پخش زنده
امروز: -
۱۴۷ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان آذربایجان غربی خریداری شد.
به گزارش خبرگزارى صدا و سيما مركز مهاباد، رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: از زمان آغاز کار برداشت گندم تاکنون، ۱۴۷ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان خریداری و تحویل مراکز خرید شده است.
اکبر کرامتی اظهار داشت: از این میزان ۱۴۰ هزار تن محصول به صورت تضمینی و هفت هزار تن نیز به صورت توافقی توسط مراکز خرید استان از کشاورزان خریداری و تحویل سیلوها شده است.
وی اضافه کرد: بابت خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان تاکنون ۵۷۰ میلیارد تومان به آنها پرداخت شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تاکید کرد: با توجه به اینکه وجوه پرداختی به گندم کاران در حداقل زمان ممکن در حال انجام است از اینرو کشاورزان استقبال مناسبی از تحویل گندم مازاد بر نیاز خود به مراکز خرید داشته باشند.
کرامتی افزود: در سال زراعی جاری، ۳۰۰ هزار هکتار گندم دیم و ۹۰ هزار هکتار گندم آبی در استان کشت شده است که پیش بینی می شد بیش از ۷۰۰ هزار تن گندم از سطح گندم زارها تولید و برداشت شود.
وی افزود: به دلیل کاهش بارندگی ها و خشکسالی سال زراعی جاری این میزان به ۵۲۰ هزار تن کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه بر اساس برآوردهای انجام شده انتظار داریم امسال شاهد خرید تضمینی ۳۰۰ هزار تنی گندم در استان باشیم، بیان کرد: متولی خرید تضمینی گندم در استان، شرکت غله و خدمات بازرگانی استان آذربایجان غربی بوده و سازمان تعاونی روستایی نیز به عنوان مباشر شرکت غله را در این زمینه همراهی می کند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: ۲۹ مرکز شرکت غله و خدمات بازرگانی و ۳۵ مرکز سازمان تعاون روستایی در سطح استان در حال خرید گندم مازاد بر نیاز گندم کاران استان هستند.
کرامتی قیمت خرید تضمینی گندم با چهار درصد افت مفید و ۲ درصد افت غیرمفید و حداکثر با ۲ درصد سن زدگی را ۵۰ هزار ریال اعلام کرد.
وی با بیان اینکه هماهنگی های لازم با نیروی انتظامی صورت گرفته تا از خروج گندم تولیدی به سایر استانها جلوگیری شود، ادامه داد: خرید تضمینی گندم همزمان با برداشت این محصول استراتژیک در آذربایجان غربی آغاز شده است.
قیمت پایه خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری ۵۰ هزار ریال برای هر کیلوگرم اعلام شده است و افزایش قیمت خرید تضمینی گندم بهترین مشوق برای گندم کاران بوده و ضمن اثرگذاری در افزایش بهره وری، پشتیبانی عملی از تولید است.