خدمات جمهوری اسلامی ایران به اتباع خارجی قابل قدردانی است
دولت ایران برای رسیدگی به امور پناهندگان خارجی همت و تلاش مناسبی داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رییس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران گفت:
خدمات ۴۱ ساله دولت جمهوری اسلامی ایران به اتباع افغانستانی قابل قدردانی بوده و دولت ایران برای رسیدگی به امور پناهندگان خارجی همت و تلاش مناسبی داشته است.
"ایوو فریسن " امروز در حاشیه سفر به شهرستان تایباد و بازدید از گذرگاه زمینی دوغارون افزود: تمامی نهاده ها و سازمانهای بین المللی در ایران به دنبال پایش وقایع و اتفاقات کشور افغانستان هستند و از بروز برخی از پیامدها در این کشور نگران هستیم.
وی ادامه داد: در طول حوادث و جنگهای داخلی افغانستان برخی کشورها و نهادهای بین المللی به ویژه ایران خدمات شایانی به مردم افغانستان کردند اما با این اتفاقات و حوادث ناگوار، کمکهای ارائه شده چندان مشکلات موجود را مرتفع نکرده و تحت الشعاع خود قرار داده است.
رییس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران گفت: امیدواریم که با تلاش تمامی سازمانهای جهانی، صلح و آرامش به کشور افغانستان بازگردد و دیگر شاهد وقایع و اتفاقات ناگوار در این کشور نباشیم.
فریسن افزود: نمایندگان دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل به دنبال این هستند تا با کسب تجربه در ایران گامهای مثبتی برای ارائه خدمات بیشتر و مطلوب به اتباع خارجی بردارند و در این زمینه برنامه ریزی داشته باشند.
وی به حمایت سایر کشورها و جوامع بین المللی در راستای کمک به اتباع خارجی اشاره و اضافه کرد: باید در یک برنامه جامع به دنبال شناسایی مشکلات اتباع خارجی باشیم تا بتوانیم به آنها خدمات ارزنده ارائه دهیم که در این ارتباط همه سازمانهای جهانی پای کار هستند.
در ادامه این بازدید مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور نیز گفت: براساس تدابیر و برنامه های تدوین شده کشوری باید تلاش شود خروج اتباع از مرزهای کشور به نحو مطلوبی انجام گیرد.
مهدی محمودی افزود: تبادل اتباع خارجی بین کشورها یک امر طبیعی بوده است و براساس قوانین قضایی و بین المللی کشور مبدا موظف است مقدمات برگشت اتباع خود را فراهم کند که تاکنون در این حوزه اقدامات خوبی انجام گرفته است.
وی ادامه داد: در ارتباط با اتباعی که به صورت داوطلبانه از کشور خارج می شوند حمایتهای خوبی در حال انجام است که باید این فرآیند تداوم داشته باشد که تاثیر به سزایی در کاهش اتباع خارجی داخل کشور دارد.
مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور گفت: در حال حاضر اتباع غیرمجاز، اتباع خود معرف و برخی هم به صورت مشترک و داوطلبانه از ایران به سمت کشورهای خود باز می گردند.
محمودی افزود: امیدواریم که هر چه زودتر صلح، آرامش و شرایط اقتصادی مطلوبی به کشور دوست و همسایه افغانستان بازگردد تا شاهد مهاجرت اتباع افغانستانی به داخل ایران نباشیم.
در ادامه این بازدید فرماندار تایباد گفت: خدمات مناسب و مطلوبی در مرز زمینی دوغارون به اتباع کشور افغانستان حین خروج از کشور داده می شود که نیاز است در این ارتباط نهادهای بین المللی نگاه ویژه ای به این معبر خروجی داشته باشند.
محسن سیاح افزود: مرز زمینی دوغارون یکی از مهمترین دروازه های خروج و ورود اتباع کشور افغانستان به داخل ایران محسوب می شود و در واقع مرز دوغارون پیشانی نظام در شرق کشور است.
وی ادامه داد: به رغم برخی از تحرکات اخیر در کشور افغانستان و با وجود نیروهای مسلح در حال حاضر هیچ گونه مشکلی به لحاظ تردد مسافری و حمل و نقل در این مرز وجود ندارد و امنیت کامل در مرزهای شرقی و مشترک ایران و افغانستان برقرار است.
بازدید از محل اسکان شبانه اتباع افغانستانی طرح مشترک بازگشت، مرکز آموزش پیش آگاهی از خطرات مین، کلینیک بهداشتی و درمانی اتباع خارجی در نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان و محل پیشنهادی احداث اردوگاه اتباع و مهاجران خارجی از دیگر برنامه های سفر رییس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران و مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور به مرز دوغارون در شهرستان تایباد بود.
شهرستان ۱۳۸ هزار نفری تایباد در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.