پخش زنده
امروز: -
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، گفت: برای آزمون وکالت امسال درخواست افزایش ۲۰ درصدی داده ایم که برخی روسای دادگستریها با این افزایش ظرفیت مخالفت میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای جعفر کوشا، در نشست خبری درباره برگزاری آزمون وکالت سال ۹۹، افزود: این آزمون ۲۵ تیر امسال برگزار شد که از تمام داوطلبان آزمون وکالت ۱۳۹۹ (سال گذشته) عذرخواهی میکنم هرچند که در این خصوص (تاخیر در برگزاری آزمون) ما مقصر نبودیم.
وی گفت: درباره آزمون وکالت ۱۴۰۰ نیز آییننامه مصوب قوه قضاییه قابلیت اجرا ندارد و این موضوع از اختیارات کانونهای وکلاست و در این خصوص تصمیمگیری و موارد را به سازمان سنجش اعلام خواهیم کرد.
کوشا با بیان اینکه آزمون وکالت امسال ۷ آبان برگزار میشود، افزود: درباره دروس جدید آزمون نیز حقوق اساسی به پیشنهاد خودمان به منابع آزمون افزوده شده است، اما درباره درس متون فقه باید جلساتی برگزار و تصمیم گیری شود.
وی گفت: در آزمون سال ۹۹ حدود ۸۱ هزار و ۵۰۰ نفر در آزمون شرکت کردند و ما بیش از سه هزار نفر را در این آزمون جذب خواهیم کرد، اما در سال ۱۴۰۰، ظرفیت کانونها را ۲۰ درصد افزایش داده ایم که بیش از چهار هزار نفر جذب خواهند شد.
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران افزود: از یک طرف قوه قضائیه میگوید ظرفیتها را بالا ببرید، اما رئیس دادگستری برخی استانها در کمیسیون تبصره ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری که تعداد کارآموزان وکالت را تعیین میکنند با افزایش ظرفیت کار آموزان وکالت مخالفت میکنند.
وی با بیان اینکه کلید آزمون سال ۹۹ به زودی توسط سازمان سنجش اعلام میشود، گفت: سالمترین آزمون کشور براساس گواهی خود سازمان سنجش و مسئولان ذی ربط، آزمون وکالت است و آزمون وکالت سال ۹۹ (۲۵ تیر امسال) نیز به خوبی برگزار شد و حدود یک ماه دیگر نتایج آزمون مشخص خواهد شد.
کوشا درباره تعلیق و تعویق و محرومیت تعدادی وکلای معاضدتی نیز افزود: این آمارها را از روسای کانونهای وکلای دادکستری هر استان بگیرید، چون آمارها مربوط به کانون هاست.
آیین نامه جدید لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری قابلیت اجرایی ندارد
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری گفت: آیین نامه تازه تصویب لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری قابلیت اجرایی ندارد.
جعفر کوشا، در نشست خبری با تسلیت شهادت امام محمد باقر (ع) افزود: در ماه گذشته شاهد انتخابات ریاست جمهوری بودیم و با شرکت مردم در انتخابات جناب آقای رئیسی، رئیسجمهور شدند و برای ایشان آرزوی موفقیت میکنیم و امیدواریم در اجرای قانون اساسی موفق باشند همچنین انتصاب جناب آقای اژهای را تبریک میگویم.
وی درباره آییننامه تازه تصویب قوه قضاییه درباره لایحه استقلال کانونهای وکلای دادگستری گفت: در این آییننامه تشریفات ماده ۲۲ قانون استقلال کانونهای وکلا رعایت نشده است.
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران با بیان اینکه در ماده ۲۲ بین مرجع تنظیم و تصویب تفکیک قائل شده است، افزود: باید ماده ۲۲ قانون استقلال کانونهای وکلا رعایت شود، اما در این آیین نامه این تفکیک رعایت نشده است.
وی گفت: یک بار در سال ۱۳۳۴ آییننامه نوشته شده است و بعد از آن هیچ آییننامه جدیدی نمیتواند نوشته شود، مگر برای اصلاح آییننامه پیشین که در آن مرجع تنظیم کانون وکلا و مرجع تصویب قوه قضاییه است، اما این اتفاق نیفتاده است و اگر این آییننامه به اجرا دربیاید ما عملا کانونهای وکلای قوه قضاییه خواهیم شد و دیگر استقلالی نخواهیم داشت.
کوشا ادامه داد: در دوره ریاست آقای رئیسی بر قوه قضاییه ما یک بار آییننامه را اصلاح کردیم و برای قوه قضاییه فرستادیم و قرار شد اگر نیاز به اصلاح دارد دوباره به ما برگرداند که متاسفانه خودشان با الحاقات و اضافات بدون لحاظ آنچه که ما پیشنهاد داده بودیم آن را تصویب کردند و جناب آقای رئیسی نیز در آخرین روزهای حضورشان در قوه قضاییه آن را امضا کردند و رفتند.
