پخش زنده
امروز: -
معاون خدمات بیمهای بانک کشاورزی استان قزوین از پیش بینی خسارت ۱۵ میلیارد تومانی خشکسالی به دیم زارهای استان قزوین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قزوین، تهرانی، معاون خدمات بیمهای بانک کشاورزی استان قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: ملاک محاسبات بیمهای و مبنای آنالیز بیمه ای، سطوحی هستند که قابلیت بیمه پذیری دارند و ممکن است محصولاتی مانند ذغال اخته، انگور دیم یا بادام در استان قزوین شامل بیمه نشوند.
وی با بیان اینکه طیور استان قزوین به صورت ۱۰۰ درصد شامل بیمه کشاورزی هستند، افزود: خطر عامل جوی، قابلیت کنترل ندارد و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از زراعت و ۵۰ درصد از باغات استان قزوین، تحت پوشش بیمه هستند.
تهرانی خاطرنشان کرد: از ۱ مهر هر سال تا ۳۱ شهریور سال آینده، سال زراعی و بیمهای محسوب میشود و ۳۴ هزار نفر بهره بردار در استان قزوین وجود دارند.
وی افزود: ۸۰ هزار هکتار انواع زراعت دیم و آبی و حدود ۳۰ میلیون قطعه طیور استان قزوین، تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار دارند.
معاون خدمات بیمهای بانک کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه بهره برداران استان قزوین برای بیمه محصولاتشان میتوانند به دفاتر نمایندگی بیمه کشاورزی و یا شعب بانک کشاورزی مراجعه کنند، تصریح کرد: برای سهولت دسترسی کشاورز به بیمه، شبکه مویرگی ایجاد کردیم و حتی در طارم سفلی نیز این امکان در اختیار کشاورزان و بهره برداران قرار داده شده است.
وی افزود: خشکسالی متأسفانه امسال به شدت در کشور خودنمایی کرده و بخش عمدهای از زراعت دیم استان قزوین را از بین برده است و چیزی حدود ۱۵ میلیارد تومان برای خسارت دیم زارها پیش بینی شده است.
تهرانی با بیان اینکه بیمه محصولات کشاورزی کاملاً دولتی است و بیمههای خصوصی به دلیل خسارتهای زیاد بخش کشاورزی، تمایلی به فعالیت در آن ندارند، تأکید کرد: امسال ۷۰ میلیارد تومان حق بیمه محصولات کشاورزی دریافت کردیم و ۱۳۴ میلیارد تومان خسارت پرداخت کردیم.
معاون خدمات بیمهای بانک کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه ملاک فعالیت صندوق بیمه، جبران خسارت تولید است، گفت: با خشسکالی صورت گرفته، یک مزرعه ۱۰۰ هکتاری گندم ۱۰۰ میلیون تومان خسارت دریافت میکند تا کشاورز و تولیدکننده به راحتی بتواند سال آینده به کشت گندم بپردازد.
وی افزود: برای هر رأس گاو بومی و آمیخته ۱۴ میلیون تومان خسارت بابت تلف شدن دام به علت هر گونه بیماری پرداخت میشود.
تهرانی از کشاورزان خواست در مورد خرید بیمه نامه، حتماً به تعدد گزینههای پرداخت خسارت به ویژه بیمه تکمیلی توجه کنند چرا که باغداری که هزینه بیشتری برای باغش پرداخت میکند، قطعاً باید بالاترین گزینه دریافت خسارت را ثبت کند تا در صورت بروز خسارت، بتواند مبلغ بیشتری از بیمه دریافت کند.
وی افزود: تمام غرامتهای مربوط به سال زراعی گذشته به صورت کامل پرداخت شده و چند سالی است از بحران مالی پرداخت غرامت بیمه محصولات کشاورزی، خارج شدیم.
به گفته معاون خدمات بیمهای بانک کشاورزی استان قزوین، در ۵ سال اخیر برای پرداخت خسارت محصولات کشاورزی با حمایت دولت، هیچگونه دغدغهای نداشتیم و ظرف یک ماه خسارت به کشاورز یا باغدار پرداخت شده است.
وی افزود: حداکثر تعهد بیمه گر برای پرداخت غرامت با شاخصهای تولید برابر است.
تهرانی خاطرنشان کرد: در موضوع انگور، آیتم حداکثر تولید توسط وزارت جهاد کشاورزی به صندوق بیمه ارائه شده است و در استان قزوین برای هر هکتار به صورت میانگین بیش از ۱۲ تن تولید انگور در نظر گرفته شده این در حالی است که برخی باغات ۴۰ تن در هکتار انگور تولید میکنند و در تلاش هستیم تا سقف پرداخت خسارت انگور را افزایش دهیم.
وی افزود: بیماریها و آفات نباتی جزو خطرات تحت پوشش بیمه کشاورزی نیستند.
معاون خدمات بیمهای بانک کشاورزی استان قزوین گفت: ۱۴۱ محصول تحت پوشش بیمه هستند و تعدادی از آنها به دلیل قرار گرفتن در سبد غذایی خانوار و استراتژیک بودن مانند طیور و آبزیان، اجباری هستند.
وی افزود: در بیمه دام، متأسفانه عقب هستیم و بسیار ضروری است تا دامداران استان هر چه سریعتر تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار گیرند.