انسانی می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر بیگلری گفت: واکسن دوم مقابله با کرونا با فناوری متفاوت و به صورت مشترک با کوبا تولید میشود.
وی افزود: این واکسن با استفاده از " آدنو ویروس" ساخته شده و به طور کامل تولید داخل است.
دکتر بیگلری گفت: این واکسن مرحله حیوانی خود را به پایان رسانده است و به زودی وارد مرحله آزمایش بالینی خواهد شد و نتایج نهایی پس از تکمیل سه مرحله بالینی آن اعلام میشود.
تولید واکسن پاستور به ۶ میلیون دُز در ماه می رسد
دکتر علیرضا بیگلری گفت : هم اکنون حدود ۱۳۰ هزار دز واکسن تولید مشترک با کوبا برای تزریق به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تحویل داده شده است.
وی افزود : تا پایان شهریور خط نخست تولید صنعتی واکسن با ظرفیت ۳ میلیون دز در ماه افتتاح می شود و تا پایان پاییز خط دوم نیز با ظرفیت مشابه افتتاح خواهد شد.
دکتر بیگلری گفت :این دو خط تولید صنعتی واکسن در صورت پایان همه گیری جهانی کرونا میتواند برای تولید دیگر واکسن ها نیز استفاده شود.
وی با بیان اینکه دکتر ویسنته رئیس انستیتو فینلای کوبا از معدود دانشمندان جهان است که توانایی تولید واکسن با استفاده از فناوری بایوتک و بیوشیمی را داردافزود: همکاری با این دانشمند بیش از ۱۹ سال تحصیل در کشورهای مختلف برای من از نظر علمی مفید بود.
بیگلری با بیان اینکه انستیتو پاستور سابقه ای ۱۰۰ ساله در تولید واکسن کشور دارد گفت : واکسن هایی از انستیتو پاستور در بدن همه ایرانیان وجود دارد و اکنون نیز تلاش کردیم تا با استفاده از زیرساخت های موجود برای مقابله با کرونا واکسن تولید کنیم به گونهای که در صورت پایان همه گیری جهانی کرونا نیز زیرساخت ها قابل استفاده برای تولید دیگر واکسن ها باشد.
تولید نخستین واکسن کرونا به روش بیوشیمیایی
دکتر ویسنته نیز در این نشست خبری گفت: موسسه فینلای کوبا از چهل سال پیش با حمایت رئیس جمهور وقت کوبا به منظور تولید واکسن برای کودکان فعالیت خود را آغاز کرد.
وی افزود: با استفاده از فناوریهایی که پیش از این واکسن ذات الریه کودکان تولید میشد اکنون واکسن کرونا را با همکاری ایران تولید کرده ایم.
ویسنته اضافه کرد: با استفاده از پروتئینهای نوترکیب و اتصال آنها به بخشی از کزاز با استفاده از روشهای بیوشیمیایی منحصر بفرد، به واکسنی بیخطر در مقابله با کرونا دست یافته ایم.
دکتر ویسنته گفت: موسسه کوبا با دانشمندانی از ایتالیا، فرانسه و چین نیز در کنار جمهوری اسلامی ایران همکاری میکند.
وی افزود: همکاری این دو موسسه نتیجه فراتر از دو برابر خواهد داشت و اکنون تولیدکنندگان واکسن مقابله با کرونا در جهان هیچ تقابلی با یکدیگر ندارند و همه در تلاشند تا واکسنی موثرتر تولید کنند و اکنون تنها جنگ بشریت با ویروس کرونا را پیش رو داریم.
دکتر ویسنته درباره پیش بینی چگونگی ادامه ویروس کرونا در جهان نیز گفت: هر چند کشورهای پیشرفته واکسن دریافت کرده اند، اما به سبب نبود عدالت در توزیع واکسن، ویروس در کشورهای ضعیفتر چرخیده و جهش ایجاد میکند و این جهش مجددا به کشورهای پیش رفته باز خواهد گشت.
وی با ابراز خرسندی از همکاری علمی با جمهوری اسلامی ایران گفت: در سفرم به ایران که در شرایط دشوار کنونی صورتگرفته نشانگر اهتمام به این همکاری است و کارشناسان همراه او از مشاهده اجرای مرحله بالینی واکسن مشترک در ایران به نکات جدید و ارزندهای دست یافته اند.
دکتر ویسنته گفت: نتایج اجرای مراحل بالینی در کوبا آماده است و در هفتههای آینده با پایان اجرای نتایج بالینی این طرح در ایران نتایج مشترک برای کسب مجوز سازمان جهانی بهداشت ارائه خواهد شد.
وی افزود: از آنجا که این واکسن بی خطر است مرحله آزمایش بالینی روی کودکان زیر ۱۸ سال در کوبا آغاز شده است و به نظر نمیرسد از نظر علمی نیاز به مراحل دوم یا سوم داشته باشد و مستندات به دست آمده برای کسب مجوز تزریق اضطراری به کودکان به سازمان جهانی بهداشت همزمان با ارائه مستندات کسب مجوز برای بزرگسالان ارائه میشود.
دکتر ویسنته گفت:دز یادآور این واکسن میتواند برای بیمارانی که پیش از این به کرونا مبتلا شده اند و یا بیماران خاص و افرادی که روز نخست از دیگر واکسنها استفاده کرده اند، بکارگیری شود.
وی گفت: موفقیت ۹۱ و دو دهم درصدی در شرایطی انجام گرفته که سویه غالب کرونا در کوبا، آفریقای جنوبی و کالیفرنیا به واکسن مقاوم بوده است. این موفقیت قابل توجه است و ما این امکان را داریم که با بازمهندسی دز یادآور این واکسن با جهشهای آینده کرونا نیز مقابله کنیم.