به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، سید مقتدی صدر پنجمین فرزند شهید سید محمد صدر و مشهورترین بازمانده از خاندان صدر، روحانی شیعه و سیاستمدار عراقی، در جدیدترین سخنانش در روز پنج شنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۰ انتخابات آینده پارلمانی این کشور را تحریم کرد و گفت: حمایتش را از هر کسی که در دولت کنونی و آینده عراق ادعا میکند به جریان صدر تعلق دارد، برخواهد داشت.
فراکسیون سائرون به رهبری صدر در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۸ میلادی پیروز شد و ۵۴ کرسی به دست آورد. قرار است انتخابات پارلمانی دهم اکتبر (آبان) برگزار شود. قرار بود این انتخابات ششم ژوئن برگزار شود، اما دولت آن را به پیشنهاد کمیسیون عالی انتخابات به تعویق انداخت تا مسائل فنی برای ثبت احزاب سیاسی، توزیع کارتهای انتخاباتی و تامین نظارت بین المللی کامل شود.
مجلس عراق اکتبر گذشته قانون انتخابات عراق را پس از بحث بر سر بندهای حوزههای انتخابات تصویب و رئیس جمهور نیز آن را تائید کرد.
موضعی جدید از جناح سیاسی صاحب نفوذ در عراقمقتدی صدر به عنوان یک چهره سیاسی و مذهبی با نفوذ و تاثیرگذار بر جامعه عراق بر عدم حضورش در انتخابات پارلمانی آتی و حمایت نکردن از افراد وابسته به جریان صدر که در دولت فعلی حضور دارند تاکید کرد و برای این منظور دلایل متعددی را بیان داشته است.
در سخنانش بیشتر بر موضوع ناکارآمدیها تاکید دارد و اینکه آنچه در عراق رخ میدهد، یک نقشه شیطانی برای خوار کردن ملت و به آتش کشیدن آن است. اشاره صدر به آنچه در عراق رخ میدهد از خرابکاریها در موسسات دولتی و تخریب اموال و آتش زدن هاست که جدیدترین و آخرین مورد آن به آتش کشیدن بیمارستانی در ناصریه است.
واکنش جدی به آتش سوزیها با تلاشی پارلمانی برای استیضاح دولتحادثه آتش سوزی اخیر در بیمارستان امام حسین (ع) ناصریه که در ادامه روند آتش سوزیهای قبلی و خرابکاریها و اقدامات تخریبی و ویرانگری بود، موجب افزایش انتقادات از عملکرد بسیاری از نهادها و گروههای عراقی شد. همچنین در ادامه اعتراضات به اینگونه خرابکاریها تلاشی پارلمانی برای جمع آوری امضاء جهت استیضاح مصطفی الکاظمی و چه بسا تلاش برای سلب رای اعتماد از دولتش در سایه فاجعه بیمارستان امام حسین (ع) در ناصریه در جریان است. درصورت برکناری یا سلب رای اعتماد از دولت، منجر به تشکیل یک دولت انتقالی و موقت و یا انتخاب دولتی دیگر شود که در این صورت با وجود اختلافات سیاسی شدید امکان تشکیل یک دولت جایگزین ناممکن خواهد بود و روند تشکیل دولت جدید هم ادامه دار خواهد بود و این امر منجر به پیدایش خلاء قانون اساسی و به تبع آن عدم برگزاری انتخابات خواهد شد.
افزایش تلاشها برای رهایی از بار مسئولیت در برابر مردم صدر در ادامه صحبتهایش گفت که از مسئولیت فرار نمیکند، اما آنچه در عراق رخ میدهد «نقشه شیطانی بینالمللی برای آتش زدن عراق و ملت عراق و به ذلت کشیدن آن از بیم به قدرت رسیدن عاشقان اصلاح است که به عشق میهن با فساد مبارزه میکنند». در زمان بروز حوادثی همچون آتش زدن بیمارستان در ناصریه یا هدف قرار دادن دکلهای برق در گرمای تابستان بسیاری از گروهها سیاستهایی اتخاذ کرده و راه کنار کشیدن را بخشی از استراتژی خود قرار میدهند تا مسئولیتی نداشته باشند. گروههای باسابقه آگاهند که نوعی خشم مردمی به دلیل مدیریتهایشان در دولتهای قبلی وجود دارد و از این رو درپی یافتن راهی برای برداشتن قصور و کوتاهیها از دوش خود هستند و چاره را در مسئول دانستن دولت به عنوان بهترین قربانی و رهایی بخش خود در برابر مردم میبینند. بسیاری از گروههای عراقی به دنبال متهم کردن دولت الکاظمی که مورد حمایت جریان صدر قرار دارد به ناکارآمدی و در پی ساقط کردن آن هستند و به همین دلیل هم بحث استیضاح را پیش میکشند و برای سلب رای اعتماد از دولت در پارلمان عراق تلاش میکنند.
