پخش زنده
امروز: -
روش درمانی پالپ زنده به عنوان روش محققان ایرانی در درمان پوسیدگی دندان، امروز در آخرین کُتب مرجع جهانی پزشکی ثبت شده و مورد تاکید و توصیه انجمنهای جهانی دندانپزشکی دنیا قرار دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا زالی در نشست خبری " اعلام موفقیت بزرگ دانشمندان ایرانی در نیل به مرجعیت جهانی در درمان با پالپ زنده در حوزه دندانپزشکی" افزود: روش درمانی پالپ زنده به عنوان روش محققان ایرانی در بیانیه انجمن اندو تندیکس آمریکا مورد تاکید و توصیه قرار گرفته است و این اتفاق بسیار بزرگی است چراکه این انجمن از جایگاه بسیار برجسته علمی در جهان برخوردار است و اگر مطلبی را اعلام کند بسیار تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه جایگاه علمی ایران در زمینه دندانپزشکی امروز با فاصله از رقبای علمی قرار گرفت؛ گفت: امروزه یکی از نکات مهم در دنیا کسب و حفظ مرجعیت علمی است که امروز یک جنبش فزاینده و پر شتابی در عرصههای علمی داریم که به ثمر رسیدن تحقیقات ۱۵ ساله دکتر عسگری و همکارانشان در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی یکی از این موفقیت هاست که توانستند قلههای اعتماد بنفس و ما میتوانیم را فتح کرده و به مرجعیت جهانی در این حوزه برسند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: پوسیدگی دندان یکی از معظلات بشری است، اما آیا صرف درد است؟ گفت: پوسیدگی دندان دروازه جدیدی از انواع بیماریها است وقتی دندان میدوسد اول خود دندان را تهدید میکند دوم فضای فک و سوم آبسههایی است که میتواند منجر به بیماریهای عمومی؛ مغزی و قلبی است و این نشان میدهد پوسیدگی صرفا محصور دندان و دهان نیست.
آقای دکتر زالی با بیان اینکه اکنون ۸۷ درصد کودکان ایرانی دندان پوسیده دارند گفت: نگاه ما به دندان شیری بسیار غیر نیست در حالی که امروز دندان شیری از جایگاه بنیادی برخوردار است این در حالی است که نوجوانان بالای ۱۲ سال ما نیز حداقل ۳ تا ۵ دندان پوسیده دارند و هر ایرانی به طور میانگین ۶ دندان پوسیده دارد متاسفانه در افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله ۱۲ تا ۱۳ درصد بی دندانی را شاهد هستیم و این آمار در افراد بالای ۵۰ ساله به بیش از ۵۰ درصد دندان خراب میرسد.
وی افزود: تا چند سال پیش دنیا فکر میکرد روش درمان پوسیدگی دندان تنها دو نوع است روش برگشت ناپذیر کشیدندندان و روش برگشت پذیر روت کانال تراپی، اما نتیجه تحقیقات دکتر عسگری و همکارانش در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی نشان داد میتوان روش سومی را جایگزین کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه اکنون راهبرد همه دندانپزشکان دنیا حفظ دندان است گفت: تا ۲۰ سال پیش کوتاهترین مسیر کشیدن دندان بود کاری بی بازگشتی که امروز هیچ جایگاهی ندارد و همه تلاش دندانپزشکان ما باید برای حفظ دندان باشد.
دکتر زالی با اشاره به روش خارج کردن پالپ دندان یا همان روش روت کانال تراپی نیز گفت: این روش گرچه بازگشت پذیر است، اما دندان را از یک واحد پویا و زنده به یک واحد نیمهجان تبدیل میکند در حالی که آن قدر پالپ دندان مهم است که خداوند در هفته ششم جنینی پالپ دندان را در دندان جنین قرار میدهد.
وی با اشاره به روش حفظ پالپ زنده افزود: آقای دکتر عسگری و همکارانش در این روش درمانی که رفته رفته روشهای قدیمیتر را منسوخ خواهد کرد با این تفکر پیشرفته اند که هیچ سلولی در بدن انسان قرار ندارد که در سنین بالا مورد بازسازی قرار نگیرد و مادهای که او ساخته نه تنها استخوان سازی میکند بلکه القای استخوان سازی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این موفقیت بزرگ را به عنوان یک روش درمانی سوم آقای دکتر عسکری و تیم ایشان تبریک میگوییم، روشی که به ملاحظات اقتصادی توجه دارد و به دنبال رفع مشکلات بهداشتی و اجتماعی جامعه است امروز شاهد میوه چینی از یک کار تلاشه تحقیقاتی ۱۵ ساله هستیم.