رئیس دانشگاه شهید بهشتی خبر داد
تدوین طرح همکاری علمی و فناوری دانشگاههای ایران و چین
رئیس دانشگاه شهید بهشتی از بررسی طرح مناسبات علمی فناوری ایران و چین در ۲۵ سال آینده در وزارت علوم خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سعدالله نصیری قیداری با اشاره به فعالیتهای دانشگاه شهید بهشتی در زمینه آموزش زبان چینی در دهههای اخیر گفت: سال ۱۳۷۴ اولین بار گروه زبان چینی در ایران در دانشگاه شهید بهشتی راه اندازی شد و ۳ دهه است که این دانشگاه در سطح کارشناسی، آموزش زبان چینی را برعهده دارد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی افزود: در همان سالها در تفاهم نامهای که با دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای داشتیم، اساتید ایرانی و چینی بین دو کشور در حال رفت و آمد بودند. هرچند این کار کاملا مستمر نبوده و در برخی زمانها امکان رفت و آمد وجود نداشته است.
نصیری افزود: این ارتباط دانشگاهی موجب شد، مرکز مطالعات ایران در دانشگاه بین المللی شانگهای ایجاد شود و این تعامل بین دانشگاهی یک حرکت قابل تاملی بوده است.
وی تعداد زبان آموزان اهل کشور چین در مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان از سال ۹۶ تا قبل از شیوع کرونا را ۵۹ نفر اعلام کرد و گفت:همچنین تعداد دانش آموختگان زبان و ادبیات چینی در دانشگاه شهید بهشتی از زمان آغاز فعالیت گروه زبان چینی، ۱۷۷ دانشجو در مقطع کارشناسی زبان بوده است و در حال حاضر نیز تعداد ۹۰ دانشجوی زبان چینی در حال تحصیل در دانشگاه هستند.
آقای نصیری با بیان این مطلب که دانشگاه شهید بهشتی اولین و تنها دانشگاهی است که مرکز چین شناسی دارد، تصریح کرد: در راستای تقویت ارتباط علمی-آموزشی دانشگاههای ایران با دانشگاههای چین اخیرا یک پروپوزال آماده و تقدیم وزیر علوم کردم که ایشان هم دستور دادند این پروپوزال در مرکز همکاریهای بین الملل وزارت علوم مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: این یک طرح جامع برای ارتباط علمی و فناوری ۲۵ سال آینده دانشگاههای ایران بالاخص دانشگاه شهید بهشتی با دانشگاههای چینی است که در برشهای ۵ سال فعالیت ها، چشم انداز و اهداف مشخص شده است؛ همچنین پیشنهاد داده ام دانشگاه شهید بهشتی مجری طرح باشد.
وی ادامه افزود: همچنین از وزارت علوم درخواست کرده ایم دبیرخانه دائمی همکاریهای علم و فناوری چین با دانشگاههای کشور در دانشگاه شهید بهشتی ایجاد شود.
نصیری افزود: در راستای فعالیتهای چشمگیر دانشگاه شهید بهشتی، اخیرا وزارت امور خارجه در یک نامه رسمی دانشگاه شهید بهشتی را به عنوان مسئول آموزش چینی در فضای مجازی انتخاب کرد تا به دلیل کرونا آموزش زبان چینی متوقف نشود.
رئیس دانشگاه شهیدبهشتی در ادامه پیشنهاد در راستای افزایش همکاریهای ایران و چین انجمن روسای دانشگاههای بزرگ ایران و چین تشکیل شود.
وی تاسیس صندوقهای مالی مشترک در حوزه همکاری علمی و فناوری، تعریف پروژههای مشترک در حوزه علوم و فناوریهای نوین و توسعه و تقویت زیر ساخت شبکههای ارتباطی و اطلاعاتی، همکاری پیرامون راههای مقابله و تثبیت گرد و غبار در ایران، ایجاد و ارتقای کرسیهای آموزش زبان و ادبیات فارسی و چینی در دانشگاههای دو کشور، توسعه مراتع و بیابان زدایی و بهبود محیط زیست و مشارکت در احداث پارکهای علم و فناوری مشترک و ایجاد شرکتهای دانش بنیان مشترک را از دیگر پیشنهادهای خود به عنوان راههای همکاری با دانشگاههای چینی بیان کرد.