پخش زنده
امروز: -
خشکسالیهای پی در پی استان اصفهان باعث شده که با آب موجود نتوان برنج کشت کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان از تشکیل کمیتهای برای تغییر الگوی کشت برنج در شهرها و شهرستانهای حاشیه زاینده رود خبر داد و گفت: برای کشاورزانی که اقدام به کشتهای جایگزین میکنند تسهیلاتی مانند کشاورز کارت برای خرید نهاده با تسهیلات ارزان قیمت و تامین بذرهای یارانه دار در نظر گرفته شده است.
مهرداد مرادمند افزود: اقلیم خشک است و محدودیت آبی استان اصفهان کشت برنج را از اولویت خارج کرده و به کشاورزان توصیه میشود محصولاتی همچون علوفههای کم آب بکارند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان شهرستان لنجان را از قطبهای کشت برنج در استان دانست و گفت: با این حال اکنون آب زنده رود و چاههای اصفهان به هیچ وجه جوابگوی تامین آب برای کاشت برنج نیست.
پیمان فیروز نیا، وسعت زیر کشت برنج در استان اصفهان را بیش از ۲۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: با شدت گرفتن بحران کم آبی این وسعت به ۱۵۰۰ هکتار کاهش پیدا کرده است.
وی از برگزاری جلسات توجیهی و درنظر گرفتن تسهیلات مختلف برای برنج کاران اصفهانی خبر داد و گفت: قانونی برای برخورد با کشت برنج وجود ندارد و تنها راه آگاهی بخشی به کشاورزان برای کشتهای جایگزین است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان سود آوری بالای کشت برنج عامل استقبال کشاورزان از کشت این محصول دانست و افزود: جهاد کشاورزی با روشهای گوناگون ازجمله توزیع کودهای شیمیایی و بذر رایگان به کشاورزان سعی کرده آنها را به تشویق به کشتهای جایگزین کند.