پخش زنده
امروز: -
آمریکا مانع ورود سوخت به لبنان میشود و از طرف دیگر تهدید میکند در صورت ورود سوخت از ایران به لبنان، بیروت هدف تحریمهای شدید قرار میگیرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت آمریکا مانع ورود سوخت به لبنان میشود و از طرف دیگر تهدید میکند در صورت ورود سوخت از ایران به لبنان، بیروت هدف تحریمهای شدید قرار میگیرد.
عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم افزود آمریکا به سناریوی خود برای ایجاد جنگ داخلی در لبنان در راستای منافع رژیم صهیونیستی ادامه میدهد و اگر لبنان روی آوردن به سوخت ایران را انتخاب کند، مانند انتقال سوخت از ایران به سوریه، واشنگتن نخواهد توانست جلوی آن را بگیرد.
این روزنامه با اشاره به مقاله هفته گذشته خود گفت همانطور که پیش بینی کرده بودیم انصراف سعد الحریری از تشکیل دولت جدید لبنان با تحریک آمریکا برای افزایش شدت بحران در این کشور صورت گرفت تا به ایجاد جنگ داخلی برای به فرسایش کشیدن قدرت مقاومت سرعت دهد و دیروز جمعه دو اتفاق مهم روی داد که تأکیدی بر دو فصل جدید از فصلهای این سناریو است:
نخست، هشدار سازمان یونیسف وابسته به سازمان ملل درباره فروپاشی بسیار قریب الوقوع شبکه آب رسانی در پی توقف پمپاژهای آب به سبب ناتوانی دولت در پرداخت هزینههای این تأسیسات به دلار و پایان سوخت لازم برای کار این دستگاه هاست. به گفته یونیسف، این بدان معناست که چهار میلیون لبنانی و یک میلیون آواره با کم آبی شدید مواجه می شوند.
دوم، هشدار سندیکای نانواها درباره وقوع بحران مهلک نان از آغاز هفته جدید به سبب توقف کار نانواییها در پی فراهم نشدن سوخت بود. گازوئیل فراهم نمیشود و در صورتی که فراهم شود، در بازار سیاه وجود دارد که قیمت آن سه برابر قیمت نرخ دولتی است.
پس از فروپاشی در حوزه برق رسانی و ارتباطات، کاهش ارزش لیر لبنان به طوری که هر دلار معادل ۲۵ هزار لیر شد، مردم لبنان بیش از ۸۰ درصد از آنها زیر خط فقر هستند.
دولت جدید آمریکا و مزدورانش در منطقه و به طور مشخص در لبنان در این طرح برای ایجاد بحران در این کشور دست دارند. سفیر دولت آمریکا در بیروت مانند یک نماینده عالی مقام رفتار میکند، به بیشتر نخبگان سیاسی در لبنان دستور میدهد و به شکل مستقیم و غیر مستقیم به ایجاد جنگ داخلی تحریک و برای بحث و گفتگو درباره بحران لبنان با مسئولان سعودی، به ریاض سفر میکند.
سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان بارها در روزهای اخیر از آمادگی برای هماهنگی درباره ورود نفتکشهای ایرانی به بندر بیروت با میلیونها بشکه گازوئیل و بنزین خبر داد؛ به گونهای که هزینه آن با لیر لبنان پراخت شود؛ اما دولت لبنان به سبب نگرانی از تحریمهای آمریکا، با این پیشنهاد مخالفت می کند.
برخی اخبار که این روزها در سطح زیادی در بیروت منتشر میشود، حاکی است روی آوردن به نفتکشهای ایرانی شاید به منزله آخرین راه برای جلوگیری از وقوع فاجعه، نجات ملت لبنان و متوقف کردن دردهایی باشد که دیگر قابل تحمل نیست.
اکنون درباره واکنش احتمالی آمریکا و رژیم صهیونیستی در صورت روی آوردن به چنین گزینه ای، مسائلی مطرح میشود. آیا این کشتیها در دریا توقیف خواهند شد یا در بندر بیروت هدف قرار خواهند گرفت؟ پاسخ ایران و حزب الله به هر حملهای چگونه خواهد بود؟
هیچ پاسخی به این سؤالها نداریم؛ اما میدانیم هر تلاشی برای هدف قرار دادن این نفتکشها یا توقیف آنها با واکنش قدرتمندانه مواجه خواهد شد. زمانی که نفتکشها و هواپیماهای آمریکایی در اوج بحران سوخت سوریه برای تعرض به نفتکشهای ایرانی حامل نفت که عازم بندر بانیاس سوریه بودند، آماده شدند، کشتیهای جنگی روسی این نفتکشها را همراهی کردند تا از آنها در برابر هر نوع تجاوزگری حمایت کنند. پیام این اقدام به واشنگتن و تل آویو رسید و آنها به تهدیدهای خود پایان دادند، بحران سوخت از بین رفت و طول صفهای خودروها در برابر پمپ بنزینها کاهش یافت.
بر اساس اطلاعات منابع نزدیک به رهبری حزب الله، این حزب از سناریوی آمریکا به خوبی آگاه است. به همین سبب به دام بزرگ آن یعنی جنگ داخلی کشیده نخواهد شد و این سناریو در حد عوامل محلی آمریکا که ممکن است آتش جنگ را شعله ور کنند، خواهد ماند. اما تهدید های حزب الله متوجه سر افعی یعنی رژیم اشغالگر خواهد بود و شاید شلیک دو فروند موشک کاتیوشا پیش از عید قربان به سمت شهرکهای صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی، یکی از هشدارهای مهم در این چارچوب باشد.
پس از پیروزی بزرگ و تاریخی «شمشیر قدس» و شکست ذلت بار که گروههای مقاومت فلسطین در نوار غزه به ارتش رژیم اشغالگر وارد کردند و مسئولان این رژیم را به شتافتن به واشنگتن و قاهره برای گدایی آتش بس فوری واداشتند، دیگر تصمیم اعلام جنگ یا توقف آن به دست اسرائیلیها نیست، بلکه در دست نیروهای محور مقاومت است و نگرانی یا تردید به سبب پیامدهای آغاز شلیک موشک از بین رفته است.
مقاومت لبنان که اسرائیل را دو بار در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ شکست داد، اجازه نخواهد داد مردم لبنان دچار بحران شوند. بعید نیست که هفته جدید هفته تعیین کننده برای لبنان باشد و چه بسا رایزنیهایی که میشل عون رئیس جمهور لبنان با فراکسیونهای پارلمانی این کشور خواهد داشت، نشان دهنده شاخصها یا پیش بینیهایی درباره ویژگیهای مرحله آینده لبنان باشد.