پخش زنده
امروز: -
در نوزدهمین نشست وزارتی اوپک پلاس اعضا توافق کردند تا دسامبر ۲۰۲۲ (شهریور و مهر ۱۴۰۱) هر ماه عرضه نفت خود را ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما؛۲۳ کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (ائتلاف اوپک پلاس) ضمن پایبندی به توافق سال ۲۰۲۰ مبنی بر کاهش ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه عرضه نفت توافق کردند، تا دسامبر ۲۰۲۲ ماهانه ۴۰۰ هزار بشکه در روز عرضه نفت را افزایش دهند.
براساس این تصمیم، مجموع عرضه نفت کشورهای عضو این ائتلاف از یکم اوت ۲۰۲۱ تا دسامبر ۲۰۲۲ هر ماه ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش مییابد و این افزایش تولید به شرایط بازار بستگی خواهد داشت.
اوپک و متحدانش در قالب ائتلاف اوپک پلاس از ماه مه سال ۲۰۲۰ در واکنش به فروپاشی تقاضا در بحبوحه شیوع ویروس همهگیری جهانی کووید- ۱۹ روزانه ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه از عرضه نفت خود کاستند و مقرر شده بود این توافق آوریل ۲۰۲۲ به مرور پایان یابد.
برهمین اساس اعضا توافق کرده اند ماهانه با رصد بازار نفت، میزانی را به تولید خود اضافه کنند تا کاهش ۹ میلیون ۷۰۰ هزار بشکهای توافق شده در سال ۲۰۲۰ به مرور پایان یابد.
هم اکنون این کاهش از ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکهای در ماه مه ۲۰۲۰ به ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در پایان ماه ژوئیه (تیرماه - مردادماه) ۲۰۲۱ میرسد.
اعضای اوپک پلاس همچنین موافقت خود را با تعیین رقم تولید مه ۲۰۲۱ به عنوان خط پایه جدید تولید پنج کشور کویت، عراق، امارات، عربستان و روسیه اعلام کردند، افزایش تولید پنج کشور یادشده با تغییر خط پایه تولید در مجموع یک میلیون و ۶۳۰ هزار بشکه افزایش مییابد.
اعضای این ائتلاف تصمیم گرفتند بیستمین نشست مشترک اوپک و غیراوپک (اوپک پلاس) در یکم سپتامبر ۲۰۲۱ (۱۰ شهریورماه ۱۴۰۰) برگزار شود.
کشورهای لیبی، ونزوئلا و ایران همچنان از توافق کاهش عرضه نفت اوپک پلاس مستثنی هستند و مکزیک نیز در این توافق شرکت ندارد.
نوزدهمین نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو ائتلاف اوپکپلاس امروز (یکشنبه، ۲۷ تیردادماه) با انتشار بیانیهای بر اهمیت ادامه تلاشها برای حفظ توازن بازار نفت تأکید کرد.
دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با صدور بیانیهای با اشاره به برگزاری نوزدهمین نشست وزیران نفت و انرژی تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک و غیر اوپک بهصورت ویدیوکنفرانس اعلام کرد: وزیران نفت و انرژی ائتلاف اوپک پلاس در این نشست به بررسی تقویت مداوم بنیانهای بازار، نشانههای روشن بهبود تقاضای نفت و کاهش ذخیرهسازیهای نفت خام کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی (اوئیسیدی) در پی بهبود شرایط اقتصادی بیشتر نقاط جهان بهدلیل تسریع در برنامههای واکسیناسیون پرداختند.
در این نشست همچنین از عملکرد مثبت کشورهای شرکتکننده در توافقنامه همکاری استقبال و اعلام شد: مجموع پایبندی اعضا (از جمله مکزیک) به کاهش تولید نفت در ماه ژوئن ۱۱۳ درصد است که بیانگر روند پایبندی بالای کشورهای شرکتکننده در این توافقنامه است.
این بیانیه همچنین بر چارچوب توافقنامه همکاری که در دهم دسامبر ۲۰۱۶ امضا و در نشستهای بعدی از جمله در ۱۲ آوریل ۲۰۲۰ مورد تائید قرارگرفت، تاکید کرده است.
