پخش زنده
امروز: -
فرمانده نیروی دریایی ارتش در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما، حضور ناوگان دریایی ایران در اقیانوس اطلس و دریای فنلاند را رویدادی تاریخی و بینظیر دانست.
به گزارش سید علی دارابی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از سنت پترزبورگ، با ورود فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به سنت پترزبورگ روسیه، ناوگروه ارتش نیز آماده شرکت در رژه سالانه دریایی روسیه شد.
امیر دریادار حسین خانزادی که عصر امروز به وقت محلی با استقبال سفیر کشورمان و مقامات نیروی دریایی روسیه وارد سنت پترزبورگ شد، گفت: به دعوت وزیر دفاع روسیه و برای شرکت در رژه دریایی این کشور به شهر بندری سنت پترزبورگ سفر کرده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما در سنت پترزبورگ، حضور ناوگان دریایی ایران در اقیانوس اطلس و دریای فنلاند را رویدادی تاریخی و بینظیر دانست.
امیر دریادار حسین خانزادی در بدو ورود به روسیه، دریانوردی به سمت اقیانوس اطلس را حرکتی بزرگ و بیسابقه برشمرد و افزود: این حرکت بزرگ از چند ماه پیش در نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و نیروهای پرتلاش ما اکنون، خود را به دریای فنلاند و آبهای سنت پترزبورگ رساندهاند.
این ناوگان در مسیر طولانی خود وارد مناطقی راهبردی در جهان شدند که تاکنون سابقه نداشت. حضور ناو سهند و ناو بندر مکران در خلیج فنلاند رویداد تاریخی است. این موفقیت بزرگ به معنای باز شدن دروازههای دریای شمال و دریای فنلاند به روی ناوگان ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
امیر دریادار خانزادی با اشاره به دعوت فرمانده نیروی دریایی و وزیر دفاع روسیه برای حضور هیات جمهوری اسلامی ایران در مراسم رژه سالانه نیروی دریایی روسیه گفت: در حاشیه این مراسم با همتای روسی و مقامات بلندپایه نظامی روسیه دیدار و راههای گسترش و توسعه همکاریهای دوجانبه را بررسی خواهیم کرد.
ناو سهند و ناوبندر مکران، از یگانهای شناور نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در روزهای اخیر وارد سنت پترزبورگ شدهاند، با همراهی بیش از ۵۴ ناو جنگی و دهها فروند زیردریایی از روسیه و کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای جنوبی در رژه روز نیروی دریایی روسیه شرکت خواهند کرد. رژه اصلی نیروی دریایی روسیه در سنت پترزبورگ روز یکشنبه سوم مردادماه برگزار میشود.
ناوبندر مکران که در قالب ناوگروه هفتاد و پنجم، ناوشکن سهند را در این مسیر طولانی پشتیبانی و همراهی کرده است بدلیل محدودیتهای محل رژه دریایی از جمله عمق کم و بزرگی این یگان شناور، در ابتدای کانال ولگا توقف خواهد کرد و در همان محل به مراسم خواهد پیوست.
سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه پیشتر اعلام کرده بود که ناوها و ناوچههای چند کشور از جمله ایران در رژه روز نیروی دریایی روسیه شرکت خواهند کرد. وی با بیان اینکه در این رژه ۵۴ کشتی جنگی شرکت میکنند، اظهار داشت: این ناوها از روسیه و چند کشور دیگر خواهند بود و رژه امسال در مقایسه با رژههای سالهای قبل روز نیروی دریایی روسیه بزرگترین رژه خواهد بود.
وزیر دفاع روسیه گفت: رژه امسال که پنجمین رژه نیروی دریایی روسیه در تاریخ معاصر این کشور (۳۰ سال پس از فروپاشی شوروی) است در سیصد و بیست و پنجمین سالروز تاسیس ناوگان نظامی روسیه برگزار میشود.
به گفته شایگو، در این رژه، دهها کشتی جنگی از جمله ناوچههایی از ایران، هند و پاکستان شرکت میکنند و در مجموع چهار هزار پرسنل نظامی در آن شرکت خواهند کرد.