پخش زنده
امروز: -
با مصوبه ستاد بحران خوزستان ،رهاسازی آب از سد کرخه به صورت پایدار انجام خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، نایب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان گفت: به علت کاهش نزولات آسمانی و سوء مدیریت و مدیریت نامناسب منابع آبی منجر به بروز خشکسالی و مشکلات برای رودخانه کرخه شده است.
قاسم ساعدی افزود: به علت مدیریت نادرست و بررسی اشتباه متولیان امر در سیل ۹۸ و پدیده خشکسالی امسال ، مشکلات آبی در حوضههای آبریز استان از جمله کرخه و کارون به وجود آمده است .
وی ادامه داد: در پی ایجاد این مشکلات دستور رسیدگی از سوی ریاست قوه قضائیه، قوه مجریه و معاون اول رئیس جمهور صادر شده است.
نائب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست ستاد بحران کشور با حضور مسئولان کشوری و استانی در استانداری خوزستان بیان کرد : در این نشست مقرر شد رهاسازی آب رودخانه کرخه به صورت پایدار و دائمی انجام شود.
ساعدی گفت: همچنین مقرر شد کمیتهای برای پیگیری برآورد و پرداخت خسارت به دامداران و کشاورزان تشکیل شود.
معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان نیز در این برنامه گفت: استان خوزستان در شرایط و پدیده اقلیم خشکسالی قرار گرفته است و ما باید آن را بپذیریم و در برنامه ریزیها آن را ملاک عمل قرار دهیم.
علی شهبازی افزود: استان خوزستان برخلاف استان های دیگر بیش از ۹۰ درصد منابع آب آن از آبهای سطحی میباشد و آورد آبی آن بین ۱۰ تا ۵۰ میلیارد متر مکعب متغیر میباشد.
وی ادامه داد: پس از سیل ۹۸ و دخیره مناسب آب در پشت سدها در سال ۹۹ مجوز کشت شلتوک صادر شد، ولی در شرایط خشکسالی امسال در حوزه کرخه بیش از ۷۰ هزار هکتار شلتوک کشت شده است.
معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: باید در زمینه مدیریت منابع آّب در استان تعادلی میان مصرف و منابع ایجاد شود.
شهبازی گفت: بنا بر مصوبه ستاد بحران خوزستان امروز ۱۳۰ متر مکعب بر ثانیه آب از سد کرخه و از فردا روزانه ۱۱۰ متر مکعب بر ثانیه آب رهاسازی میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان از توزیع ۴۸۰ هزار تن علوفه میان دامداران استان خبر داد.
خدارحم امیری زاده افزود: با توجه به خشکسالی و منابع موجود آبی استان الگوی کشت برای سال زارعی امسال در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: با استفاده از فضای مجازی، نصب بنر، دورههای آموزشی، دیدارهای حضوری و غیرحضوری مسئله الگوی کشت و ممنوعیت کاشت شلتوک به اطلاع کشاورزان رسیده است و از کشاورزان بالادست درخواست میشود با مدیریت درست و رعایت الگوی کشت در جهت تامین آب در مناطق پایین دست همکاری را داشته باشند.
بیشتر بخوانید : برگزاری نشست ستاد بحران خوزستان با حضور هیات عالی رتبه کشوری
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: برای تامین آب مورد نیاز دامها به صورت موقت استخر ایجاد و در حال راه اندازی می باشد.
کسی به کسی نیست .