همزمان در چند کشور اروپایی
تظاهرات علیه واکسیناسیون اجباری و گذرنامه بهداشتی
بیش از ۱۶۰ هزار معترض روز شنبه درسراسر فرانسه به خیابان آمدند، که همگی با داشتن اجباری گذرنامه بهداشتی و واکسیناسیون برای برخی مشاغل مخالف بودند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شبکه فرانس ۲۴، بیش از ۱۶۰ هزار معترض روز شنبه درسراسر کشور به خیابانها آمدند، همگی با گسترش اجبار در داشتن
گذرنامه بهداشتی و اجباری شدن واکسیناسیون برای برخی مشاغل مخالف بودند.
در مارسی، خبرنگاران مورد ضرب و شتم تظاهرکنندگان قرار گرفتند و اداره پلیس منطقه بوش دو رُن اعلام کرد این اقدامات را محکوم کرده است. معترضان یک شعار داشتند: «حفظ آزادی برای واکسن زدن یا نزدن»
در تجمع پاریس، تظاهرکنندگان از همه اقشار حضور داشتند که از آن جمله میتوان به خانواده ها، طرفداران حزب تجمع ملی و همنیطور معترضان به نظام اقتصادی فرانسه اشاره کرد.
یک تظاهرکننده مرد میگوید من شخصا قصد واکسن زدن دارم، اما لحن، شیوه و دیدگاه رئیس جمهورمان (امانوئل مکرون) برای اجباری کردن واکسن گامی رو به عقب است.
یک تظاهرکننده زن میگوید آنها میخواهند ما را به واکسن زدهها و واکسن نزدهها تقسیم کنند.
به اعتقاد بسیاری، گسترش گذرنامه بهداشتی به اماکن عمومی تصمیم درستی نیست. یک پدر و پسر برای نخستین بار به خیابان آمدند. پدر میگوید که این سیاست استبدادی به جابجایی اجباری منجر میشود.
بسیاری از معترضان در شهر استراسبورگ از اعضای کادر مراقبت کننده از بیماران بودند. آنها میگویند دولت و واکسیناسیون اجباری اش خیانتی است به آنها.
یک تظاهرکننده میگوید من خودم پرستارم و در بخش کووید کار میکنم، من وقت و انرژی خود را آنجا میگذارم. به لحاظ روانی (تحمل شرایط آنجا) بسیار سخت است و در آنجا آنها واکسن را به من تحمیل کردند. برخی از مراقبت کنندهها گفتند آنها تسلیم آنچه که از آن به «باج خواهی» نام بردند، نمیشوند.
در مون پلیه و مارسی نیز تظاهراتی مشابه برگزار شد. در حاشیه این اعتراضات، درگیریهایی در پاریس و مارسی بین نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان روی داد و نیروهای امنیتی برای پراکندن تظاهرکنندگان از گاز اشک آور استفاده کردند.
تظاهرات روز شنبه در دیگر کشورهای اروپایی مانند یونان، هلند و ایتالیا نیز برگزار شد. در آتن، پایتخت یونان، تظاهرکنندگان برای اعتراض به واکسیناسیون اجباری مراقبت کنندگان از بیماران به خیابان آمدند. در آنجا نیز درگیریهایی بین تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی روی داد.
در آمستردام، پایتخت هلند، نیز وضع به همین منوال بود جایی که تجمعاتی در اعتراض به تدابیر محدود کننده برگزار شد.
ویروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹، برای اولین بار در شهر ووهان در استان هوبی چین مشاهده شد؛ تا اوایل سال ۲۰۲۰، تقریبا اکثر کشورهای جهان با موارد ابتلا به کرونادر کشور خود مواجه شدند و در نهایت در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰، سازمان بهداشت جهانی، همه گیر بودن این بیماری را تائید کرد. در ابتدا ادعا شد که این بیماری در آزمایشگاه ساخته شده است، اما بعدا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، این بیماری منشا حیوانی دارد و ژنوم آن کاملا طبیعی است.