پخش زنده
امروز: -
نایب رئیس فراکسیون جمعیت مجلس یازدهم با تاکید بر تاثیرگذاری مثبت طرح جوانی جمعیت در راستای افزایش آمار ازدواج و فرزندآوری گفت: بیش از ۵ ماده ویژه تسهیلات مسکن در این طرح دیده شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خانم فاطمه محمدبیگی نایب رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس یازدهم در گفتگو با برنامه سعادت آباد درباره دلایل رشد منفی جمعیت در کشور اظهار داشت: از دلایل مستقیم میتوان به کاهش میزان ازدواج و تمایل زوجین به فرزندآوری و بالارفتن سن ازدواج اشاره کرد. میانگین سنی ازدواج در آقایان ۲۹ سال و در خانمها ۲۴ سال است و این میانگین در برخی استانها به ۳۵ سال میرسد. فاصله فرزندآوری از ابتدای ازدواج حدود ۴ تا ۵ سال است و از طرفی حدود ۲۱ درصد زوجهای ما نابارور هستند و در دهه ۶۰ این آمار حدود ۸ درصد بود در دهه ۸۰ با بالای ۱۵ درصد رسید. تغذیه و سبک زندگی نادرست هم موجب افزایش میزان ناباروری ثانویه شده است.
وی نادیده گرفتن ارزشهای فرهنگی مثل ازدواج در اوان جوانی، تجردگرایی، تامین مسکن، اشتغال و تأمین مسکن را از دلایل متعدد کاهش فرزندآوری در ایران عنوان کرد. مجموعه این عوامل باعث میشود به فرزند نگاهی سرمایهای نداشته باشیم پیش از این فرزند سرمایه معنوی، اجتماعی و اقتصادی محسوب میشد و متاسفانه در حال حاضر به فرزندان به عنوان هزینه نگاه می شود.
این نماینده مجلس گفت: فرهنگ کار و تلاش از سنین جوانی و نوجوانی در کشور تغییر کرده، الگوهای زیستی جوانان ما متفاوت شده است و افرادی هستند که در دهه سوم سنی خود هستند و هنوز شغلی ندارند و حتی جوانان ما گواهینامه مهارت شغلی ندارند و با کارفرما مشکل پیدا میکنند و در نهایت ضعف توکل موجب شده است از تشکیل خانواده بترسیم.
رئیس فراکسیون جمعیت مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: بستههایی از افزایش رزق و روزی خداوند وجود دارد که در قرآن هم به آن اشاره شده است و خداوند میفرمایند ما حرکت کنیم و او هم به ما روزی میدهد اگرچه این اظهارات نافی مسئولیت مسئولان نیست.
وی تصریح کرد: ما از وزیر مسکنی که چندسال ساخت مسکن برای جوانان را تعطیل کرد و طرحهای مسکن ملی را به تاخیر انداخت؛ انتقاد داریم و از مدیریت معیشتی کشور هم انتقاد داریم. میشد مهارت آموزی در کشور ما بالا برود تا جوانان ما وارد حوزه مهارت آموزی شوند. از بانکها هم برای عدم ارائه تسهیلات به جوانان در راستای اشتغالزایی انتقاد داریم و بانکها اجازه ندادند سرمایه در بین آحاد جامعه بچرخد.
رئیس فراکسیون جمعیت مجلس یازدهم افزود: مجلس یازدهم برای اولین بار پس از انقلاب موفق شد طرح قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده را در بازه زمانی یکساله با پیمایشی علمی - تقنینی و با استفاده از سابقه ۱۱ ساله مواد ۳۲ گانه طرحهای گذشته مجلس با ۷۳ ماده در حمایت از ازدواج و فرزندآوری بنویسد. این قانون در مراحل نهایی خود برای تایید شورای نگهبان است و در صورت تصویب این قانون به مدت ۷ سال در کشور اجرا میشود و در صورت موفقیت آمیز بودن دورههای آن تکرار خواهد شد.
خانم محمدبیگی با تاکید بر اینکه بندهای مختلف این قانون به طور عمده تشویقی و تسهیلاتی است، گفت: بستههای تشویقی ازدواج، افزایش وام ازدواج، تسهیلات مسکن، بیمه و مالیات، توسعه خوابگاههای دانشجویی ویژه متاهلین، افزایش مرخصیهای پس از زایمان و حقوق برای مادران، اختصاص زمین به خانوادهها برای فرزند سوم، تسهیلاتی برای بیمه و سنوات پدران دارای سه فرزند، بیمه رایگان مادران خانه دار دارای سه فرزند از این دسته موارد این طرح است. دولت سیزدهم قانون خوب حمایت از خانواده را دم دست دارد و اگر زمینه اجرای آن را فراهم کند شاهد وزیدن نسیم جوانی جمعیت خواهیم بود.
رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس یازدهم در واکنش به این موضوع که معضل اصلی مردم برای ازدواج؛ مشکلات معیشتی، مسکن و کار است، گفت: بیش از ۵ ماده ویژه تسهیلات مسکن کوتاه مدت؛ میان مدت و بلندمدت در قانون جوانی جمعیت دیده ایم و امیدواریم بتوانیم با طرح جهش تولید مسکن و طرح جوانی جمعیت موجب ازدواج و خوشبختی نسل جوانمان شویم.