پخش زنده
امروز: -
نشریه امریکایی نیویورکر ادعا می کند ترامپ پس از شکست در انتخابات ریاست جمهوری با تشویق نتانیاهو قصد حمله نظامی به ایران داشت.
نیویورکر روز پنجشنبه به نقل از ژنرال مارک میلی رییس ستاد نیروهای مسلح آمریکا افزود او برای جلوگیری از عملی شدن این حمله به سختی تلاش کرد و به ترامپ هشدار داد که اگر حمله به ایران را آغاز کند، آمریکا درگیر «یک جنگ لعنتی» خواهد شد.
این در حالی است که پایگاه اینترنتی یدیعوت احارونوت نیز نوشت نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی با آغاز طرح هایی برای ایجاد زیرساخت های لازم به منظور هدف قرار دادن تاسیسات هسته ای ایران و زیرساخت های وابسته به آن، موافقت اصولی کرده است.
این روزنامه افزود بررسی حمله به تاسیسات اتمی ایران پس از تسریع تهران در غنی سازی اورانیوم مطرح شده است.
بازگشت ادبیات نخ نمای نظامی به حوزه تبلیغات رسانه ای در حالی است که شش دور از مذاکرات هسته ای به منظور بازگرداندن امریکا به برجام به پایان رسیده و دولت بایدن همچنان با حفظ اهرم تحریم ها می کوشد از ایران برای توافقی طولانی مدت تر امتیاز بگیرد و این در حالی است که تهران اجرای تعهدات برجامی خود را به رفع کامل تحریم ها و اجرای برجام بر اساس توافق 2015 مشروط کرده است.
از سویی استفاده از ادبیات تهدید نظامی در حالی است که با پیروزی آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری وتغییر تیم مذاکره کننده این برداشت از سوی غربی ها وجود دارد که موضع ایران در مذاکرات هسته ای به منظور بازگشت امریکا به برجام تقویت خواهد شد.
اما با این حال استفاده از ادبیات تهدید نظامی بعید است که بتواند تاثیری در پافشاری ایران بر حقوق هسته ای خود داشته باشد چرا که نخست باید گفت امریکا چه در دولت ترامپ و چه در دولت فعلی در وضعیتی نیست که بتواند همانند سال های 2001 و2003 لشکرکشی نماید و احتمالا منظور از حمله نظامی اقدام به زدن یک ضربه محدود است که آن هم با واکنش ایران معلوم نیست ابعاد و جغرافیای جنگ محدود شود بنابر این تجارب دو لشکرشکی امریکا به منطقه این کشور را از هر گونه حماقت باز خواهد داشت.
دوم اینکه ادعا می شود ژنرال میلی در منصرف کردن ترامپ از اقدام نظامی تلاش کرده در حالی که به نظر می رسد در باره نقش میلی بسیار اغراق شده و آنچه موجب شده تا چنین حماقتی از سوی ترامپ سرنزند قدرت بازدارندگی ایران بوده که ژنرال میلی رئیس جمهور وقت امریکا را به آن آگاه کرده است.
سوم اینکه ادعا می شود رژیم صهیونیستی آماده است که خود به صورت مستقل وارد عمل شود و این ادعا در حالی است که تاسیسات هسته ای ایران منحصر به یک سایت نیست و پراکندگی آنها و احداث آنها در عمق زمین و بومی بودن دانش هسته ای و تدابیر امنیتی که برای آنها اندیشیده شده و واکنش قطعی ایران به هر گونه حماقت این رژیم در زدن دیمونا, حیفا و تل آویو, این رژیم را از هر گونه حماقت باز خواهد داشت.
از این گذشته هر گونه اقدام احتمالی رژیم صهیونیستی نیز به معنای یک ضربه محدود نخواهد بود و قطعا با توجه به پاسخگویی همه جانبه محور مقاومت, این رژیم به دلیل نداشتن عمق استراتژیک و توانمندی های لازم برای جنگ طولانی مدت با عواقب وخیمی روبرو خواهد شد. شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه در مقابل حزب الله یا شکست در جنگ 22 روزه و 11 روزه در نوار غزه, درستی این سخن دبیر کل حزب الله لبنان را به نمایش می گذارد که گفت باور دارم اسراییل از خانه عنکبوت سست تر است.
-----------------------------------------
رضا محمدمراد