بر اساس این بیانیه در این نشست تصمیم گرفته شد مجموع تولید اعضا از ماه اوت ۲۰۲۱ ماهانه ۴۰۰ هزار بشکه در روز تسهیل میشود تا کاهش عرضه روزانه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکهای پایان یابد، همچنین تحولات بازار و عملکرد کشورهای شرکتکننده در دسامبر ۲۰۲۱ ارزیابی میشود.
برگزاری ماهانه نشست وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس برای ارزیابی شرایط بازار و تصمیمگیری درباره مقدار تسهیل کاهش تولید برای ماه پیشرو و تلاش برای پایان دادن به کاهش تولید تا پایان سپتامبر ۲۰۲۲ در کل مدت تعیین شده در توافقنامه همکاری ادامه خواهد داشت.
در عین حال، بر اهمیت حیاتی پایبندی کامل به سهمیه تولید اعضا و استفاده از تمدید فرصت ایجادشده برای جبران تخطی از سهمیه کاهش تولید تا پایان سپتامبر ۲۰۲۱ تاکید و مقرر شد برنامههای جبرانی مطابق بیانیه پانزدهمین نشست وزیران اوپک و غیر اوپک ارائه شود.
در پایان مقرر شد بیستمین نشست مشترک وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک (اوپک پلاس) یکم سپتامبر ۲۰۲۱ (دهم مردادماه ۱۴۰۰) برگزار شود.
نوزدهمین نشست وزیران نفت و انرژی تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به ائتلاف اوپک پلاس، دقایقی پیش آغاز شد.
۲۳ عضو ائتلاف اوپک پلاس امروز (یکشنبه، ۲۷ تیرماه) در حالی گردهم آمدند که هجدهمین نشست این ائتلاف بهدلیل مخالفت امارات، به شکست انجامید.
امارات در هجدهمین نشست اوپک پلاس افزون بر اینکه خواستار تغییر تولید مبنای خود شد، با تمدید توافق کاهش تولید تا دسامبر ۲۰۲۲ مخالفت کرد، این کشور معتقد است توافق کاهش تولید که اعتبار آن تا آوریل ۲۰۲۲ است دیگر تمدید نشود.
منابع آگاه پیش از آغاز این نشست اعلام کردند امارات توانست موافقت ریاض را برای تغییر خط پایه تولید مشروط بر موافقت این کشور با تمدید مدت اجرای توافق کاهش عرضه بهدست آورد، سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی، اما در بیانیهای رسمی اعلام کرده که هنوز بر سر توافق کاهش تولید نفت با اوپک پلاس به نتیجه نرسیده است.
خط پایه تولید امارات در توافق کاهش تولید آوریل ۲۰۲۰، ۳ میلیون و ۱۶۸ هزار بشکه بر مبنای ماه اکتبر ۲۰۱۸ تعیین شده بود که امارات خواستار این است تولید مبنای این کشور به ۳ میلیون و ۷۰۰ تا ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز برسد.
منابع مطلع، اما میگویند با تغییر مرجع این کشور به ۳ میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه در روز موافقت شده است.
شکست هجدهمین نشست اوپک پلاس به افزایش قیمتهای نفت به بالاترین سطح خود در ۶ سال اخیر انجامید و پس از آن کمی تعدیل شد.
قیمت نفت خام برنت روز جمعه (۲۵ تیرماه) ۷۳ دلار و ۵۹ سنت برای هر بشکه و قیمت نفت خام دبلیوتیآی ۷۱ دلار و ۸۱ سنت برای هر بشکه بود.
اوپک و متحدانش در قالب ائتلاف اوپک پلاس از ماه مه سال ۲۰۲۰ در واکنش به فروپاشی تقاضا در بحبوحه شیوع ویروس کووید- ۱۹، روزانه ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه از عرضه نفت خود کاستند و مقرر شده بود این توافق آوریل ۲۰۲۲ به پایان برسد.