رییسی: تصمیمگیری نهایی برای واکسیناسیون معلمان؛ امروز
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برای واکسیناسیون معلمان امروز تصمیمگیری میشود.
آقای دکتر علیرضا رییسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خ
برگزاری صدا و سیما گفت: گروه سنی بالای ۴۰ سال را به طور قطع تا آخر مهر واکسینه کردهایم.
وی ادامه داد: به شکل میانگین از شهریور، ماهانه بین ۷ تا ۱۰ میلیون واکسن به دستمان میرسد که تا پایان ۷ ماه یعنی حدود ۷۰ میلیون واکسن خواهیم داشت.
وی افزود: خیال مردم راحت باشد که تا پایان سال همه گروههای هدف حداقل یک دُز واکسن را دریافت خواهند کرد.
آقای دکتر رییسی گفت: اینکه انتظار داشته باشیم با ۶ روز تعطیلی معجزه رخ میدهد، درست نیست.
وی افزود: هنوز رعایت شیوه نامههای بهداشتی رضایتبخش نیست و کمتر از ۵۰ درصد است.
وی ادامه داد: امروز یکشنبه سوم مرداد قرار است در مورد واکسیناسیون معلمان تصمیمگیری قطعی شود.
آقای دکتر رییسی گفت: دانشجویان هم اولویتبندی شدهاند که گروه عظیمی از آنها تا آبان واکسینه شوند و بعد از آن تا پایان آذر همه دانشجویان را میتوانیم واکسینه کنیم.
آقای دکتر رئیسی اضافه کرد: از همین ماه، هفتهای یک میلیون دُز واکسن تولید داخل به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تحویل داده میشود و این میزان از شهریور با راه اندازی خط تولید صنعتی، حداقل دو برابر میشود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: با احتساب واردات، از شهریور به بعد، میانگین ماهانه ۷ تا ۱۰ میلیون دُز واکسن به دست ما خواهد رسید یعنی تا پایان سال حدود ۷۰ میلیون دز واکسن به دست ما خواهد رسید بنابراین تا پایان امسال، همه گروههای هدف ما حداقل یک دز واکسینه خواهند شد.
آقای رئیسی افزود: اگر ۷۰ درصد جمعیت دنیا، یک دُز واکسن دریافت کنند، زنجیره کرونا قطع خواهد شد.
وی گفت: در کنار بحث واکسن، تا قطع زنجیره شیوع کرونا، باید ماسک داشته باشیم و شیوه نامهها را رعایت کنیم؛ اکنون کشورهایی که واکسیناسیون بالایی دارند، دوباره گرفتار این بیماری شده اند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تأکید بر اینکه واکسن زدن، شانس ادامه زندگی را در مقابل این ویروس ۹۰ درصد افزایش میدهد، افزود: با زدن واکسن، احتمال مرگ و میر ۹۰ درصد و احتمال بستری، ۸۰ درصد کاهش مییابد.
آقای رئیسی اضافه کرد: نخستین واکسن تأیید شدهای که به دست هر کس برسد بهترین واکسن است و باید بزند و نباید منتظر واکسن خاصی بماند.
وی گفت: بیش از ۹۰ درصد ۷۰ سال به بالاهایی که در بیمارستانها بستری شدند افرادی هستند که واکسن نزدند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: با توجه به اینکه ۷۵ درصد بالای ۶۰ سالهها واکسن دریافت کردند، میزان بستری ها، کمتر شده و سن بستریها نیز در حال کاهش است.
آقای رئیسی گفت: اگر واکسن نبود مرگ و میر روزانه ما از حدود ۲۵۰ نفر فعلی به ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر میرسید.
وی اضافه کرد: حدود ۶۰۰ هزار دیابتی نوع یک داریم که در اولویت دریافت واکسن قرار دارند و مشاغل پرخطر مانند کارمندان بانک ها، معلمان، استادان دانشگاه، رانندههای تاکسی، اتوبوس، مترو و قطار، کارکنان هواپیمایی و نانواها، نیروی انتظامی و زندان ها، در حال اولویت بندی هستند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: پیشنهاد ما این است که معلمان در مدارس و کارمندان بانک هم در مراکز بهداشت خودشان واکسینه شوند.
آقای رئیسی با بیان اینکه اجباری برای تزریق واکسن نداریم و داوطلبانه است، افزود: دانشجویان نیز اولویت بندی میشوند که بخش بزرگی از آنها تا پایان آبان، واکسینه میشوند و سپس تا پایان آذر، همه دانشجویان واکسینه خواهند شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال لغو آزمون کارشناسی ارشد وجود دارد؟ گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا هیچ نقشی در لغو کردن آزمونها ندارد و فقط شیوه نامهها را ابلاغ میکند؛ اگر برگزار کننده آزمون بتواند این شیوه نامهها را رعایت کند میتواند آزمون را برگزار کند در غیر این صورت نباید آن را برگزار کند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در بخش دیگری از سخنان خود افزود: بهتر است سالمندان، در محل سکونت خودشان واکسن بزنند، اما اگر نوبت دُز دوم واکسن آنها رسیده باشد و پرونده الکترونیکی هم داشته باشند میتوانند در هر استانی که اقامت دارند به عنوان مهمان، مراجعه و واکسن را دریافت کنند.
تکلیف معلمانی که محل سکونت با محل خدمت یکی نیست چیه؟ مثلا خونه ش یه شهری دیگه س و مدرسه س یه شهری دیگه کجا باید واکسن بزنن؟