پخش زنده
امروز: -
دکتر سعید عسگری عضو هیات علمی دانشکده پزشکی شهید بهشتی و از دانشمندان طراز اول دندانپزشکی کشور به روشی نوین آسان و ارزان برای درمان پوسیدگیهای دندانی بدون نیاز به عصب کشی و با حفظ پالپ زنده دندان دست یافت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گروهی از محققان دانشکده پزشکی شهید بهشتی به سرپرستی دکتر عسگری حدود ۱۵ سال تلاش و کار تیمی برای رسیدن به آرمان مرجعیت جهانی توانستند این دستاورد پزشکی نوین را ثبت اختراع کنند.
در نشست ویژه " اعلام موفقیت بزرگ دانشمندان ایرانی در نیل به مرجعیت جهانی در درمان با پالپ زنده در حوزه دندانپزشکی" که با حضور دکتر زالی، دکتر زرقی معاون پژوهشی دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر حق دوست معاون آموزشی معاون علوم پزشکی شهید بهشتی و دکتر عسگری محقق و طراح این طرح و نمایندگان رسانهها برگزار شد، نخستین بار در جهان روش نوین آسان و ارزان پوسیدگیهای دندانی در ایران انجام شده است.
حفظ پالپ زنده برای پوسیدگیهای دندانی
طراح و محقق روش ابداعی حفظ پالپ زنده دندان گفت: تاکنون از دو روش کشیدن و روت کانال برای درمان پوسیدگیهای دندانی استفاده میشد که ما با ابداع روش سوم با حفظ بافت زنده دندان، پوسیدگیها را بسیار ارزان و ایمنتر درمان میکنیم.
دکتر سعید عسگری در نشست " اطلاع رسانی ثبت اختراع روش درمانی پوسیدگیها با حفظ پالپ زنده دندان" افزود: بعد از سرما خوردگی شایعترین بیماری بشر پوسیدگی دندان است که تا پیش از این دو روش درمان برای آن تجویز میشد یا کشیدن دندان یا روت کانال و از بین بردن بافت زنده دندانی که ما حفظ پالپ زنده را به عنوان سومین روش ابداع کردیم که هم در داخل کشور از آن استفاده شود و هم تحقیقاتمان را به زبان علم منتشر کردیم که در دنیا هم مورد استفاده قرار گرفته است.
وی گفت: در این روش میشود حتی دندانهایی را با علائم شدید بیماری با هزینه کمتر نسبت به روت کانال و با عوارض کمتر درمان کرد به این صورت که دندان را از جایی که به عصب رسیده با پوشش مختصری از ماده اختراعی مخصوص که نوعی سیمان است درمان میکنیم تا پالپ ریشه دندان حفظ شود.
دکتر عسگری با بیان اینکه روش حفظ پالپ زنده فواید بسیاری نسبت به روت کانال دارد گفت: این روش از نظر هزینهها بسیار ارزانتر و از جهت ایمنی بسیار کم عارضهتر است و نیازی به تاباندن اشعه ایکس به بیمار نیست و لازم نیست بخش زیادی از بافتهای دندانی را برداریم ضمن اینکه درد و عوارض بعد از درمان را بسیار کاهش میدهد و همچنین اضطراب کمتری برای دندانپزشک و بیمار به جا میگذارد.