وی درباره تهیه پیشنویس آییننامه نیز گفت: از سال ۱۳۳۴ تا ۱۳۸۸ قوه قضاییه هیچ فشاری مبنی بر نوشتن آییننامه جدید نداشتیم، اما در سال ۸۸ آییننامهای در این خصوص نوشتند که آقای هاشمی شاهرودی آن را متوقف کردند و در دوره آقای آملی لاریجانی نیز متوقف ماند، اما در زمان ریاست آقای رئیسی بر قوه قضاییه، معاونت حقوقی قوه ۲۸ اسفند ۹۸ پیشنویس آییننامه را تهیه و در تاریخ ۶ چهار ۱۴۰۰ به منزل رئیس وقت اسکودا فرستادند که باید این آیین نام را اجرایی کنید.
رئیس اسکودا افزود: بنابراین برای پیگیری این آیین نامه در میان کانونهای وکلا، کارگروهی تشکیل دادیم و در مقابل این قضیه ایستادیم که نیازی به آییننامه (جدید) نداریم، اما آنها گفتند نیاز دارید که در نهایت پیشنهادهای خود را به قوه قضاییه ارسال کردیم، اما هیچ کدام از پیشنهادهای ما در آیین نامه جدید لحاظ نشده است.
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) گفت: اکنون آییننامه اجرایی سال ۱۳۳۴ را با آییننامه ۱۴۰۰ مقایسه کنید ببینید چه تفاوتهایی لحاظ شده است، چطور است که در قانون اساسی اصلی را به وکالت اختصاص دادیم، اما با یک آییننامه، استقلال آن را را زیر سوال میبریم.
آقای کوشا درباره اشکالات آییننامه تازه تصویب افزود: این اشکالات در چهار بخش مطرح است، یکی این است که مواردی مغایر با مواد قانونی و ناقض استقلال کانونهای وکلاست، در این آییننامه به معاونت حقوقی قوه قضاییه گفته شده است که با کانونهای وکلا دستورالعمل بنویسید، شما چرا میخواهید ما را زیر مجموعه معاونت حقوقی (قوه قضاییه) ببرید، چرا ما باید دستورالعملی بنویسیم آیا ضرورتی برای نوشتن آیین نامه بود، چرا نظارت را به دخالت تبدیل میکنید.
وی گفت: دومین بخش این است که در آییننامه ماده را به طور کلی عوض کردند و در نتیجه تعریف کانون به طور کلی عوض شده است. آیا میخواهید ما را تبدیل به یک شرکت تجاری کنید، سوال من این است که چرا ماده یک (قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت) را عوض کردید، آیا آییننامه میتواند قانون را عوض کند.
رئیس اسکودا با بیان اینکه سومین اشکال آیین نامه این است که تغییراتی اعمال شده که برخلاف نظرات کانونهای وکلا و مغایر با مواد قانونی است افزود: اشکال چهارم نیز این است که موادی از پیشنهادات کانونهای وکلا و نوآوریهای ما در آییننامه به طور کلی حذف و آییننامه ۱۳۳۴ به طور کلی نسخ شد، به عنوان مثال قرار بود موسسات حقوقی که توسط افراد ذینفوذ ایجاد شد ساماندهی شوند و ما در این خصوص پیشنهادی دادیم که ثبت موسسه حقوقی حرفهای با داشتن پروانه وکالت ممکن شود، اما این پیشنهاد ما را حذف کردند، چرا آن را حذف کردید، آیا موسسه حقوقی میتواند بدون داشتن پروانه وکالت تاسیس شود.
وی با بیان اینکه چه ضرورتی داشت آیین نامهای مغایر قانون نوشته شود گفت: بنابراین تغییرات اعمال شده در این آیین نامه نه تنها مورد نظر قانون نبوده بلکه مغایر است بنابراین، این آییننامه قابلیت اجرا ندارد و ما در هیئت عمومی جلسه تشکیل دادیم و در هیئت مدیره کانونها تصویب شد که آییننامه اخیرالتصویب که به امضای آقای رئیسی رسید، قابلیت اجرا ندارد. آنچه میگوییم براساس قانون و در نهایت به نفع حقوق مردم است و هیچ انگیزه شخصی نداریم.
کوشا درباره سرنوشت آییننامه نیز گفت: ما باب تعامل را نمیبندیم و منافع کانونها را در نظر میگیریم، من نماینده ۲۶ کانون هستم و انتظار دارم آقای محسنی اژهای با سوابقی که دارند به درخواستهای ما پاسخ بدهند و وقتی تعیین کنند تا در این خصوص نظارت خود را مطرح و توافق کنیم و به نتیجه برسیم.
وی ادامه داد: طبق قانون ما باید آییننامه را اجرا کنیم و اگر تشریفات رعایت شود ما باید اجرا کنیم، اما اگر تشریفات رعایت نشود بحث اجرا مختل میشود.
رئیس اسکودا درباره انتخاب آقای محسنی اژهای به ریاست قوه قضاییه گفت: آقای اژهای از خود قوه است و برای ملاقات با ایشان نامهای نوشتیم و درخواست ملاقات کردیم از آقای مصدق معاون اول قوه قضاییه نیز وقت خواستیم که برویم با اقای اژهای صحبت کنیم و ایرادات را بگوییم. ما طالب گفتگو و تعامل هستیم، اما تعاملی منطقی و مدبرانه. ما مجری مصوباتی هستیم که خلاف قانون نباشد.