تمایل جریان صدر برای به دست گرفتن سمت نخست وزیری عضو پارلمان عراق از استان سلیمانیه در کردستان عراق خردادماه ۱۴۰۰ از تلاش حزب دموکرات کردستان به ریاست مسعود بارزانی و جریان صدر به ریاست مقتدی صدر برای توافق بر سر ساختار نظام حکومتی آینده کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی الجزیره، هوشیار عبدالله نماینده پارلمان در توئیتر نوشت: در خلال چهارده دیدار اعضای حزب دموکرات کردستان با جریان صدر، طرحی مورد بررسی قرار گرفت که براساس آن حزب دموکرات با مقتدی صدر به عنوان تنها مرجع سیاسی محافل شیعی و جریان صدری با مسعود بارزانی به عنوان تنها مرجع سیاسی کردها تعامل خواهند کرد. هر چند در این زمینه توافقاتی حاصل شد، اما رایزنیها همچنان ادامه دارد و در مراحل آتی نیز درباره ساختار نظام حاکم بر عراق تبادل نظر خواهد شد.
اظهار نظر این نماینده کرد پس از آن بیان شد که هیئتی از جریان صدری در دیدار از اربیل، با مسعود بارزانی دیدار کردند.
الجزیره نت آوریل گذشته گزارشی درباره نزدیکی سیاسی قابل توجه میان صدر و بارزانی منتشر کرده و نوشته بود هدف از این کار رسیدن به اهداف سیاسی مورد نظر در مرحله پس از انتخابات ماه اکتبر است. دو طرف در پی آنند تا مسعود بارزانی تنها مقتدی صدر را به عنوان مرجع سیاسی شیعه به رسمیت بشناسد و در مقابل جریان صدر به حزب دموکرات کردستان عراق برای تصاحب سمت ریاست جمهوری کمک کند. هم زمان با تلاش برای نزدیک شدن به حزب دموکرات، جریان صدر بارها از زبان مقتدی صدر تمایل خویش را برای به دست گرفتن سمت نخست وزیری عیان کرده است. پیش از این حزب دموکرات بارها برای رسیدن به ریاست جمهوری تلاش کرد، اما هر بار رقابت را به رقیبش در اتحادیه میهنی کردستان عراق سپرد.
مقتدی صدر دفتر سیاسی جریان صدر را تعطیل کردمقتدی صدر روز پنج شنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۰ در اطلاعیهای رسما دفتر هیئت سیاسی جریان صدر را تعطیل کرد و رئیس این هیئت دکتر نصار الربیعی را به سمت مشاور خود معرفی کرد. این دومین اقدام صدر پس از اعلام عدم مشارکت در انتخابات اتی مجلس و عدم حمایت از دولت کنونی و دولت آینده است.
انصراف شماری از نمایندگان جریان صدر از نامزدی در انتخاباتشماری از نمایندگان جریان صدر عراق در پی دعوت مقتدی صدر رئیس این جریان، انصراف خودشان را از نامزدی در انتخابات آینده پارلمانی این کشور اعلام کردند.
به گزارش پایگاه خبری السومریه نیوز، شماری از نمایندگان جریان صدر روز پنج شنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۰ اعلام کردند در انتخابات آینده پارلمانی عراق نامزد نخواهند شد.
حاکم الزاملی یکی از مسئولان جریان صدر با صدور بیانیهای تاکید کرد برای پیروی از مقتدی صدر و علاقمندی به عراق، انصراف خود را از انتخابات آینده اعلام میکند.
علی حسین علوان الساعدی نامزد انتخابات پارلمانی عراق اعلام کرد با اعلام پیروی کامل از مقتدی صدر از نامزدی در این انتخابات انصراف میدهد.
فیصل العمیری، حسن العذاری و مها الدوری از دیگر نمایندگان و نامزدان انتخابات عراق هستند که با صدور بیانیههای جداگانه، انصراف خود را از نامزدی در انتخابات آینده اعلام کردند.
حسن الکعبی معاون اول رئیس پارلمان عراق هم ازجمله افرادی است که انصراف خود را از نامزدی در انتخابات آینده اعلام کرد.