پخش زنده
امروز: -
شهردار تهران با اشاره به نقش تاب آوری در مدیریت بحرانها، گفت: در دوره فعلی مدیریت شهری تجهیزات مناسبی برای کاهش خطرپذیری تهران تهیه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای پیروز حناچی در مراسم رونمایی و بهره برداری از آخرین دستاوردهای سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران که دیشب به مناسبت شانزدهمین سالگرد تأسیس این سازمان برگزار شد، گفت: باید از کسانی که در شکل گیری و بسط این سازمان تلاش کردند تشکر کرد، امروز وضعیت این سازمان نسبت به گذشته متفاوت است، هرچند میزان تاب آوری در شرایط بحران بالا نیست و خطر پذیر هستیم.
او یادآور شد: در این دوره تجهیزات مناسبی برای کاهش خطرپذیری شهر تهیه شد. به عنوان مثال تعداد شیر هیدرانت از دوهزار شیر به هشت هزار مورد رسید. همچنین ۸۰۰ میلیارد تومان تجهیزات برای شهرداری و آتش نشانی خریداری کردیم که تاثیر آن در آتش سوزی پالایشگاه خود را نشان داد.
او گفت: با همکاری بحث و آموزش باید تسری این موضوع را به سایر کلانشهرها ادامه دهیم.
شهردار تهران عنوان کرد: در آتش سوزیهای گسترده یک سال اخیر و در آتش سوزی پالایشگاه تهران در خارج از شهر، همکاران ما تاثیر گذار بودند. همچنین آتش سوزی بازار تهران باعث شد خرید تجهیزات و آموزش جدی گرفته شود و برنامهای برای کنترل آتش در بناهای تاریخی تهیه شود.
او توضیح داد: اقدامات خوبی مانند توسعه پدهای بالگرد همکاری با اورژانس تهران انجام شده و تا الان ۷۰ پد مکان یابی شده و ۴۰ مورد آن نیز اجرایی شده است.
حناچی اضافه کرد: نقش آموزش در مدارس تاثیر بسزایی در حوزه مدیریت بحران دارد و نهادینه کردن آموزش در مدارس در خصوص مقابله با بحران آمادگی را جایگزین ترس میکند.
شهردار تهران یادآور شد: هنوز به هماهنگی و مانور و آموزش بیشتر نیاز داریم و باید به صورت دایمی این مسایل را تعقیب کنیم.
به گفته او در شرایط بحران بخش اطلاع رسانی و پیش بینی اطلاعات بسیار مهم است. کما اینکه در زلزله تبریز نحوه بد اطلاع رسانی مشکلات زیادی ایجاد کرد و باید با اطلاع رسانی بحران را مدیریت و کنترل کرد.
حناچی در ادامه گفت: پیشگیری و کاهش خطر پذیری، آموزش و فرهنگ سازی اقداماتی است که باید انجام دهیم و برای تداوم آن نیازمند پایش این عملیات هستیم.
حناچی اضافه کرد: شرایط تاب آوری موضوع مهمی است و نهتنها در ایران بلکه در تمام جهان به عنوان یک موضوع کلیدی مطرح است.
او گفت: با یک بارش و خشکسالی شدید مشکلاتی ایجاد میشود و با تغییرات آب و هوایی شاید وقوع بحرانها بیشتر شود.
او با بیان اینکه آشتی با طبیعت میتواند در این زمینه راهگشا باشد، افزود: اینکه میشنویم در برنامههای برخی از مدیران انتقال آب دریا به مناطق مرکزی وجود دارد نشان میدهد که ما به جای اصلاح روند، همچنان به فکر استفاده بیشتر منابع موجود هستیم. در واقع با این وضعیت به جایی نمیرسیم و باید یاد بگیریم با طبیعت چگونه برخورد کنیم.
حناچی عنوان کرد: بررسی نقشه پهنه خطر پذیری زلزله ایران نشان میدهد بم یک نقطه خارج یا نزدیک مرز است، اما دیدیم که بم چگونه تحت تاثیر قرار گرفت.