پخش زنده
امروز: -
طرح توانمند سازی زنان زنبوردار روستایی و عشایری برای اولین بار در فارس به صورت آزمایشی در شهرستان شیراز اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،طرح توانمند سازی زنان زنبوردار روستایی و عشایری برای اولین بار در فارس به صورت آزمایشی در شهرستان شیراز اجرا شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از آغاز طرح توانمند سازی زنان زنبوردار روستایی و عشایری این شهرستان در تولید عسل و محصولات ثانویه خبر داد و گفت: این طرح برای اولین بار در استان فارس و به صورت آزمایشی در شهرستان شیراز اجرا شده است.
ذبیح الله سیروسی با اشاره به اینکه گروه هدف این طرح زنان زنبوردار روستایی و عشایری دارای بیش از ۵۰ کلنی زنبور عسل است، تصریح کرد: در مرحله نخست این طرح ۱۵ نفر از زنان مشمول انتخاب و دورههای تخصصی لازم توسط کارشناس خبره برای آنان در حال اجرا است.
این مقام مسئول با بیان اینکه این طرح توسط دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری پیشنهاد و تامین اعتبار شده است، اظهار کرد: با اجرای این طرح زنان بهره بردار به اهداف اصلی خروج از تک محصولی و افزایش کمی و کیفی در تولید عسل و سایر محصولات ثانویه زنبور عسل مانند ژل رویال، برهموم، زهر، گرده، ملکه و موم دست مییابند.
به گفته وی؛ افزایش دانش و مهارت زنان زنبوردار روستایی، افزایش بهرهوری و درآمد زنان روستایی، ایجاد و توسعه اشتغال در روستاها، افزایش نقش زنان در توسعه صنعت زنبورداری و تسهیل در بازاریابی و بازار رسانی محصولات مختلف زنبور عسل از اهداف فرعی طرح مذکور است که تحقق آن دنبال میشود.
سیروسی با تاکید بر اینکه فرآیند اجرای طرح موصوف در شهرستان شیراز توسط کارشناسان مربوطه به صورت مستند و مکتوب جمعآوری و تدوین میشود، افزود: در پایان این طرح پایش تخصصی آموزشها و عملکرد زنان زنبوردار انجام و نتیجه آسیب شناسی میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز به موضوع صنعت زنبورداری در این شهرستان نیز گریزی زد و اظهار کرد: بیش از ۴۲۰ نفر زنبوردار در این شهرستان به زنبورداری اشتغال دارند که با قریب به ۵۹ هزار کلنی زنبور عسل در سال گذشته ۴۵۰ تن عسل تولید کرده اند.
او با بیان اینکه تا کنون تنها ۲۰۰ نفر از زنبورداران شهرستان شیراز موفق به اخذ پروانه اشتغال به این حرفه شده اند، اعلام کرد: شاغلین در این بخش پس از گذراندن آموزشهای تخصصی و اخذ گواهینامه آن و ثبت آمار دو ساله مستمر آنان در سرشماری زنبورستانها با تعداد بیش از ۴۰ کلنی میتوانند برای گرفتن پروانه زنبورداری اقدام کنند.
به گفته سیروسی؛ تخصیص نهادههای یارانه دار خصوصا شکر، اعطای تسهیلات سرمایه گردش، امکان صدور مجوز حمل و کوچ زنبورستان و مجوز استقرار در مراتع و باغها از جمله خدماتی است که صرفا به زنبورداران دارای پروانه زنبورداری ارائه میشود.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی شهرستان شیراز، این شهرستان را جزو مناطق معتدل و "میان بند" به شمار آورد که هر ساله در فصل کوچ بهاره و پائیزه برای مدتی میزبان تعداد قابل توجهای از زنبورستانهای سراسر کشور است.