پخش زنده
امروز: -
با مکان یابی لازم بزودی دهکده لجستیک در استان مرکزی راه اندازی می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ رئیس اتاق بازرگانی در نشست شورای گفت و گوی دولت وبخش خصوصی اظهار کرد: پنجاه و ششمین شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با 4 دستور کار برگزار شد که یکی از این دستورکارها در خصوص راه اندازی دهکده لجستیک بود، امروز خوشبختانه مصوب شد که دهکده لجستیک در اراک راه اندازی شود که البته ابتدا نیاز است مکان یابی لازم در این رابطه صورت گیرد.
بیگی افزود: در مباحث حمل و نقل زیرساخت های کشور قوی نیست، با توجه به اینکه استان مرکزی در کریدور شرق به غرب و شمال به جنوب کشور قرار دارد در نتیجه با راه اندازی دهکده لجستیک این دهکده کمک زیادی به صنعت حمل و نقل کشور می کند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک با اشاره به افزایش نرخ بهای گاز واحدهای تولیدی گفت: مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، بند الحاقی ۳ تبصره یک لایحه بودجه ۱۴۰۰ را به تصویب رساند که براساس آن بهمنظور اجرای ماده (۱) قانون هدفمند کردن یارانهها، نرخ سوخت واحدهای پالایشگاهی، پتروشیمی، فولادی و دیگر واحدهای تولید فلزات و کانیهای فلزی برابر ۳۰ درصد و واحدهای سیمانی برابر ۱۰ درصد و دیگر صنایع (به غیر از نیروگاه) برابر ۱۰ درصد قیمت میانگین خوراک گاز تحویلی به شرکتهای پتروشیمی خواهد بود.
بیگی بیان کرد: بر اساس فیش گاز مصرفی واحدهای تولیدی قیمت گاز برای آنها تا ۷۰۰ درصد نیز افزایش پیدا کرده و این افزایش اشتغال کشور را به مخاطره انداخته است. بخش عمده ای از صنایع به دلیل افزایش غیرمتعارف تعرفه گاز دچار خسارت شده و موجب تعطیلی برخی از واحدها شده است چراکه با افزایش ۷ تا ۱۰ برابری قیمت گاز، واحدهای مشعل دار از جمله صنایع آلومینیوم متحمل هزینههای سنگین پرداخت قبوض ماهیانه گاز برابر میانگین مبلغی بالغ بر یک میلیارد خواهند شد که عملا تعطیلی واحدهای تولیدی، پیامدی دور از ذهن نیست، ای کاش این افزایش به صورت پلکانی صورت می گرفت.
وی اضافه کرد: در قانون بیان شده صنایع تولیدی فلزی شامل این افزایش قیمت شوند که مقرر به دنبال اصلاح کدهایی در اختیار شرکت گاز باشیم.
بیکی با اشاره به صنعت گردشگری بیان کرد: پیش از شیوع ویروس کرونا نیز صنعت گردشگری ایران برنامه مشخصی نداشت این در حالی است که اگر در این حوزه برنامه ریزی وجود داشت میزان گردشگران شهر دبی در سال ۲۰۰۷، ۱۵ برابر ایران نبود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از صنایعی که در دوران شیوع کرونا با ضررهای جبران ناپذیری روبرو شد، صنعت گردشگری بود چراکه با ظهور کرونا و اعمال محدودیت های مختلف در حوزه سفر بیش از ۷۵ شغل در این صنعت در معرض خطر قرار گرفتند. در جهت کنترل پیامدهای مخرب شیوع کرونا در کشورها بسته های حمایتی و مشوق هایی ارائه شد تا از فرو پاشی بخش گردشگری جلوگیری کنند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی اراک اظهار کرد: شدت تاثیرات اپیدمی کرونا در سطح استان به نحوی بود که بیش از ۸۰ درصد بخش های مرتبط با این صنعت به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل درامد، در استان مرکزی نیز هزار نفر مستقیم و ۵ هزار نفر غیرمستقیم با این حوزه درگیر هستند. با توجه به شرایط از پیش گفته شده و مصوبات دولت در خصوص حمایت از حوزه گردشگری ، پیگیری مصوبات دولت در خصوص استمهال تسهیلات بانکی مشاغل آسیب دیده از کرونا با رویکرد حمایتی مورد انتظار است.