پخش زنده
امروز: -
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت:طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی، از دستور خارج نشده است و با بررسی آن در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی، میتوانیم طرح را قویتر و پختهتر دنبال کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام مجید نصیرایی در ادامه نشست خبری که امروز در حاشیه جلسه علنی مجلس برگزار شد افزود: کار را به صورت فنی پیگیری میکنیم و زمان بیشتری را به مواد این طرح اختصاص میدهیم لذا تاکید کردیم براساس اصل ۸۵ قانون اساسی این طرح بررسی شود.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: زمان ما محدود و مسائل مردم فراوان است و اگر بخواهیم یک موضوع کاملا فنی و تخصصی را در صحن مجلس مطرح کنیم ماهها وقت صحن گرفته میشود، اما زمانی که در قالب اصل ۸۵ موضوعات دنبال شود، این فرصت فراهم میشود که همزمان به چند مسئله مهم پرداخته شود.
وی افزود: اصل ۸۵ این فرصت را میدهد که طرحها را هم به صورت قویتر و پختهتر دنبال و هم آن را به صورت آزمایشی اجرا کنیم و اگر در مقام اجرا آسیب و اشکالی وجود داشت در مدت محدودی که به اجرا در میآید، آسیبها و اشکالات بهتر دیده میشود و میتوانیم برایش تدبیر کنیم.
براساس اصل ۸۵ قانون اساسی سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمیتواند اختیار قانون گذاری را به شخص یا هیاتی واگذار کند، ولی در موارد ضروری میتواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیونهای داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین مینماید به صورت آزمایشی اجرا میشود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود.
همچنین مجلس شورای اسلامی میتواند تصویب دائمی اساسنامه سازمان ها، شرکت ها، موسسات دولتی یا وابسته به دولت را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیونهای ذیربط واگذار کند و یا اجازه تصویب آنها به دولت دهد.
در این صورت مصوبات دولت نباید با اصول و احکام مذهب رسمی کشور و یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد
تشخیص این امر به ترتیب مذکور در اصل نود و ششم با شورای نگهبان است. علاوه بر این مصوبات دولت نباید مخالف قوانین و مقررات عمومی کشور باشد و به منظور بررسی و اعلام عدم مغایرت آنها با قوانین مزبور باید ضمن ابلاغ برای اجرا به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی برسد.
ایمن میشه ، دین گفته میانه روی .