گردشگری مجازی
شاهکار معماری در غرب ایران
مسجد جامع شافعی کرمانشاه یکی از زیباترین و باشکوهترین مساجد ایران است که باگذشت زمان تبدیل به شاهکار تاریخی شده است.
این مسجد از یک سو به میدان جوانشیر و از سوی دیگر به تاریکه بازار منتهی میشود. محلی که مسجد در آن ساخته شده در گذشته زائرسرا بوده است.
بنای اولیه این مسجد با آجر و چوب ساخته شد و دارای غسالخانه نیز بود، در ساخت مسجد از مهندسان، استادان و کارگران بومی کرمانشاه استفاده شد و تنها در ساخت نمای کاشی این مسجد از مهندسان اصفهانی کمک گرفته شد.
مسجد شافعیها در یک هزار و ۶۰ متر مربع زیر بنا ساخته شده است.
پس از عبور از راسته بازار و ورود به حیاط مستطیلی شکل، همه چیز مانند دیگر مساجد ایران بهنظر میرسد. در قسمت ورودی بنا شاهد کاشیکاری رنگارنگ مسجد هستیم. اما پس از عبور از چند پله و رسیدن به شبستان، متوجه تفاوت این بنا با دیگر مساجد میشویم.
شبستان اصلی که در ضلع شمالی بنا قرار گرفته، دارای نیم طبقهای با پنج ستون است. محراب مسجد نیز در ضلع جنوبی شبستان واقع شده و از سنگ مرمر سفید با حاشیه سنگ مرمر سیاه ساخته شده است. باتوجه به وجود پنجرههای دورتادور فضای داخلی مسجد، نورپردازی جالبی را میتوان مشاهده کرد که کنار حس آرامش و سکوت مسجد بسیار تاثیرگذار است.
برای پوشش سقف از طاق ضربی استفاده شده است و باتوجه به آبوهوا و موقیعت جغرافیایی مسجد نمای خارجی را با سنگ تراورتن سفید پوشاندهاند. مسجد از گنبد و مناره قدیمی در جوار آن و دو مناره ساده فلزی طلایی رنگ به ارتفاع تقریبی ۹ متر تشکیل شده که در بالای ساختمان موقوفه مسجد در ضلع جنوبی نصب شده است.
مسجد جامع شافعی دارای شبستانهای زنانه و مردانه، فضاهای خدماتی، فضاهای کفشکن و تقسیم، کتابخانه، آبدارخانه و فضاهای جانبی است.