طرز تهیه خورش هلو
خورش هلو یکی از انواع خورشهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که علاوه بر طعم و عطر بسیار خوبی که دارد به دلیل استفاده از هلو در آن برای بدن نیز مفید میباشد.
هلو خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه این خورش میتوانید از این خواص ارزشمند بهرهمند شوید. از مهمترین خواص هلو میتوان به سلامت و جوانسازی پوست، تقویت موی سر، تقویت دستگاه گوارش، تقویت اعصاب و سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
خورشت هلو به صورت متداول با گوشت مرغ طبخ میشود، ولی میتوان آنرا با گوشتهای قرمز مانند گوشت گوساله و گوسفندی هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش خوشمزه را میتوانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید.
با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر خورشت هلو تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد لازم خورش هلو
آلو بخارا ۶ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
هلوی متوسط ۴ عدد
آرد ۱ قاشق سوپخوری
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع به اندازه کافی
شکر یک قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری
گوشت مرغ ۸۰۰ گرم (یا ۴ تکه ران)
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
دستور پخت
ابتدا گوشت مرغ را بشویید و به قطعات کوچکتر خرد کنید سپس قطعات مرغ را با روغن مایع ماساژ دهید تا تمام قسمتهای مرغ آغشته به روغن مایع شود سپس کمی نمک روی تکههای مرغ بپاشید و مرغ را به مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید.
در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد پیاز را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید.
و تفت دادن را ادامه دهید تا مخلوط پیاز و زردچوبه یکدست شود. در ادامه تکههای مرغ را از یخچال خارج کنید و به قابلمه اضافه کنید سپس کمی تفت دهید تا تکههای مرغ نیز سرخ شود. پس از اینکه گوشت مرغ تغییر رنگ داد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید
و درب قابلمه را بگذارید تا مرغ با حرارت متوسط به آرامی بپزد. پس از اینکه مرغ به طور کامل پخت آبلیمو را به همراه شکر و زعفران دم کرده به قابلمه اضافه کنید. در مرحله بعدی آرد را در مقدار کمی آب جوش حل کنید سپس به قابلمه خورشت اضافه کنید.
در مرحله بعدی آلو بخارا را به مدت ۱۰ دقیقه در آب بخیسانید سپس به خورش اضافه کنید. در مرحله بعد هلوها را پوست بگیرید و هسته آنها را خارج کنید سپس به اندازه دلخواه خرد کنید پس از اینکه هلوها را خرد کردید یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید.
و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد هلوها را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا هلوها کمی سرخ شوند تا در زمان اضافه کردن به خورش به راحتی له نشوند. پس از اینکه هلو به خوبی سرخ شد آنرا به همراه مقداری نمک و فلفل به قابلمه اضافه کنید.
حرارت زیر خورش را کم کنید تا به طور کامل جا بیفتد. توجه داشته باشید که هلو نباید مدت زیادی داخل قابلمه خورش بماند، زیرا ممکن است له شود و ظاهر خورش را خراب کند. پس از اینکه خورش جا افتاد آنرا به همراه برنج سرو کنید.
نکات پخت خورش هلو
متعادل کردن طعم خورش هلو
همانطور که میدانید طعم خورش هلو شیرین است. در صورتی که این خورش را با طعم شیرین نمیپسندید میتوانید طعم آنرا مانند خورش فسنجان ملس کنید. برای این منظور مقداری آبلیمو یا آبغوره به خورش اضافه کنید.