شهروندان عراقی در استان صلاح الدین می گویند بحران اقتصادی در کشور ساختگی است و افزایش افسار گسیخته قیمتها، کام مردم عراق را تلخ کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الاتجاه عراق، بحران ساختگی اقتصادی و افزایش قیمت دلار و گرانی شدید اجناس، کام مردم عراق را در استان صلاح الدین در روزهای جشن عید قربان تلخ کرده است. با اعلام این مطلب گزارش داد مردم استان صلاح الدین از شدت رنج و مشقت ناشی از گرانی شدید اجناس میگویند و تصریح میکنند امسال به علت گرانی شدید اجناس حال و هوای عید قربان با سالهای گذشته متفاوت است. خبرنگار الاتجاه نیز در گزارشی گفت از شادی عید قربان و سنتها و آئینهای آن و خرید به علت گرانی شدید اجناس خبری نیست. افزایش قیمت دلار بر اقشار فقیر در استان صلاح الدین با توجه به بالا رفتن قیمت اجناس تأثیر گذاشته ضمن آنکه بر شدت فقر نیز افزوده شده است. شماری از شهروندان در مصاحبه با الاتجاه از گرانی شدید اجناس و ناتوانی مردم عادی در خرید کالاها به مناسبت عید قربان گله کردند و علتش را افزایش قیمت دلار و ناتوانی دولت مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق در کنترل بازار دانستند. یکی از شهروندان گفت: «در استان صلاح الدین همه چیز به علت مشکلات امنیتی و اقتصادی تغییر کرده و علتش نیز تغییر قیمت دلار است و یک کارمند دو میلیون دینار حقوق میگیرد، اما قدرت خرید ندارد.» یک شهروند دیگر گفت: «عید امسال با عید سال قبل متفاوت است و علتش نیز افزایش قیمت دلار است که تأثیرش را بر مردم گذاشته است و مردم نمیتوانند خرید کنند، زیرا قیمت اجناس به شدت بالا رفته است. از دولت الکاظمی میخواهیم برای این ملت مظلوم راهکاری پیدا کند.» خبرنگار الاتجازه همچنین در پایان گفت: بحران اقتصادی ساختگی، شادی را از عراقیها در عید قربان گرفته است و از سنتها و آئینهای معروف و بازار خرید شب عید امسال خبری نیست. فارغ از مسائل امنیتی و سیاسی موجود در اوضاع کنونی عراق، مصطفلی الکاظمی با چالشهای اقتصادی زیادی دست به گریبان است که باعث میشود مسیر وی برای رسیدن به اهداف مدنظر با پیچ و خمهای سختی روبرو باشد.
گفتنی است اقتصاد عراق یک اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت است که بر اساس آمار سازمان تجارت جهانی در سال ۲۰۱۸، ۹۸ درصد صادرات این کشور و بیش از ۹۲ درصد بودجه آن را تشکیل میدهد. کارشناسان میگویند بحران اقتصادی کنونی عراق یکی از سختترین شرایط را برای دولتمردان به وجود آورده است بطوریکه بغداد همه راهها از جمله توجه به بخش تولید، کاستن از هزینههای جاری و عمومی و نیز تشویق به سرمایه گذاری خارجی و استقراض خارجی را دنبال میکند تا بتواند از آن عبور کند. این وضعیت در حالیست که دولت کاظمی علاوه بر رویارویی با این چالشها باید بر بحرانهای امنیتی ناشی از حملات گاه و بیگاه داعش و نیز چالشهای سیاسی جاری این کشور غلبه کند.